Лайфстайл08.02.2018

Какво научихме за живота и любовта от Кари, Саманта, Миранда и Шарлът

… и за женското приятелство такова, каквото всъщност е – автентично, истинско и вечно

Повече от десетилетие след края на „Сексът и градът“, сериалът остава един от най-добрите примери за женско приятелство, които телевизията някога ни е давала.

В рамките на шест сезона и два филма зрителите бяха въвлечени в животите на четири жени, всяка от които коренно различна от другите. И нищо не ни беше спестено.

Едно от най-добрите качества на хитовия сериал, е че успя да ни покаже приятелството по автентичен начин. То е там, когато се сблъскваме с проблемите в работата, с роднините, със здравето, когато празнуваме успехите и когато плачем от разочарование. И във всички моменти помежду, които никой друг не вижда, освен най-близките ни хора.

За остаряването – научено от “Сексът и градът”

Кари, Миранда, Саманта и Шарлът наистина бяха различни, но имаха нещо общо – всяка от тях подкрепяше останалите, уважаваше техните избори и ни научи на неща, които дори не очаквахме.

Саманта Джоунс: Не е нужно да оправдаваш миналото, изборите и решнията си пред никого.

Хората са сбор от нещата, които са им се случили, случват им се в момента и предстои да се случат в бъдеще. Никога няма да бъдем перфектни, но изборите, които правим, правим за себе си. И именно на това ни научи Саманта – не трябва да се оправдавате пред никого, освен пред себе си.

Уроците за живота, които научихме от Саманта Джоунс

За живота: Не е нужно да премисляте всяка грешка. Не трябва да се съмнявате  в себе си. Всички се опитваме да разберем живота, докато го живеем. Вземайте решенията си на базата на това кое е правилно за вас и никога не се обръщайте назад. Не подлагайте на съмнение собственото си право на щастие, както и Саманта не би го направила.

За приятелството: Когато Кари изневерява на Ейдън, тя казва първо на Саманта. От нейна страна не получава изненада или осъдителен поглед, а съчувствие, тъй като Саманта не е човек, който има нужда от обяснения. Несъмнено поведението на Кари се е сторило неморално на огромна част от зрителите на сериала, които дори са се подразнили от него. Но ако същото се случи в реалния живот, всеки от нас би подкрепил приятеля си, вместо да го съди. Да, човекът отсреща вероятно е сбъркал и съжалява за постъпката си, но не ви дължи обяснения и трябва да уважите този факт.

За връзките, за модата, за живота, за приятелите… “Сексът и градът”

Миранда Хобс:  Не можеш да поставяш любовта в рамка.

Като се замислите, Миранда всъщност е олицетворение на жената от милениум поколението. Нейните разсъждения за кариерата, сексизма на работното място и сериозните връзки могат да послужат като вдъхновение на много модерни момичета. Развитието на персонажа й пък доказва, че любовта не може да бъде поставена в рамка, нито пък можеш да избираш кога и с кого да обвържеш живота си.

За любовта: За Миранда “господин перфектен” е мит, а да правиш компромиси заради чувствата си към друг човек означава, че не си си самодостатъчен. Всичко това обаче се променя, когато адвокатката ражда детето си от Стив и въпреки неговите недостатъци разбира, че именно той е човекът за нея. Ето защо очевидно любовта не е пъзел, чиито парченца си пасват перфектно, а по-скоро е двама души, които непрекъснато си казват: “В момента може и да не те харесвам особено, но винаги ще те обичам.”

За живота: Една от най-показателните сцени за развитието на Миранда се случва към края на сериала. Мери, майката на съпруга й, изчезва за кратко, след като е диагностицирана с Алцхаймер. Изплашената Миранда скоро я намира и я прибира вкъщи, където да се погрижи за нея. Възрастната бавачка на детето й, Магда, става свидетел на всичко това и й казва: “Това, което направи, е любов. Ти обичаш.” Публиката ясно разбира, че този разговор е много различен от всичко, което Магда и Миранда са си казвали в миналото. Със сигурност моментът е довел някои зрители до сълзи, защото това е любов, за която никой не се замисля. На която не можем да поставим граници и която раздаваме, без дори да осъзнаваме.

More from

Living

Gipsy Kings с концерт у нас през юни

Билетите за събитието са в продажба от днес

Мария Лампропулос - аржентинската гордост на женския покер

Тя е и първият играч от Латинска Америка, който печели турнира

9 книги, които попаднаха в to-read списъка ни този месец

Биографиите на две силни жени, истории за антиутопичното бъдеще и една романтична история привличат вниманието ни през февруари

Малки акценти, които правят дома по-красив

Как да внесете повече индивидуалност в личното си пространство, без да влагате огромни суми

Първата жена с ампутиран крайник в Sports Illustrated

Днес, Брена Хъкаби е щастлива със своя годеник и дъщеричката им. И говори откровено за пътя си обратно към нормалността

Топ 5 на най-глупавите тенденции напоследък

Време е за нещо различно от еднорози и надути с инжекции с устни, смята екипът ни!

Българинът Plamen De La Bona с четири нови парчета

Музикантът се прочу във Финландия, след като стигна до четвъртфинал в The Voice of Finland

Висящи цветя, пъстроцветни торти и много зеленина в сватбените тенденции за 2018

Ето как да превърнете най-важния ден в живота си в стилно и незабравимо изживяване

Честит рожден ден, Дженифър Анистън!

Днес любимката на Америка навършва 49 години

Саркастични Валентинки за анти-романтици

"Ти си единственият човек, когото мога да понеса за повече от 4 часа"

На гости на Дженифър Анистън и Джъстин Теру

Актрисата купува имението за 22 милиона долара

Да работиш гадже на моден блогър

Мъжете на най-влиятелните блогърки в света ги следват навсякъде, за да могат непрекъснато да ги снимат