Living : Развлечения23 ОКТОМВРИ 2012

Една книжарница на Прага 9

Тя е малка, кокетна и изпълнена с тайните на знанието

Тя е малка, кокетна и изпълнена с тайните на знанието!

По изискванията за маркетинг и реклама името й не е кратко и лесно запомнящо се, но всичко в нея е направено от сърце до последния детайл

„Подир сенките на облаците’“ (като едноименната стихосбирка на Яворов) се появява от идеята на брат и сестра, историци по образование, чийто живот винаги се е въртял и е бил заровен в тайнството на буквите и пожълтелите листи.

Изкачвайки се по няколкото стълбички, които водят към входа й на бул. Прага 9, се изправяш лице в лице с времето – старият часовник, който до неотдавна е тиктакал в техният собствен хол, приканва да продължиш напред и да научиш нещо повече от и за книгите. Като винаги можеш да разчиташ на компетентен съвет от собствениците на книжарничката, които биха били мечтан събеседник и за най-големият книгоман, и които влизат в ролята и на книжари.

Еклектиката продължава да ни изненадва приятно, когато се натъкваме на реновиран тезгях за обработка на дърво, измъкнат от мазето на техния дядо. Реновиран като бюро с лаптоп и касов апарат и заобиколен от изчистени полици в модерен стил, той помества в себе си разнообразието, което всяка книжарница би искала да притежава.

В дъното захвърленият стол от общото помещение на един таван в центъра на столицата (между другото, тези места крият истински съкровища) е придобил лъскав светски вид в новата си тапицерия в класическо тъмно синьо с малки орнаменти на цветя. И в комбинация с масичката с настолна лампа предоставя възможността за красиво усамотение с книга и с романтиката на типичния закътан заден двор (за чието съществуване малко хора от видимата страна на булеварда подозират).

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Развлечения13 НОЕМВРИ 2019

Lisca със специална награда от изложението в Кан

Марката за луксозно бельо си заслужи приз за креативност

Развлечения12 НОЕМВРИ 2019

Бет Харт гостува у нас през декември

Ще можем да чуем на живо жената, чиято музика превръща нотите в усещане

Развлечения22 ОКТОМВРИ 2019

"Завръщане" завладя българските кина

Новият български филм вече е на екрана и бележи страхотни отзиви

Развлечения18 ОКТОМВРИ 2019

Страшни филми, които ще харесате, дори ако не харесвате страшни филми

Не искате предсказуеми холивудски истории, в които час и половина хора се колят и пищят? Значи тази малка и качествена селекция ще ви даде точните идеи