Мода : Дрескод30 МАРТ 2020

Даян Фон Фюрстенберг и нейните мъдри съвети за жените на 30

Дизайнерката разкрива своите 9 мантри, от които всички можем да научим по нещо

"В средата на 40-те си години имах рак, бях продала бизнеса си... Изгубих своята идентичност"

Няма дизайнер, който разбира женствеността по-добре от Даян Фон Фюрстенберг. 

Жената, която пристига в Ню Йорк с един куфар рокли и така успява да изгради цяла модна империя, днес все още е на върха. Нейните рокли “прегърни ме” са на практика вечни, а за първи път жените полудяват по тях още през 70-те. Тогава Даян е на 30 – възрастта, която според нея е най-хубавата за една жена, защото тогава “просто е хубаво да бъдеш себе си.”

А за да бъдат себе си и да се чувстват добре в кожата си, 30-годишните дами могат да вземат малко мъдрост от Даян Фюрстенберг. 

Вземете решение за десетилетието

“Вместо да започвате новата година със списък с цели, направете такъв, който включва задачи за бъдещите 10 години. Дошъл е моментът да се отървете от вредните навици, а и да придобиете някои добри. Откажете се от пушенето, от захарта и от всичко останало, което ви вреди. Ако вземете навиците си със себе си след 30-тата си година, ще ви бъде още по-трудно да ги откажете. Време е да положите стабилните основи на живота си. ”

Използвайте слънцезащита

“Избягвайте слънцето повече – нещо, което аз не направих. Защитете се, винаги носете слънцезащита.”

54a1703c9225873f4c190cae5e04c243

Оставете косата си на мира

“Всяка коса е различна и има различни проблеми. Опитайте се да избягвате големите промени, които ще й попречат да бъде здрава. Аз никога не съм боядисвала косата си, винаги съм използвала къна, а в резултат на това имам много здрава коса за моите години.”

Бъдете верни на себе си по отношение на козметиката

“Това днес не е от толкова голямо значение, но в миналото, ако спях с някой мъж, той никога не ме виждаше без грим. Това беше друго време. Бяха 70-те, ние бяхме луди. Когато бях на 30 носех много грим, изкуствени мигли. Но всъщност това са годините, в които наистина се превръщаш в жена. Можеш да се отпуснеш, да бъдеш жената, която искаш. Ако харесваш грим, носи го. Ако не обичаш, не го прави. Премахни нещата, които правиш, но не са част от теб. Помни коя си и се придържай към това. Не означава, че с времето не можеш да експериментираш.”

dvf-2

Отидете някъде сама

“Увери се, че имаш своя момент на усамотение. Връзката, която изграждаш със себе си, е най-важна. Наслаждавай се на това, което си и се посвети изцяло на себе си.”

Упражнявайте мускулите си всеки ден

“Ако трябва да препоръчам едно нещо, то това ще бъде йогата. Добре е за тялото, добре е за разтягането на мускулите, добре е за ума и като цяло е прекрасно нещо. Отделете време, а след това го направете. Уверете се, че на 30 вече нямате лоша стойка.”

Водете си дневник

“Той може да бъде визуален, като Instagram например, но и традиционен, защото след време ще се зарадваш, че можеш да погледнеш назад и да прочетеш за приключенията на живота си. Живей изцяло и не се страхувай да влезеш през всяка отворена врата.”

f7775a6a78734b12286f919cc89b90de

Яжте, за да поддържате тялото си

“Ти си това, което ядеш. Толкова е просто. Сутрин хапвай плод, много зеленчуци, избягвайте бялото брашно, захарта. Това не значи, че трябва да бъдеш перфектна, просто се наслаждавай на това да си здрава. Имаш само едно тяло, а то е това, което ядеш и което правиш с него.”

Научете се да се обличате добре

“Когато навършиш 30 би трябвало вече да знаеш какво работи за теб. В какво изглеждаш добре? Какъв е твоят стил? Според мен трябва да имаш сериозен базов гардероб, който ще ти позволи да се забавляваш и да правиш експерименти с другите неща.”

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДРЕСКОД

Хитър трик за стилните момичета, които винаги закъсняват
Дрескод04 МАЙ 2020

New York, New York! Какво можем да научим за стила от нюйоркчанките?

В град, в който всеки тротоар е моден подиум, вниманието към детайла е ключово

Принтовете, която всяка жена трябва да има в гардероба си
Дрескод28 АПРИЛ 2020

Принтовете, която всяка жена трябва да има в гардероба си

Започваме, разбира се, с любимото райе!

20 изненадващо елегантни визии с маратонки
Дрескод22 АПРИЛ 2020

20 изненадващо елегантни визии с маратонки

Вдъхновете се за нови комбинации

Евтините аксесоари, които изглеждат скъпо
Дрескод22 АПРИЛ 2020

Евтините аксесоари, които изглеждат скъпо

Няколко съвсем достъпни акценти могат да преобразят стила ви до неузнаваемост