Living : Развлечения13 ОКТОМВРИ 2017

Не си отрязвайте косата, когато се нуждаете от промяна

Съветите на “Богинята на косите” Кристина Олива

Когато става дума за екстеншъни за коса, Кристина Олива е повече от експерт. Есктеншъните за нея са не само бизнес, но и нейна огромна страст.

Тази млада дама има свой салон в сърцето на Манхатън. Управлява го заедно с цялото си италиано-американско семейство, макар че няма бизнес образование. Там, тя е способна да твори чудеса с помощта на допълнителната коса, превръщайки клиентките си в жените, които цял живот са мечтали да бъдат.

Техните трансформации ще гледаме от 14 октомври в шоуто на Кристина “Кралицата на косите” по TLC. Стартът е от 22:00, а само преди нколко дни Кристина лично отговори на няколко въпроса на MissBloom. Попитахме я как красивата коса се е превърнала в огромна страст за нея, какво е важно да знаят жените с екстеншъни и още:

 • Кога осъзна колко важна е хубавата прическа за самочувствието на една жена?
  Мисля, че го осъзнах, когато се сблъсках за първи път с човек, преборил рака. В онзи момент осъзнах, че както си седеше на стола, тя плачеше от радост, че си е върнала косата отново. Тогава разбрах колко важна е косата за самочувствието и самоувереността на една жена.

  Колко време ти отнема твоята собствена ежедневна прическа?
  За своята прическа отделям около половин час. Нямам достатъчно време за своята собствена коса, защото съм заета с прическите на всички останали.

  Кристина и Виктория Олива в салона в Манхатън

  Плануваш ли да отвориш нов салон в някоя друга държава?
  Определено. Много бих искала да имам собствен салон в Дубай, но мисля, че следващият ще бъде в Калифорния, Бевърли Хилс.

  Кое е най-вълнуващото нещо в това да участваш в предаването досега?
  Най-вълнуващата част от предаването е това да създавам спомени със семейството си. Семейството ми е много важно за мен и сме много благодарни, че TLC ни предостави тази възможност да споделим преживяването си.

  Когато представяш нови стилове в социалните медии, само модели ли използваш?
  Не, това са нашите истински клиенти.

  Какво правиш, когато чувстваш, че самата ти имаш нужда от промяна?
  Мога да ви кажа какво не правя – не си отрязвам косата.

  Защо?
  Защото тогава ще съжалявам, както съжаляват всичките ми клиентки и ще имам нужда от нови екстеншъни.

  .

  Има ли нещо, което обикновено правиш, когато искаш да пробваш нещо ново, независимо дали става на въпрос за прическа, грим или дрехи?

  Най-вероятно ще си взема нов чифт обувки – имам фетиш към тях. Много обичам обувките, така че ако имам лош ден или искам нещо ново, по всяка вероятност ще си взема нов чифт обувки.

  Сподели някои от най-любимите си и бързи трикове за прически!
  Бих казала, че един от най-любимите ми трикове е фактът, че екстеншъните ни съхнат сами и са леко вълнообразни. По този начин за жените е много лесно като се събудят сутрин само да напръскат косата си с малко спрей. Можеш просто да си напръскаш косата и да я оставиш вълниста – толкова е лесно. Друг любим мой трик е този с машата за къдрене. Можеш да увиеш няколко кичура коса около машата, след това да прекараш пръсти през нея и да добавиш малко мус или спрей. И отново косата изглежда много красива и не се изисква никакво усилие. Това са двата ми любими трика, като за тях косата винаги трябва да е пусната, а не вързана.

  Имаш ли някакви съвети за жени, които имат екстеншъни? Какви правила трябва да спазваме, ако не искаме екстеншъните да увредят собствената ни коса?
  Според мен най-важния съвет, който мога да дам на свой клиент, който има екстеншъни е винаги да ходят на поддръжка. За да поддържате косата си здрава, трябва непрекъснато да поддържате екстеншъните си, затова съветвам клиентите ни да ни посещават за поддръжка на всеки 6 до 8 седмици. Благодарение на поддръжката, клиентите ни не увреждат собствената си коса. Ако носите екстеншъни повече от осем седмици и не ги поддържате, можете да увредите косата си. Затова мисля, че това е най-важния съвет.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Развлечения20 ЯНУАРИ 2020

Кошмари в кухнята? Не и преди да сте видели Парис Хилтън

Богата наследница се провали зрелищно с последната си приумица - собствено кулинарно шоу в YouTube

Развлечения11 ЯНУАРИ 2020

12 месеца сексапил - Джиджи и Бела Хадид, Хейли Болдуин и Карли Клос в календара на V magazine

Списанието отбелязва 20-годишнината си с лимитирана серия календари

Развлечения07 ЯНУАРИ 2020

Приложение изтрива грима от снимките на звездите. Вижте резултата!

Хората, изтеглили апликацията, масово започнаха да провеждат експерименти с любимите на цял свят известни личности

Развлечения06 ЯНУАРИ 2020

Някои не много умни потребители в Туитър смятат, че Земята е на 2020 години

Планетата получи вълна от поздрави за "рождения си ден'