Мода : Личен стил24 МАРТ 2019

Не всяка мода ще бъде твоята мода

Всеки сезон има нова мода, всеки месец има нов тренд, всеки ден има нещо, по което хората полудяват. Но трябва ли да харесваш всяко от тях? Най-вероятно на всички ни се е случвало – идва нова мода, хората се влюбват в нея, но на теб просто не ти се струва твоя. Може целият свят да […]

Всеки сезон има нова мода, всеки месец има нов тренд, всеки ден има нещо, по което хората полудяват. Но трябва ли да харесваш всяко от тях?

Най-вероятно на всички ни се е случвало – идва нова мода, хората се влюбват в нея, но на теб просто не ти се струва твоя. Може целият свят да носи дрехата, но не и ти.

Постоянно сме бомбандирвани от нови моди и нови предложения. Свикнахме да ни дават идеи какъв да е стилът ни, че забравихме, че не е нужно да ни харесва всеки път. 

Това е така, защото между думите “мода” и “стил” има голяма разлика. Лаурен Хутон е казала “Модата е това, което ти предлагат дизайнерите четири пъти годишно. А стилът е това, което избереш от тях“.

Единствено ние определяме стила си, той не зависи от това какво е било на подиума и какво не. Затова и няма проблем, ако не всяка мода е нашата мода.

Дрехите, които носим трябва да ни карат да се чувстваме добре, да бъдем уверени в тях и да ни зареждат с настроение. Това е хубавото на личния стил – може да говори за нас, без да трябва да изкажем и една дума. А ако сегашната мода не разказва твоята история, няма проблем, може би следващата ще го направи.

Трендовете се сменят постоянно и ги заместват нови, но стилът, който определя самите нас няма нужда да го прави.

Това, което носим може да бъде комбинация от днешната мода, вчерашната, утрешната и тази след нея… и пак да изглежда красиво.

Защото представата за красота е различна за всекиго.  И не, това не е поредната тирада, че за всеки влак си има пътници, но истината е, че не може да се открие облекло, което да не подхожда на поне един човек по света.

Дори смисълът не е просто в дрехите. Важно е какво правим с тях, как ги съчетаваме в нашия стил. Една бяла тениска може да изглежда по милион начини в различни ръце.

Грозното е на мода тази година – тенденциите в пуловерите

Затова не е толкова страшно, ако не ни харесва това, което всички носят. Всъщност има нещо много приятно в това да пропуснем някоя модна тенденция. Докато всички се обличат еднакво, ние носим своя стил. Открояваме се и се чувстваме добре за това, защото знаем, че това сме самите ние, с нашите дрехи.

Така че следващият път, когато се появи нова мода по магазините, не чувствайте задължение да я харесате. Вземете нещо от своя гардероб и разходете стила си със самочувствие. Вие раказвате своята история и точно в това е красотата.

Направете ежедневния си стил уникален – като Оливия Палермо

Златните правила как да изглеждаме по-стилно

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛИЧЕН СТИЛ

Личен стил17 АПРИЛ 2019

Най-добрите визии на Меган Маркъл като бременна

Проследете как се развива стилът на Меган през месеците на бременността й.

Личен стил11 АПРИЛ 2019

Latest Look: Скарлет Йохансон в разкриващ костюм

Звездата не се страхува да покаже малко плът.

Личен стил10 АПРИЛ 2019

Какво носи тази пролет Оливия Кулпо

Мис Вселена 2012 ни дава идеи как да носим всяка от актуалните тенденции

Личен стил21 МАРТ 2019

7 бижута, които всяка жена трябва да притежава преди да навърши 30

Бижутата, без които никоя от нас не може.