Living : Развлечения08 ДЕКЕМВРИ 2019

Как празнуват коледните празници в Япония?

Коледата в страната на изгряващото слънце не е като никоя друга – яде се пържено пиле и се слуша Бетовен

Коледните празници в Япония – KFC, саке и любов.

Макар че в Япония Коледа не се празнува по религиозни причини, празникът се отбелязва по подобен начин като на запад.

И в страната на изгряващото слънце ще видите коледна украса, елха и подаръци под нея. Но това, по което ще познаете, че се намирате в Япония, а не в Америка или някъде другаде по света, ще бъде специфичното настроение.

Романтичната атмосфера се носи из площадите на градовете, като точно на този празник двойките традиционно излизат, за да се порадват на коледните светлини. Обикновено Коледа и Свети Валентин се празнуват по почти еднакъв начин.

А ако празненството е семейно,  у дома  се събират не само членовете на фамилията, но и близките приятели на родителите и децата.

Интересното е, че на Бъдни Вечер се консумира най-много пържено пиле и KFC е най-популярният избор за вечеря. Друго задължително попълнение на масата е коледната торта с ягоди и сметана.

По-типично ястие за японската кухня, което се консумира на този ден, е т.нар „о-сечи-ори“. Приготвя се от ориз, гъби, бамбук и червен боб, като според вярванията там, комбинацията от тези храни носи щастие… особено, ако се пие с традиционното саке.

На Коледа няма да видите празничното облекло за японците, кимоно, защото, както казахме, това не е техен традиционен празник. Но за сметка на това, на Новогодишните празници те носят кимона и посещават най-близкия до тях храм, за да си пожелаят нещо за новата година.

Традиционната музика за този ден се състои само от американските хитове, а напротив – най-много се слуша класическа музика, и по-специално „Ода на радостта“ от Бетовен.

На Коледа децата там не очакват само Дядо Коледа, а и японския бог на добрия късмет, Хотейошо. Всъщност в миналото той е бил символът на празника, но с навлизането на американските традиции по цял свят, в Япония са заместили будисткия бог с по-популярния Санта Клаус.

Празниците започват още от 23-и, защото тогава се пада и рожденият ден на императора, и приключват чак на 14-и януари следващата година. Въпреки това вечно неуморните японци работят през почти всички празници.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Развлечения20 ЯНУАРИ 2020

Кошмари в кухнята? Не и преди да сте видели Парис Хилтън

Богата наследница се провали зрелищно с последната си приумица - собствено кулинарно шоу в YouTube

Развлечения11 ЯНУАРИ 2020

12 месеца сексапил - Джиджи и Бела Хадид, Хейли Болдуин и Карли Клос в календара на V magazine

Списанието отбелязва 20-годишнината си с лимитирана серия календари

Развлечения07 ЯНУАРИ 2020

Приложение изтрива грима от снимките на звездите. Вижте резултата!

Хората, изтеглили апликацията, масово започнаха да провеждат експерименти с любимите на цял свят известни личности

Развлечения06 ЯНУАРИ 2020

Някои не много умни потребители в Туитър смятат, че Земята е на 2020 години

Планетата получи вълна от поздрави за "рождения си ден'