Мода : Дрескод29 ЮЛИ 2019

Как да направим избор, когато купуваме първата си дизайнерска чанта

Помагаме ви със съвети на какво да обърнете внимание по отношение на цвета, размера и детайлите

Независимо дали ще бъде първата в колекцията ни, или просто искаме да притежаваме една-единствена скъпа дизайнерска чанта в своя гардероб, тази инвестиция е важен стилен ход.

Правилно подбраната, качествена чанта с дизайнерско лого е моден подпис, който оставя силно впечатление. Заради отделените средства за такава покупка, се очаква и да носим чантата достатъчно дълго.

Затова когато веднъж се решим на тази покупка, изборът не е лесен. Към какви критерии да се придържаме, за да останем доволни?

1. Удобство. Вашата първа дизайнерска чанта трябва да ви бъде удобна за използване.

Как да разпознаем оригиналната чанта от ментето

Обърнете внимание на това какво най-често носите със себе си. То трябва да може комфортно да се побере в чантата. Ако например сте от типа жени, които се задоволяват с кредитна карта, малко пари в брой, телефон и червило, един кокетен и компактен размер ще ви удовлетвори.

Ако пък държите в чантата ви да влизат чадър, таблет, голям портфейл и бутилка с минерална вода, ориентирайте се към по-големите размери.

Също така, ако често сте на публични места и понякога ползвате метрото, важно е чантата ви да се затваря добре и да има отделения с цип, където да поберете най-ценното си – портфейл, телефон, документи.

Чантите, които се превърнаха в култови за нашето поколение

Съобразете размера  и характеристиките с ежедневните си нужди и навици – така ще сте сигурни, че ще можете да носите своята любима дизайнерска чанта често.

2. Размер. По въпроса за размера сме длъжни да уточним, че тенденциите се менят в огромна амплитуда. В продължение на няколко сезона, модерни са огромните чанти тип торба, после идват малките чантички с компактна форма. Ако искате да сте сигурна, че никога няма да сте съвсем извън тенденциите, то помислете за една чанта с класически, компактен среден размер.

Каквато и да е модата сезон след сезон, един такъв модел ще изглежда винаги достатъчно адекватно.

3. Цветът и детайлите. Стигаме до естетичната страна, където нещата не са никак сложни. Правилото тук е, че чантата трябва да бъде класическа, без да ви отегчава. 

Как да разпознаем оригиналната чанта от ментето

Сред цветовете най-сигурен залог си остават два: черно и карамелено/ тъмно бежово. Те са възможно най-класическите и универсални и могат да се носят целогодишно.

Тъмно синьо или нюанс на сивото също са добър вариант. Правим и едно уточнение, че все пак е важно цветът да отговаря на вашия натюрел, на темперамента и на типичния ви стил. Ако се обличате есктравагантно, ако държите да се откроявате и ако не можете без смели, цветни акценти, то тогава можете да направите изключение от правилото и да си купите чанта в ярък и дори нестандартен цвят. Червено, ярко розово, дори неон.

Важи и за дамите, които имат основно basic цветове в гардероба си и се нуждаят ежедневно от цветно петно във визията си, под формата на чанта.

Направете го като французойките с този моден starter pack

Детайлите от друга страна не бива да са натрапчиви, а просто малки акценти, които правят модела на чантата една идея по-открояващ се. Намерете баланса между това вашата дизайнерска чанта да не изглежда безлично, но и да не крещи за внимание.

21 вдъхновяващи и съвършено семпли визии

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДРЕСКОД

Дрескод12 ДЕКЕМВРИ 2019

Парти дрескод съветите на една французойка

Джулия Рестуан-Ройтфелд спореля своите правила малко преди сезона на блясъка

Дрескод11 ДЕКЕМВРИ 2019

Зимни рокли за всеки тип фигура

Позволете на обичаните силуети да разнообразят гардероба през студените дни

Дрескод05 ДЕКЕМВРИ 2019

Звездни уроци по стил: Бижутата, които са винаги подходящи

Инвестирайте в тези модели, които никога не губят актуалност!

Дрескод04 ДЕКЕМВРИ 2019

4 стилни комбинации за месец декември

Заложете на онези елементи, които гарантират стилен комфорт и разнообразие от комбинации