Living : Развлечения01 ДЕКЕМВРИ 2020

Всичко за Бонд

Пълната колекция с 26 филма, посветени на Агент 007, e достъпна от 1 декември в стрийминг платформата HBO Go.

Дебютът на Конъри в ролята на Бонд

Харизматичният Роджър Мур

Звездата на 90-те Пиърс Броснан

Актуалният Бонд - Даниел Крейг

От 1 декември в стрийминг платформата HBO Go e достъпна пълната колекция с 26 филма, посветени на Агент 007.

Първата среща на кинолюбителите с популярния от книгите на Ян Флеминг Джеймс Бонд се случва през далечната 1962 г. във филма „Д-р Но“, а живот на енигматичния таен агент тогава вдъхва актьорът Шон Конъри. Шотландецът, който придава на Агент 007 ослепителния неустоим чар, превърнал се в негова запазена марка, влиза в образа в още пет продължения: От Русия с любов, Голдфингър, Операция „Мълния“, Човек живее само два пъти,  Диамантите са завинаги и определяната за „неофициална“ продукция Никога не казвай никога.

Между последните две заглавия, Конъри, който си отиде на 90 в края на октомври, е заменен във В тайна служба на Нейно Величество от актьора Джордж Лейзънби – останал известен като най-младия Бонд в историята на филмовата поредица (Лейзънби е само на 30 години по време на снимките на филма).

През 70-те щафетата поема Роджър Мур, филмите с когото от днешна гледна точка изглеждат една идея по-леки и комедийни, но запазили в не по-малка степен стила на обичаната от милиони поредица. След седемте заглавия с участие на Мур: Живей, а другите да умрат, Мъжът със златния пистолет, Шпионинът, който ме обичаше, Муунрейкър, Само за твоите очи, Октопуси и Изглед към долината, идва ред на двукратното участие на единствения и неповторим Тимъти Далтън, който влиза в образа на Агент 007 с Живите светлини и Упълномощен да убива. Последните два приближават поредицата до модерния холивудски стил, като показват в детайли емоционалната страна на героя и поставят акцент върху екшъна и динамиката на историята.

През 90-те години продукцията добива статут на истински блокбъстър и това се дължи на ново лице в каста – Пиърс Броснан, изиграл Джеймс Бонд в култовите: Златното око (негов дебют в поредицата), Винаги ще има утре, Само един свят не стига и Не умирай днес. Критиката посреща с одобрение изпълнението на актьора, отбелязвайки, че Броснан умело въплъщава елегантността на Конъри с дълбоката харизма на Роджър Мур.

Не по-малко въздействащ, макар и различен като излъчване, е Бонд на актьора Даниел Крейг, който гледаме в образа от 2006 г. Тогава след кратка 4-годишна пауза на екран излезе „Казино Роял“, считан с право за едно от най-добрите постижения в дългогодишната история на поредицата. По-плътният психологически профил на образа на Агент 007 в комбинация с изключителните визуални ефекти на съвременното кино, дадоха голяма, но сигурна заявка за успеха на следващите продължения: Спектър на утехата, 077 Координати: Скайфол и Спектър.

Не пропускайте да попълните липсите от филмови заглавия в личната ви колекция, „Всичко за Бонд“ ви очаква на HBO Go!

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Таби и Имоджен посещават Роузууд в „Pretty Little Liars: Original Sin“
Развлечения12 АВГУСТ 2022

Таби и Имоджен посещават Роузууд в „Pretty Little Liars: Original Sin“

Време е да тръгнем на лов за мистерии.

ВелиЛенд
Living04 АВГУСТ 2022

ВелиЛенд е най-голямото цирково шапито в България

Комплексът очарова с атракциони, детски аквапарк и вълнуващи циркови спектакли.

Кои са най-богатите актьори в света?
Развлечения01 АВГУСТ 2022

Кои са най-богатите актьори в света?

От Дженифър Лопес до Том Круз, нека видим кои са най-богатите актьори в света.

Кога да гледаме новите епизоди на “Pretty Little Liars: Original Sin”?
Развлечения29 ЮЛИ 2022

Кога да гледаме новите епизоди на “Pretty Little Liars: Original Sin”?

Добре дошли в едно ново поколение на лъжи. Първите три епизода на „Pretty Little Liars: Original Sin“ са тук. Нека се потопим в нови и ужасяващи смъртни случаи, тайни и лъжи.