Living : Развлечения04 МАРТ 2014

Тегне ли проклятие над Оскарите?

Носителите на статуетка скоро се разделят с половинките си

София Лорен печели статуетка за ролята си в “Two Women” през февруари 1961г. Още на следващата година бракът ѝ с Карло Понти е анулиран, защото се оказва, че неговият развод с първата му жена не е законен в Италия. София и Карло се женят отново през 1966г.

След като Ема Томпсън печели наградата за най-добра главна женска роля в „Howard’s End“, но не благодари на съпруга си Кенет Брана, се разбира, че актьорът е имал афера с Хелена Бонъм-Картър и след 2 години се развеждат.

През 2010г. Сандра Бълок печели Оскар за ролята си в „The Blind Side“, а само след седмица започват да се носят слухове, че съпругът ѝ Джеси Джеймс ѝ е изневерил. Двамата се разделят скоро след това, когато се оказва, че изневерите му са били системни.

Кейт Уинслет се омъжва за режисьора Сам Мендес през 2003г. През 2009г. тя печели отличие за ролята си в „The Reader“ и въпреки че изглежда, че бракът им е безоблачен, двамата се развеждат през 2010г.

Рийз Уидърспуун и Раян Фелипе са много влюбени, когато тя печели статуетка за ролята си в „Walk The Line“ през март 2006 г. Същата година през ноември двамата се разделят.

Хилари Суонк печели първия си Оскар през 2000 г., а втория през 2005г. Година след това актрисата и съпругът ѝ Чад Лоу се развеждат.

Когато спечели Оскар през 1999г. за ролята си във "Влюбеният Шекспир" Гуинет Полтроу недвусмислено потвърди, че има връзка с колегата си Бен Афлек, след месеци спекулации. Същата година обаче двойката се разделя.

Хубавата жена на Холивуд, Джулия Робъртс, печели награда за ролята си на Ерин Брокович в едноименния филм. По това време тя има връзка с Бенджамин Брат, но след четири месеца се разделят.

През март 2002г. Хали Бери става първата чернокожа актриса, която печели приз за главна женска роля, но въпреки това таблоидите се занимават основно с проблемите в брака ѝ с Ерик Бенет. На следващата година двамата се развеждат.

Ким Бейсинджър прибира статуетка за ролята си в "L.A. Confidential" през 1998г. и благодари на съпруга си Алек Болдуин за подкрепата. Само след две години бракът им се разпада.

Чарлийз Терон дари приятеля си Стюърт Таунсенд с целувка, преди да се качи на подиума, за да вземе статуетката за най-добра актриса в главна женска роля през 2004г. Връзката им обаче се разпада през януари 2010г.

За браковете в Холивуд рядко важи максимата “и заживели щастливо до края на дните си”…

Причините за това са много и различни: натоварени графици, големи разстояния, изневери. Понякога обаче успехът също е причина за срив в отношенията на актьорските двойки. Вярва се дори, че над най-престижните награди за филмово изкуство “Оскар” тегне любовно проклятие. 

Актрисите, които печелят статуетка за главна или поддържаща женска роля, скоро след това се разделят с половинките си. Най-честата причина е изневяра от страна на съпруга или приятеля.

Проклятието се простира чак до 1935 г. и Клодет Колбърт, която скоро след като печели статуетка за ролята си в “It Happened One Night”, се разделя със съпруга си Норман Фостър. По-скорошна жертва е Сандра Бълок и половинката й Джеси Джеймс, който й изневерява и така слага край на връзката им.

Вижте останалите дами, жертви на “любовното проклятие”.

Снимки: Profimedia

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Таби и Имоджен посещават Роузууд в „Pretty Little Liars: Original Sin“
Развлечения12 АВГУСТ 2022

Таби и Имоджен посещават Роузууд в „Pretty Little Liars: Original Sin“

Време е да тръгнем на лов за мистерии.

ВелиЛенд
Living04 АВГУСТ 2022

ВелиЛенд е най-голямото цирково шапито в България

Комплексът очарова с атракциони, детски аквапарк и вълнуващи циркови спектакли.

Кои са най-богатите актьори в света?
Развлечения01 АВГУСТ 2022

Кои са най-богатите актьори в света?

От Дженифър Лопес до Том Круз, нека видим кои са най-богатите актьори в света.

Кога да гледаме новите епизоди на “Pretty Little Liars: Original Sin”?
Развлечения29 ЮЛИ 2022

Кога да гледаме новите епизоди на “Pretty Little Liars: Original Sin”?

Добре дошли в едно ново поколение на лъжи. Първите три епизода на „Pretty Little Liars: Original Sin“ са тук. Нека се потопим в нови и ужасяващи смъртни случаи, тайни и лъжи.