Мода : Дрескод03 ДЕКЕМВРИ 2019

Шестте заповеди на Коко Шанел за перфектния дамски гардероб

Френската дизайнерка е истински революционер на своето време, но никога не изневерява на класиката

Черно и бяло - едно съчетание, с което никога няма да сгрешите. Независимо дали избирате райета, каре, графични елементи или просто комбинация от черен слим и бял тишърт, монохромът винаги ще си остане на мода.

Много фешънисти казват, че започват да изграждат визията си винаги от обувките. И е съвсем вярно, че неподходящият чифт обувки може да провали цялостното ви облекло. Ето защо винаги си струва да инвестирате повече в тях.

Малката черна рокля винаги ще ви спаси в ситуации от сорта "нямам какво да облека". Класическите модели могат да бъдат носени както в ежедневието, така и за специален повод, ако само добавите подходящи аксесоари.

Когато си купувате нещо скъпо, уверете се, че си струва. Палта, рокли, друг тип връхни дрехи и аксесоари като кожени чанти и класически обувки не заслужават компромиси. Те винаги трябва да изглеждат перфектно.

Не е нужно да следвате сляпо тенденциите, за да изглеждате добре. Достатъчно е да знаете кои са нещата, които ви отиват, и да се придържате към тях. Деним, риза и черно стилето обувки са напълно достатъчни, за да направят впечатление.

Има елементи от облеклото, които е просто задължително да пасват прекалено на извивките на тялото ви. Сака, официални рокли, панталони и поли тип молив са част от тях. Ако не можете да ги откриете в магазините, то се уверете, че имате добър шивач.

Основателката на модна къща Chanel е вечен синоним на думата стил, но всъщност подходът й към личното й облекло е меко казано семпъл. 

Коко Шанел никога не прекалява с аксесоарите, придържа се към неутралната палитра от цветове и един от легендарните й дизайни и до днес си остава костюмът от туид в две части. Тя превръща шапките и перлите в своя запазена марка, и въпреки че е пионер в модата за своето време, нейното облекло остава класическо.

Неслучайно един от най-известните й цитати гласи: “Простотата е ключът към истинската елегантност.” Затова и нейните съвети за перфектен гардероб се основават на няколко прости истини, които никога няма да излязат от мода. Вижте ги в галерията!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДРЕСКОД

Дрескод17 ЯНУАРИ 2020

Ниската талия се завръща. Бела Хадид потвърждава

Последната визия на модела доказва това, което всички очаквахме

Дрескод06 ЯНУАРИ 2020

Най-лесният начин визията ви да изглежда скъпа

Просто си изберете един цвят и...

Дрескод03 ЯНУАРИ 2020

Най-добрата селекция за капсулния гардероб на една жена

Ако притежавате всичко от този списък с 29 неща, то ви гарантираме, че можете да се наречете жена със стил

Дрескод01 ЯНУАРИ 2020

7 aкцента, които разнообразяват и най-скучния тоалет

Подчертайте индивидуалността си само с един лесен ход, трябва само да си харесате нещо от списъка ни!