Living : Лайфстайл11 ЮНИ 2019

Премиум изживяване на пътя с новия Nissan Micra

Петото поколение на модела е с изцяло нов двигател, автоматична скоростна кутия и по-спортно усещане

София обича Nissan Micra и любовта е взаимна. Това стана ясно по време на дебютния тестдрайв на новото, пето поколение на модела у нас.

Новата Micra идва след четири поколения и общо над шест милиона продадени бройки по цял свят.

Популярният хечбек на Nissan има значителни подобрения, по-спортен е, по-нисък и по-широк. Колата предлага модерна визия с изключителен комфорт и сигурност при шофиране. Nissan Мicra вече е с изцяло нов 1.0-литров бензинов двигател с мощност от сто конски сили и с автоматична скоростна кутия Xtronic (CVT) със 7 предавки в ръчен режим.

Не бихме пренебрегнали и факта, че производителите са обърнали внимание на екогогичния фактор и благодарение на това новият двигател е с намалени емисии на въглероден диоксид.

Технологиите за подпомагане на шофирането също са усъвършенствани. Сред тях са интелигентното предупреждение и намеса при напускане на лентата на движение и интелигентното аварийно спиране с разпознаване на пешеходците. Стандартното оборудване на всяка Micra също така включва активен контрол на траекторията, ограничител на скоростта, климатик, система за контрол на налягането на въздуха в гумите, сензор за светлина и др.

“Оставайки силно фокусирани върху ефективността и поведението на пътя, новият двигател и трансмисия правят емблематичната Micra още по-привлекателна. Вече наистина сме в състояние да отговорим на нуждите на потребителите на компактни хечбек автомобили както в Европа, така и в България”, сподели Даниел Иванов, мениджър маркетинг и комуникации на Nissan.

Нa българският пазар автомобилът бе представен с оригинално тестдрайв преживяване за журналисти от водещи медии. Специален гост на събитието бе звездата Орлин Павлов, а сред изненадите за поканените бяха уъркшоп, посветен на древното азиатско изкуство оригами, както и персонална фотосесия в източен стил за всеки от шофиращите. Автор на кадрите е известният фотограф Любомир Сергеев.

Красивата пролет в градините на Япония

На гости на Джеймс Мидълтън в Шотландия

Големите рекламни гафове на годината

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛАЙФСТАЙЛ

Лайфстайл18 СЕПТЕМВРИ 2019

Елена, която рисува любовта с камъчета

Тя композира простички картини, за които идеите могат да дойдат само от сърцето

Лайфстайл17 СЕПТЕМВРИ 2019

Second Hand September: Защо модните инфлуенсъри няма да си купят нищо ново този месец?

Това е може би единственият тренд, който ни кара да не си купуваме нови дрехи

Лайфстайл14 СЕПТЕМВРИ 2019

Пловдив дарява енергия на нуждаещи се семейства

Топ атлетът ни Йордан Йовчев ще открие инсталацията на 14 септември, а всеки желаещ може лесно да се включи

Лайфстайл13 СЕПТЕМВРИ 2019

Вместо реклама на McDonald's - хотели за пчели

В Швеция веригата за бързо хранене отново прави опит да отклони вниманието от проблемите си с опазването на околната среда