Living : Развлечения13 ОКТОМВРИ 2017

Не си отрязвайте косата, когато се нуждаете от промяна

Съветите на “Богинята на косите” Кристина Олива

Когато става дума за екстеншъни за коса, Кристина Олива е повече от експерт. Есктеншъните за нея са не само бизнес, но и нейна огромна страст.

Тази млада дама има свой салон в сърцето на Манхатън. Управлява го заедно с цялото си италиано-американско семейство, макар че няма бизнес образование. Там, тя е способна да твори чудеса с помощта на допълнителната коса, превръщайки клиентките си в жените, които цял живот са мечтали да бъдат.

Техните трансформации ще гледаме от 14 октомври в шоуто на Кристина “Кралицата на косите” по TLC. Стартът е от 22:00, а само преди нколко дни Кристина лично отговори на няколко въпроса на MissBloom. Попитахме я как красивата коса се е превърнала в огромна страст за нея, какво е важно да знаят жените с екстеншъни и още:

 • Кога осъзна колко важна е хубавата прическа за самочувствието на една жена?
  Мисля, че го осъзнах, когато се сблъсках за първи път с човек, преборил рака. В онзи момент осъзнах, че както си седеше на стола, тя плачеше от радост, че си е върнала косата отново. Тогава разбрах колко важна е косата за самочувствието и самоувереността на една жена.

  Колко време ти отнема твоята собствена ежедневна прическа?
  За своята прическа отделям около половин час. Нямам достатъчно време за своята собствена коса, защото съм заета с прическите на всички останали.

  Кристина и Виктория Олива в салона в Манхатън

  Плануваш ли да отвориш нов салон в някоя друга държава?
  Определено. Много бих искала да имам собствен салон в Дубай, но мисля, че следващият ще бъде в Калифорния, Бевърли Хилс.

  Кое е най-вълнуващото нещо в това да участваш в предаването досега?
  Най-вълнуващата част от предаването е това да създавам спомени със семейството си. Семейството ми е много важно за мен и сме много благодарни, че TLC ни предостави тази възможност да споделим преживяването си.

  Когато представяш нови стилове в социалните медии, само модели ли използваш?
  Не, това са нашите истински клиенти.

  Какво правиш, когато чувстваш, че самата ти имаш нужда от промяна?
  Мога да ви кажа какво не правя – не си отрязвам косата.

  Защо?
  Защото тогава ще съжалявам, както съжаляват всичките ми клиентки и ще имам нужда от нови екстеншъни.

  .

  Има ли нещо, което обикновено правиш, когато искаш да пробваш нещо ново, независимо дали става на въпрос за прическа, грим или дрехи?

  Най-вероятно ще си взема нов чифт обувки – имам фетиш към тях. Много обичам обувките, така че ако имам лош ден или искам нещо ново, по всяка вероятност ще си взема нов чифт обувки.

  Сподели някои от най-любимите си и бързи трикове за прически!
  Бих казала, че един от най-любимите ми трикове е фактът, че екстеншъните ни съхнат сами и са леко вълнообразни. По този начин за жените е много лесно като се събудят сутрин само да напръскат косата си с малко спрей. Можеш просто да си напръскаш косата и да я оставиш вълниста – толкова е лесно. Друг любим мой трик е този с машата за къдрене. Можеш да увиеш няколко кичура коса около машата, след това да прекараш пръсти през нея и да добавиш малко мус или спрей. И отново косата изглежда много красива и не се изисква никакво усилие. Това са двата ми любими трика, като за тях косата винаги трябва да е пусната, а не вързана.

  Имаш ли някакви съвети за жени, които имат екстеншъни? Какви правила трябва да спазваме, ако не искаме екстеншъните да увредят собствената ни коса?
  Според мен най-важния съвет, който мога да дам на свой клиент, който има екстеншъни е винаги да ходят на поддръжка. За да поддържате косата си здрава, трябва непрекъснато да поддържате екстеншъните си, затова съветвам клиентите ни да ни посещават за поддръжка на всеки 6 до 8 седмици. Благодарение на поддръжката, клиентите ни не увреждат собствената си коса. Ако носите екстеншъни повече от осем седмици и не ги поддържате, можете да увредите косата си. Затова мисля, че това е най-важния съвет.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Развлечения21 АВГУСТ 2019

Киану Рийвс се завръща в "Матрицата" 4

Лана Уачовски, една от създателките на оригиналния филм ще бъде сценарист, режисьор и продуцент на новата лента

Развлечения09 АВГУСТ 2019

Децата ще си останат деца, дори да са престолонаследници

Събираме най-забавните снимки на принцеса Шарлът, принц Джордж и принц Луи

Развлечения07 АВГУСТ 2019

Селфи с червената лисица ни печели награда

Марката Fjällräven предлага възможност да спечелим една от техните популярни раници

Развлечения05 АВГУСТ 2019

Интериорен дизайн, от който ще ви се изправят косите

Можете само да си плюете в пазвата, че не ви се налага да обитавате къща като тези!