Living : Развлечения23 ОКТОМВРИ 2012

Една книжарница на Прага 9

Тя е малка, кокетна и изпълнена с тайните на знанието

Тя е малка, кокетна и изпълнена с тайните на знанието!

По изискванията за маркетинг и реклама името й не е кратко и лесно запомнящо се, но всичко в нея е направено от сърце до последния детайл

„Подир сенките на облаците’“ (като едноименната стихосбирка на Яворов) се появява от идеята на брат и сестра, историци по образование, чийто живот винаги се е въртял и е бил заровен в тайнството на буквите и пожълтелите листи.

Изкачвайки се по няколкото стълбички, които водят към входа й на бул. Прага 9, се изправяш лице в лице с времето – старият часовник, който до неотдавна е тиктакал в техният собствен хол, приканва да продължиш напред и да научиш нещо повече от и за книгите. Като винаги можеш да разчиташ на компетентен съвет от собствениците на книжарничката, които биха били мечтан събеседник и за най-големият книгоман, и които влизат в ролята и на книжари.

Еклектиката продължава да ни изненадва приятно, когато се натъкваме на реновиран тезгях за обработка на дърво, измъкнат от мазето на техния дядо. Реновиран като бюро с лаптоп и касов апарат и заобиколен от изчистени полици в модерен стил, той помества в себе си разнообразието, което всяка книжарница би искала да притежава.

В дъното захвърленият стол от общото помещение на един таван в центъра на столицата (между другото, тези места крият истински съкровища) е придобил лъскав светски вид в новата си тапицерия в класическо тъмно синьо с малки орнаменти на цветя. И в комбинация с масичката с настолна лампа предоставя възможността за красиво усамотение с книга и с романтиката на типичния закътан заден двор (за чието съществуване малко хора от видимата страна на булеварда подозират).

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Развлечения10 ЮЛИ 2019

Il Volo отново ще стъпят на българска сцена

Джанлука Джинобле, Пиеро Бароне и Иняцио Боскето празнуват 10 години на сцената

Развлечения10 ЮЛИ 2019

Запознайте се с първата котка инфлуенсър

Котаракът се казва Ранджи

Развлечения06 ЮЛИ 2019

Известните личности като произведения на изкуството

Звездите от 21 век, както никога не сте ги виждали до сега

Развлечения30 ЮНИ 2019

Най-грозният маникюр, който някога ще видите

Посмейте се на най-големите фалове в историята на маникюра