Жени Калканджиева: Има по-стойностни неща от “Мис Свят”

Шестата в света в едно откровено интервю за красотата и новите модели пред сп. Grazia

Евгения Калканджиева и до днес продължава да е най-успешната носителка на титлата “Мис България”. Тя завоюва шестата позиция на конкурса “Мис Свят” и става повод за гордост на всички българи.

Но какво е усещането да станеш шестата по красота в света? “Това е незабравим спомен, няма как да избледнее. Естествено, не му отделям чак такова значение. Въпреки че и до ден днешен на този световен конкурс е нямало по-добро постижение за страната ни. Като по-малка много се гордеех с тази титла, сега вече мисля, че има много по-стойностни неща, които, постигнати с труд и упоритост, носят по-голямо удовлетворение,” казва днес Калканджиева.

Тя разкрива, че в онази 1995 година, макар и с такъв голям успех зад гърба си, на нея й е било доста трудно да пробие в модния свят. “И красотата има своята цена. Масово по-голямата част от обществото живее с предразсъдъците, че щом си хубава, трябва да си глупава. При мен началото също беше много трудно. Гледаха на мен като на красавица, а не като на сериозен човек. Трябваха ми години, за да докажа, че подхождам професионално към работата си,” споделя още Жени.

Четете цялото интервю на най-успешната ни “Мис България” в новия брой на сп. Grazia, което вече е на пазара.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГОРЕЩИ НОВИНИ

Горещи новини21 ФЕВРУАРИ 2020

Новата звездна колаборация - принц Хари и Джон Бон Джоуви?

Двамата подготвят нов проект заедно

Горещи новини20 ФЕВРУАРИ 2020

Теа Минкова разказва за раждането на бебето си

Влогърката дава съвети за всички бъдещи майки

Горещи новини20 ФЕВРУАРИ 2020

Салма Хайек отрече да си е слагала ботокс

Актрисата лично отговори на последовател, който я разкритикува в социалната мрежа