Living : Развлечения09 АПРИЛ 2014

Game of Fashion: стилът на героините в “Игра на тронове”

Впечатляващите костюми и прически в сериала

През последните три години сериалът “Игра на тронове” се превърна в истински феномен, който изцяло промени представите ни за съвременна телевизия.

Скъпата продукция на HBO е една от малкото, които могат да се похвалят със снимки на локации по целия свят и огромен бюджет, голяма част от който, както може би и сами се досещате, отива за специални ефекти и изработка на впечатляващи костюми.

Облеклото и прическите на героините имат огромно влияние върху стила на много момичета по целия свят, като безспорен хит са плитките на героинята на Емилия Кларк Денерис Таргериен (само в YouTube ще намерите безброй клипове със съвети как да постигнете прически като нейните вкъщи).

За стила на героите се грижат дизайнерката Мишел Клептън, носителка на награда Emmy за работата си по сериала и номинираният също за Emmy стилист Кевин Алекзандър, на който са поверени прическите.

И докато духът на шоуто е по-скоро средновековен, Клептън споделя, че черпи вдъхновение от различни епохи и култури, за да създаде костюмите: от инуитите през японските бойни одежди до съвременни дизайнери. Повечето тоалети споделят сходни кройки с тези, носени в Европа през средновековието, но тя включва към тях елементи от северноафриканската култура и Близкия Изток.

Дрехите на Вестерос често трябва да изглеждат изхабени и мръсни, а процесът на състаряване никак не е лесен: “Отнема ми по три дни да създам костюм и още три, за да го съсипя,”казва тя.

Емилия Кларк в ролята на Денерис Таргериен

Еволюцията на Денерис Таргериен е от ключова важност за сериала, а в същото време с промяната, която настъпва за героинята, се променя и стилът ѝ. От принцеса на Дотраките тя се превръща в Майка на дракони, но в същото време някои ключови елементи от облеклото ѝ си остават непокътнати.

“Обичам да я обличам във всякакви нюанси на синьото, защото те са препратка към съпруга ѝ хал Дрого и народа на Дотраките, защото това е техният специален цвят,” казва дизайнерката. 

Един от модерните детайли в “Игра на тронове” е широкото деколте тип “фуния”, създадено от британския дизайнер Алекзандър МакКуин. За първи път този дизайн е използван за рокля на героинята на Натали Дормър Марджъри Тирел, но след това го виждаме и при Церсей Ланистър (Лена Хийди) – намек за съперничеството между двете. 
Натали Дормър в ролята на Марджъри Тирел

Запазеният стил на Марждъри обикновено включва рокли в различните нюанси на синьото с богати украси, но с повече изрязани детайли и дълбоки деколтета, които подчертават сексапила и игривото излъчване на героинята. 

Лена Хийди като Марджъри Тирел

Роклите на Церсей винаги са пищна комбинация от различни материи и бродерии, а напластяването е задължителен елемент. Запазена марка за героинята са широките ръкави и огромните бижута.

Още на стр. ii

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Развлечения22 НОЕМВРИ 2019

Най-забавните кадри на животни за последната година

Чувството за хумор на прирорадата

Развлечения20 НОЕМВРИ 2019

От жени за жени - благотворителен базар от Международния женски клуб

25-ото издание на Ежегодния благотворителен базар на Международен женски клуб – София ще се проведе следващата седмица

Развлечения18 НОЕМВРИ 2019

Филмът по "Доктор Сън" от Стивън Кинг ще е поводът за следващите ви кошмари

Новият филм по книгата на Стивън Кинг "Доктор Сън" вече остави безсънни първите си зрители

Развлечения13 НОЕМВРИ 2019

Lisca със специална награда от изложението в Кан

Марката за луксозно бельо си заслужи приз за креативност