Living : Развлечения02 ОКТОМВРИ 2019

“Екшън”-ът в кино индустрията стана комедия

Новият български филм, който проследява проблемите в кино индустрията

“Екшън”, най-новият български филм е една сатира на кино индустрията и най-вече на едноименния жанр, който се снима постоянно у нас.

По време на фестивала „Златна роза“ във Варна, новата българска екшън-комедия „ЕКШЪН“ ще бъде прожектирана за първи път.

Във филма се запознаваме с един интересен и оригинален поглед към кино индустрията и най-вече към всички чуждестранни ленти, които са снимани за по-евтино у нас.

Комедията е изпълнена с обрати, докато проследява историята на трима приятели от детството, които опитват да се доберат до американската звезда Джон Келър (събирателен образ на актьори от типа на Жан Клод Ван Дам, Силвестър Сталоун и Чък Норис). Тяхната цел е да му предложат свой собствен сценарий за продължение на култовия филм от 90-те „Турбо ченгето“. Но опитвайки се да направят това, момчетата се забъркват в неочаквани ситуации, и разбира се, получават своята доза екшън.

Зад заглавието също стои интересна идея – то едновременно имитира командата за начало на снимки, но и се базира на израза „голям екшън“.

„ЕКШЪН“ е режисьорският дебют на Радослав Илиев, но и първи самостоятелен филм на сценариста Тео Чепилов от „Под прикритие“. Оператор е Борислав Пенчев, който от години е работил върху сериали като Prison Break, The Flash, Arrow, Legends of Tomorrow, Once Upon a Time, Minority Report и Supernatural.

Специално участие има Васил Кожухаров, най-известният глас в България, който е озвучавал повечето екшъни през 80-те и 90-те. Неговият дублаж добавя доза реализъм във филма.

Сред останалите имена в актьорския състав са Пламен Димов, Петър Петров, Милко Йовчев, Джонас Толкингтън, Тери Рандал, Реймънд Стиърс, Юта Такенада, Александър Койнов, Дий Юн, Азуса Йонеока, Юлиан Малинов, Цветомир Ангелов, Теодор Папазов, София Бобчева и Яна Маринова.

Премиерата на „ЕКШЪН“ в рамките на фестивала „Златна роза“ е на 3 октомври (четвъртък) от 18:00, а излиза на екран в края на януари 2020 г.

 

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Развлечения22 ОКТОМВРИ 2019

"Завръщане" завладя българските кина

Новият български филм вече е на екрана и бележи страхотни отзиви

Развлечения18 ОКТОМВРИ 2019

Страшни филми, които ще харесате, дори ако не харесвате страшни филми

Не искате предсказуеми холивудски истории, в които час и половина хора се колят и пищят? Значи тази малка и качествена селекция ще ви даде точните идеи

Развлечения15 ОКТОМВРИ 2019

Посещението на Меган и Хари в Африка се превръща в документален филм

Гостуването на кралското семейство в Африка се превърна в знаков момент в историята на двойката

Развлечения10 ОКТОМВРИ 2019

От Disney поканиха Евгения Джаферович на премиера в Лондон

На премиерата на "Господарката злото" присъства и българския гримьор и инфлуенсър