Мода : #BringTheBloggers05 ФЕВРУАРИ 2018

Да работиш гадже на моден блогър

Мъжете на най-влиятелните блогърки в света ги следват навсякъде, за да могат непрекъснато да ги снимат

Киара Ферани, Руми Нийли, Джули Сариняна – всички познаваме тези имена и следим блоговете им. А питали ли сте кой прави снимките?

Малко известен факт е, че тези и много други фешънисти не биха направили кариера, ако не бяха гаджетата им.

Именно те са хората, които ги следват навсякъде, за да им правят снимки. Като се замисли човек, звучи логично. Успехът на най-влиятелните модни блогърки поне наполовина зависи от това редовно да могат да качват красиви и ефектни кадри в блоговете си и в инстаграм. А кой, ако не гаджетата им, може да бъде на разположение 24/7?

Киара Ферани и нейните двама мъже

Вероятно най-любопитен е случаят на самата Киара Ферани, която по едно време има зад гърба си не едно, а две гаджета. Тя създава блога си The Blonde Salad през 2009 г. Тогава снимките й прави гаджето й Рикардо Поцоли. С него са заедно в продължение на шест години и заедно завършват право, а когато се разделят, Поцоли продължава да бъде нейн мениджър. Когато Киара започва да излиза с Андрю Артър, той става новият й “придворен” фотограф. Куриозното е, че по време на всичките си ангажименти по света, тя задължително пътува и с двамата.

В последствие, италианката се разделя и с Артър. В момента тя е сгодена за рапъра Федез, от когото очаква бебе.

“Не без гаджето ми”


Руми Нийли (31) от Fashion Toast до голяма степен е продукт на гаджето си. Докато я гледа как се мъчи с камера, закрепена на tripod, Колин Сокол (33) решава да вземе камерата и да започне да прави сесиите на приятелката си за блога й. Това е повратната точка в блогърската кариера на Руми и точно тогава тя започва да се изкачва стремглаво към върха на световния блогърски елит. “Изобщо не бях професионалист, но колкото повече снимах, толкова по-добър ставах”, казва Сокол.

14 модни мантри от модните блогъри

Също като Ферани, и Руми е известна с това, че отказва да пътува без мъжа си. Анонимен представител на модна компания разкрива пред Fashionista, че се е наложило да откажат на Руми ангажимент, след като тя настояла гаджето й да пътува с нея и да му бъдат поети всички разходи. От компанията в крайна сметка се отказали да я наемат.

Руми и Колин се смятат за създателите на този бизнес модел, в който тя е лицето, а той – нейн фотограф на пълен работен ден. Освен да снима, нейният beau-tographer (игра на думи: от beau и photographer) има за задача ежедневно да скаутва за интересни локации, където да снимат, както и да уговаря платените постове в блога и в инстаграм.


Същата длъжност заема и Темок Гонзалес, който е гадже, фотограф и мениджър на Джули Сариняна от Sincerely Jules.

Впрочем, днес Руми и Сокол са разделени, я те се вижда с нов мъж. Той отново пътува с нея навсякъде по света, за разлика от Сокол, който работи като инженер в Сан Диего и работното му време е от 9 до 5. Казва, че номадският начин на живот отпреди му липсва, защото му е харесвало да обикаля света и да опознава различни места. “Но все пак, това беше нейният живот – не моят”.

Френските модни блогъри и техните правила на стила

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА #BRINGTHEBLOGGERS

#BringTheBloggers12 ОКТОМВРИ 2019

Биляна Славейкова: Не гоня норматив за постове

Момичето, което познавате от Инстаграм като Bibons, вярва, че ако пускаш нещо да живее в мрежата, то от него е добре да има някаква реална полезност

#BringTheBloggers08 ОКТОМВРИ 2019

Bring The Bloggers Vol.2: Събитието, гостите, снимките

Втората ни конференция на тема блогъри и инфлуенсъри в България мина с повишен интерес, стягаме се за трето издание!

#BringTheBloggers01 ОКТОМВРИ 2019

Какъв тип инфлуенсъри все още липсват в България

Говорим с Анджелика Кьосе, бранд мениджър за Somersby & Zatecky Hus

#BringTheBloggers29 СЕПТЕМВРИ 2019

Аз съм... Мая. Далече от асфалтираните пътища

Мая Къркаличева носи в себе си онова "семенце", което я кара да се намери в планината. "Мързеливите остават долу", казва талантливата фотографка