Living : Развлечения21 АВГУСТ 2018

Местата, вдъхновили едни от най-хубавите филми

Кои режисьори са черпили идеи от тъмните улици на Ню Йорк, дивите пустини в Намибия и лазурните плажове на Мартас Винярд?

Кръстникът, 1972г. Филмът, режесиран от Франсис Форд Копола разказва историята на фамилията Корлеоне. Филмът е вдъхновен от Ню Йоркския квартал Малката Италия, който и до днес носи духа на италианската мафия.

Лудият Макс: Пътят на яростта, 2015. Филмът, дело на режисьора Джордж Милър, е вдъхновен от дивите пустини на Намибия. Филмът показва пост-апокалиптична Австралия, но поради непредвидени климатични условия, режисьорът променя локацията.

Казабланка, 1942. Филмът е режисиран от Майкъл Къртис и вероятно ще разочарова много тъй като заглавието не е вдъхновено от града-мегаполис Казабланка в Мароко. Филмът всъщност е заснет в студио в Лос Анджелис, а за по-екзотичните сцени режисьорът е избрал плажовете на Аризона. Все пак в гр. Казабланка се намира реплика на известното Rick's Cafe.

Лунна светлина, 2016. Филмът, режисиран от Бари Дженкинс и спечелил Оскар, е вдъхновен от плажовете на Маями. Това, което може да ви очуди е, че заснетите плажни ивици са абсолютно безлюдни и неизвестни на турситите, което пък ги прави много подходящи за улавянето на страхотни кадри.

Аз пея под дъжда, 1952. Мюзикълът e заснет в Калифорния като режисьорите Джийн Кели и Стенли Доунен са използвали за вдъхновение местните театри и Холивудски студиа. Неизвестен факт за сцената с пеенето под дъжда е, че главният актьор е имал висока температура по време на снимките и въпреки това кадърът излиза перфектен.

Добрият, лошият и злият, 1966. Филмът, дело на режисьора Серджо Леоне е един от най-добрите уестърни на 20-ти век. Филмът е вдъхновен от дивата природа в Андалусия, Испания, но също така и от градските покрайнини на Мадрид и Гренада.

Челюсти, 1975. Филмът, режисиран от Стивън Спилбърг е вдъхновен от южния плаж на остров Мартас Винярд, а култовия кадър с атаката на акулата е заснет на северния плаж на острова.

Армия от сенки, 1969. Филмът, режисиран от Жан-Пиер Мелвил е вдъхновен от столицата на Франция и по-специално нейните забележителности: площадът на Триумфалната арка, булевардът Шанз-Елизе, Парижката гара и т.н.

Големите шумни градове и красивите природни пейзажи винаги са будили възхищение. Но знаете ли точно кои места са вдъхновили филми като “Кръстника” и “Челюсти”?

Едни от най-хубавите продукции на 20-ти и 21-ви век са заснети както на много обикновени места, така и на много екзотични и нестандартни дестинации. Днес, хиляди туристи посещават тези кътчета, за да пресъздадат атмосферата от любимите си филми.

Открийте кои са тези места и за какво да се оглеждате, ако попаднете на някоя от дестинациите където са снимали Ал Пачино, Рой Шайдър, Рита Морено, Том Харди и др.

Българските филми на лято 2018

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Развлечения03 АПРИЛ 2020

Инстаграм пресъздава Haute Couture модата у дома

DIY хобитата стигнаха ново ниво

Развлечения31 МАРТ 2020

Любов отвъд карантината - историята, която трогна цял свят

Ако се чудите как да излизате на срещи по време на карантина, вземете пример от тази двойка

Развлечения29 МАРТ 2020

Черно-бяла пролет: Красота, която успокоява душата

Поезията със снимки, която си заслужава да видите

Развлечения24 МАРТ 2020

Космосът идва у дома

Използвайте времето у дома, за да увеличите знанията си