Living : Развлечения01 ДЕКЕМВРИ 2020

Всичко за Бонд

Пълната колекция с 26 филма, посветени на Агент 007, e достъпна от 1 декември в стрийминг платформата HBO Go.

Дебютът на Конъри в ролята на Бонд

Харизматичният Роджър Мур

Звездата на 90-те Пиърс Броснан

Актуалният Бонд - Даниел Крейг

От 1 декември в стрийминг платформата HBO Go e достъпна пълната колекция с 26 филма, посветени на Агент 007.

Първата среща на кинолюбителите с популярния от книгите на Ян Флеминг Джеймс Бонд се случва през далечната 1962 г. във филма „Д-р Но“, а живот на енигматичния таен агент тогава вдъхва актьорът Шон Конъри. Шотландецът, който придава на Агент 007 ослепителния неустоим чар, превърнал се в негова запазена марка, влиза в образа в още пет продължения: От Русия с любов, Голдфингър, Операция „Мълния“, Човек живее само два пъти,  Диамантите са завинаги и определяната за „неофициална“ продукция Никога не казвай никога.

Между последните две заглавия, Конъри, който си отиде на 90 в края на октомври, е заменен във В тайна служба на Нейно Величество от актьора Джордж Лейзънби – останал известен като най-младия Бонд в историята на филмовата поредица (Лейзънби е само на 30 години по време на снимките на филма).

През 70-те щафетата поема Роджър Мур, филмите с когото от днешна гледна точка изглеждат една идея по-леки и комедийни, но запазили в не по-малка степен стила на обичаната от милиони поредица. След седемте заглавия с участие на Мур: Живей, а другите да умрат, Мъжът със златния пистолет, Шпионинът, който ме обичаше, Муунрейкър, Само за твоите очи, Октопуси и Изглед към долината, идва ред на двукратното участие на единствения и неповторим Тимъти Далтън, който влиза в образа на Агент 007 с Живите светлини и Упълномощен да убива. Последните два приближават поредицата до модерния холивудски стил, като показват в детайли емоционалната страна на героя и поставят акцент върху екшъна и динамиката на историята.

През 90-те години продукцията добива статут на истински блокбъстър и това се дължи на ново лице в каста – Пиърс Броснан, изиграл Джеймс Бонд в култовите: Златното око (негов дебют в поредицата), Винаги ще има утре, Само един свят не стига и Не умирай днес. Критиката посреща с одобрение изпълнението на актьора, отбелязвайки, че Броснан умело въплъщава елегантността на Конъри с дълбоката харизма на Роджър Мур.

Не по-малко въздействащ, макар и различен като излъчване, е Бонд на актьора Даниел Крейг, който гледаме в образа от 2006 г. Тогава след кратка 4-годишна пауза на екран излезе „Казино Роял“, считан с право за едно от най-добрите постижения в дългогодишната история на поредицата. По-плътният психологически профил на образа на Агент 007 в комбинация с изключителните визуални ефекти на съвременното кино, дадоха голяма, но сигурна заявка за успеха на следващите продължения: Спектър на утехата, 077 Координати: Скайфол и Спектър.

Не пропускайте да попълните липсите от филмови заглавия в личната ви колекция, „Всичко за Бонд“ ви очаква на HBO Go!

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Местата, вдъхновили едни от най-хубавите филми
Развлечения21 ЯНУАРИ 2021

Местата, вдъхновили едни от най-хубавите филми

Кои режисьори са черпили идеи от тъмните улици на Ню Йорк, дивите пустини в Намибия и лазурните плажове на Мартас Винярд?

Кийра Найтли и парфюмът за победители
Развлечения18 ЯНУАРИ 2021

Chanel създава подкаст с Кийра Найтли, Тилда Суинтън и Фарел Уилямс

От марката обявяват, че с началото на новата година са вдъхновени за нови големи проекти

Светът отбелязва днес Деня на думата "Благодаря"
Развлечения11 ЯНУАРИ 2021

Светът отбелязва днес Деня на думата "Благодаря"

Чувството на благодарност намалява стреса и увеличава радостта

Филмите, които очакваме през 2021
Развлечения08 ЯНУАРИ 2021

Филмите, които очакваме през 2021

През тази година предстоят много вълнуващи премиери