Мода : Дрескод03 ДЕКЕМВРИ 2019

Шестте заповеди на Коко Шанел за перфектния дамски гардероб

Френската дизайнерка е истински революционер на своето време, но никога не изневерява на класиката

Черно и бяло - едно съчетание, с което никога няма да сгрешите. Независимо дали избирате райета, каре, графични елементи или просто комбинация от черен слим и бял тишърт, монохромът винаги ще си остане на мода.

Много фешънисти казват, че започват да изграждат визията си винаги от обувките. И е съвсем вярно, че неподходящият чифт обувки може да провали цялостното ви облекло. Ето защо винаги си струва да инвестирате повече в тях.

Малката черна рокля винаги ще ви спаси в ситуации от сорта "нямам какво да облека". Класическите модели могат да бъдат носени както в ежедневието, така и за специален повод, ако само добавите подходящи аксесоари.

Когато си купувате нещо скъпо, уверете се, че си струва. Палта, рокли, друг тип връхни дрехи и аксесоари като кожени чанти и класически обувки не заслужават компромиси. Те винаги трябва да изглеждат перфектно.

Не е нужно да следвате сляпо тенденциите, за да изглеждате добре. Достатъчно е да знаете кои са нещата, които ви отиват, и да се придържате към тях. Деним, риза и черно стилето обувки са напълно достатъчни, за да направят впечатление.

Има елементи от облеклото, които е просто задължително да пасват прекалено на извивките на тялото ви. Сака, официални рокли, панталони и поли тип молив са част от тях. Ако не можете да ги откриете в магазините, то се уверете, че имате добър шивач.

Основателката на модна къща Chanel е вечен синоним на думата стил, но всъщност подходът й към личното й облекло е меко казано семпъл. 

Коко Шанел никога не прекалява с аксесоарите, придържа се към неутралната палитра от цветове и един от легендарните й дизайни и до днес си остава костюмът от туид в две части. Тя превръща шапките и перлите в своя запазена марка, и въпреки че е пионер в модата за своето време, нейното облекло остава класическо.

Неслучайно един от най-известните й цитати гласи: “Простотата е ключът към истинската елегантност.” Затова и нейните съвети за перфектен гардероб се основават на няколко прости истини, които никога няма да излязат от мода. Вижте ги в галерията!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДРЕСКОД

Дрескод03 АПРИЛ 2020

15 слънчеви и зареждащи визии в жълто

Нека се насладим на усещането за топлина и лекота, което струи от тези снимки

Дрескод02 АПРИЛ 2020

Какво казва гардеробът ви за вас

Стилист разкрива шестте най-често срещани начина да организираме гардероба си

Дрескод30 МАРТ 2020

10 чифта обувки, с които няма да ви трябват никакви други

Преосмисляме подхода си към стила, отсяваме най-важното и правим по-стратегически избори

Дрескод30 МАРТ 2020

Даян Фон Фюрстенберг и нейните мъдри съвети за жените на 30

Дизайнерката разкрива своите 9 мантри, от които всички можем да научим по нещо