Living : Развлечения12 ФЕВРУАРИ 2020

Нищо не е това, което изглежда в “Ятаган”

Новият български филм, с широка палитра от актьорски имена, скоро по кината. 

От следващата седмица ще можем да гледаме “Ятаган” – филмът, който събира заедно Жени Калканджиева, Ники Кънчев, Любомир Нейков и Ники Илиев.

До колко далеч може да стигне някой, за да запази работата си? Повечето биха отговорили, че за целта биха се постарали повече на работното място или пък биха се опитали да омаят шефа със сладки приказки.

Но когато е замесен алкохолът, а работната позиция е не къде да е, а в Агенцията за борба с тероризма, нещата може да бъдат много по-различни.

Новият български филм “Ятаган” проследява един от потенциалните сценарии – не напълно типичен, но със сигурност възможен единствено у нас.

Братята Христо и Янаки Дерменджиеви са продуцентите, които решиха да се пошегуват с българската реалност днес, като разкажат историята на инспектор Рангел Костов.

Сюжетът ни запознава с героя, изигран от Мариан Вълев, когото го грози опасност от уволнение. Точно в този момент се появява и нова началничка, в ролята на която е Евгения Калканджиева, която още повече притиска инспектора. Така, докато в един момент, силно повлиян от алкохола, Рангел решава да съчини доклад, в който обявява кварталния нехранимайко Николай Николов – „Никсъна“ (Ивайло Драгиев) за водач на терористична клетка.

Когато данните за огромните успехи на българския антитероризъм все пак достигат до Интерпол и ЦРУ, своеобразният “булгаргейт“ бързо бива разкрит. Но всички местни играчи са дотолкова затънали в лъжите си, че единственият им изход е заедно да превърнат тези лъжи в истини – както си е редно по нашите земи.

Продукцията на “А Плюс Филмс” ще можем да гледаме по кината на 20 февруари, а още утре тя тръгва на предпремиерно турне в цяла България. Започва от Варна, минава през Велико Търново, Видин, Враца, Пловдив, София, Благоевград, Бургас и Стара Загора, а стига чак до Сандански.

Режисурата на Андрей Андонов е събрала широка гама от известни имена, сред които Мариан Вълев, Евгения Калканджиева, Ивайло Драгиев, Любомира Башева, Васил Василев – Зуека, Китодар Тодоров, Георги Стайков, Стефан Денолюбов, Невена Бозукова, Силвия Станоева. Със специално участие в лентата са и Ники Кънчев, Любомир Нейков и Ники Илиев.

Вижте и официалния трейлър на филма:

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Развлечения29 МАРТ 2020

Черно-бяла пролет: Красота, която успокоява душата

Поезията със снимки, която си заслужава да видите

Развлечения24 МАРТ 2020

Космосът идва у дома

Използвайте времето у дома, за да увеличите знанията си

Развлечения22 МАРТ 2020

Музеите и представленията, които можем да посетим виртуално

Лувърът, Метрополитън операта и още много други музеи и опери отварят вратите си виртуално

Развлечения26 ФЕВРУАРИ 2020

"Ятаган" - следващият най-гледан филм у нас?

Близо 12 хиляди души гледаха лентата само този уикенд