Living : Развлечения22 МАРТ 2020

Музеите и представленията, които можем да посетим виртуално

Лувърът, Метрополитън операта и още много други музеи и опери отварят вратите си виртуално

Сипете си чаша вино и се насладете на преживяването.

Заради COVID-19 много музеи, опери и други културни институции потърсиха начин да зарадват хората по света, предоставяйки безплатни виртуални разходки из изложенията си или представленията си.

Приготвихме ви лист с някои от най-интересните места, които може да посетим сега безплатно, за да обогатим знанията си и да се заредим с приятно настроение – директно от комфорта на дома ни.

Лувърът

Един от най-големите и известни музеи в света сега ни позволява да посетим някои от изложбите и да се разходим из залите му. Можем да видим антиките от Египет и дори някои от творбите на Микеланджело тук.

Метрополитън опера

Представленията от последните 14 години, проведени в операта, където всяка година се състои Мет галата, вече може да се гледат онлайн всяка вечер в 19:30 EDT. И още повече – ако не ви е удобно да се насладите на преживяването в този момент, до 15:30 на следващия ден отново можете да намерите изпълнението на сайта.

Британският музей в Лондон

Едно истински многостранно пътуване ви осигуряват от известния музей на Острова, с което по интересен начин можете да научите за някои от ключовите му експонати. Линк към сайта тук.

Музей Гугенхайм

Над 1700 произведения на изкуството са изложени виртуално на сайта на музея в Ню Йорк. Всички те са създадени от края на 19-ти век до днес от ръката на знаменити артисти като Пабло Пикасо, Франц Марк и други.

Музеят на Ван Гог в Амстердам

Там е изложена най-голямата колекция от произведения на холандския художник с над 200 картини и 500 рисунки, които сега имаме възможност да разгледаме отблизо тук.

Националната галерия на изкуствата в САЩ

Галерията във Вашингтон предлагаше възможност на заинтересованите да разгледат част от експонатите, които са изложени в нея, дори и преди да започне карантината. Вече има и разработени две виртуални разходки, които ни позволяват да се запознаем още по-отблизо с изкуството, по време на изолацията у дома.

Музей Орсе

Френския музей, който е изложил произведения на Моне, Пол Сезан и още френски гении, също ни позволява да се запознаем с изкуството, създадено през периода от 1848 до 1914 година.

Парижката опера

От тази седмица имаме възможност да гледаме “Дон Жуан“ и “Лебедовото езеро” у дома си в сайта на Парижката опера, като можем да се насладим на десет от най-известните спектакли в продължение на няколко дни.

Бонус: разходка на Марс

NASA си колаборира с Google, за да създаде сайт, на който можем виртуално да се разходим из Червената планета и да научим интересни факти за проектите, които NASA е осъществила и планира да въведе в действие на Марс. Вижте повече тук.

Можете да наемете този средновековен дворец за 40 лв. на вечер

Книгите, с които да се запасим за дните у дома

Когато старите сгради получат нов живот

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Развлечения03 АПРИЛ 2020

Инстаграм пресъздава Haute Couture модата у дома

DIY хобитата стигнаха ново ниво

Развлечения31 МАРТ 2020

Любов отвъд карантината - историята, която трогна цял свят

Ако се чудите как да излизате на срещи по време на карантина, вземете пример от тази двойка

Развлечения29 МАРТ 2020

Черно-бяла пролет: Красота, която успокоява душата

Поезията със снимки, която си заслужава да видите

Развлечения24 МАРТ 2020

Космосът идва у дома

Използвайте времето у дома, за да увеличите знанията си