Beauty : Съвети & тенденции25 ФЕВРУАРИ 2019

Златните правила как да изглеждаме по-стилно

Всички знаем онези жени, които изглеждат винаги стилно, независимо какво носят. Ето го техния начин да го правят, тяхната малка тайна.

Всички знаем онези жени, които изглеждат винаги стилно, независимо какво носят. Ето го техния начин да го правят, тяхната малка тайна.

Съвсем не е трудно да изглеждаш страхотно, просто спазвай тези правила:

Всичко по три

Най-универсалният начин да сме сигурни, че ще носим аутфита си със стил, е да търсим да комбинираме по три. Винаги се стремим да добавяме трето нещо към дрехите си като акцент.

Дънките и блузата, да кажем, са основните части на визията. Тях можем да запазим по-изчистени и непритенциозни. Но задължително към тях трябва да добавим нещо за по-интересна нотка. Например палто в контрастен цвят или с по-необичайни детайли. Или пък можем да изберем да направим това с чанта, която да създаде същия ефект.

Ако основните части са по-важната част от облеклото и искаме да наблегнем на тях, избираме третото нещо да е по-непритенциозно, но да буди любопитството към останалите части.

Миниатюрни чанти, смесени принтове и щипка цвят

Насочване на погледа

Когато се обличаме и добавяме аксесоари, търсим начини да насочим погледа натам, където искаме. Можем да направим например това с колиета, които заедно с V-деколте, карат вниманието да се мести отгоре надолу. Така ще се създаде илюзията, че сме по-високи и слаби.

Същото правят и райетата. Ако използваме вертикални линии, ще създадем илюзия за дължина. А ако се спрем на хоризонтални, това ще ни разшири, затова трябва да внимаваме къде ги слагаме.

Цветът, който винаги е на мода

Създаване на пластове

Погледът на човека обича да гледа интересното. Един пласт без никакви мотиви не пробужда интерес за окото. Но ако добавим различни пластове, ще зздържим вниманието върху нас.

Като добавяме третото нещо правим това. Но можем да постигнеш същия ефект и само с една дреха. Например ризата – запретни ръкавите леко, създади гънки и дълбочина на тоалета си. Това ще образува тъмни и светли участъци, които привличат погледа.

Стремим се и към асиметричност, защото точно това буди най-много любопитство.

12 вдъхновяващи визии с миди пола

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции12 АВГУСТ 2019

Минимализъм сред маникюра - модерни са ноктите с една линия върху тях

Елегантността и семплотата е на мода този сезон

Съвети & тенденции10 АВГУСТ 2019

По-изчистена кожа се постига с фастинг... на козметика

Почивката от многото козметика е важен елемент за постигане на по-красива кожа.

Съвети & тенденции08 АВГУСТ 2019

Не правете това вкъщи! Забранените DIY бюти трикове

DIY в бюти грижата може да се окаже нож с две остриета