С книга на море! 10 заглавия, които четем през юли

Този път сме ви приготвили огромна доза романтика и перфектни четива за лятото

Любов, изневери, раздели. Бурни страсти и ново начало. Този сборник с разкази на Джуно Диас се превърна в безспорен хит сред читателите в Goodreads, а вече дебютира и на нашия пазар. В него авторът представя любовта по десетки различни начини, но общото между тях е едно - болката от липсата, която винаги е една и съща.

Потопете се в атмосферата на калдъръмените улички и хълмистите поля на Тоскана с тази вкусна, романтична и очарователна история за неустоимо привличане и сбъднати мечти! Към романтичната развръзка са прибавени съблазнителни автентични италиански рецепти.

Това е любовна история. Историята на една книжарница, където читателите оставят писма до непознати, до любимите си хора, до поети, между страниците на книгите. Историята на Хенри Джоунс и Рейчъл Суийти. Някога те са били най-добри приятели, но после Рейчъл се мести в малко градче край бреговете на океана. Сега тя се връща и започва работа в книжарницата, докато събира парченцата от разбитото си сърце.

Източен Съсекс, 1914 г., краят на поредното безметежно английско лято. Студентът по медицина Хю гостува на любимата си леля Агата, а към него се присъединява и братовчед му Даниел. Добавете към това и красивата, млада и свободолюбива учителка по латински Беатрис. Докато Беатрис и Хю откриват път един към друг, а светът прави крачка към бездната на Първата световна война.

Виола смята, че е изгубила всичко. Съпругът й е мъртъв, семейството – отчуждено. Виола е природолечител, а е трудно да лекуваш чуждите болки, когато не можеш да овладееш своята собствена. Единственият шанс за ново начало на младата италианка е да се върне в Париж – там, където за първи път изучава тайните на натуропатията и открива малкото магазинче за билки на сестрите Фльоре-Бюри.

Джесика е на седемнайсет, наслаждава се на живота и гледа напред в многообещаващо бъдеще. Тогава среща Дани - самонадеян двайсетгодишен красавец, роден в Атланта. С Джесика е свършено - тя лудва по него, но не само заради външния му вид. Около Дани витае мрачна тайна.

Специален агент Смоуки Барет e специалист в преследването и залавянето на серийни убийци. При това не какви да е, а най-безпощадните и кръвожадни психопати на планетата. Тя е една от най-добрите в своята област и славата ѝ на умел ловец на чудовища в човешки облик се разнася. Което я обрича – един истински луд се заема с нейното семейство и първо измъчва и убива съпруга и дъщеря ѝ пред очите ѝ, а след това обезобразява и лицето ѝ.

Ню Йорк от бъдещето е град, пълен с нововъведения и мечти. Там всеки иска нещо... и всеки има какво да губи. Манхатънският елит живее в лукс, а в хилядаетажната кула всеки се бори да е на върха. Там, над всички, е Ейвъри Фулър – момичето, генетично проектирано за съвършенство. Момичето, което като че ли има всичко... но се измъчва заради единственото, което никога не може да има.

Лорънс Блок е поканил шестнайсет изтъкнати писатели да се присъединят към него в безпрецедентна антология от нови разкази "Нощни птици". Всеки един от тях е вдъхновен от картините на Едуард Хопър и е илюстриран с качествена репродукция на картината, която го е вдъхновила.

Трилогията "Къща от карти" завършва с "Последното раздаване". Франсис Ъркарт – прототипът на Франк Ъндърууд, чиято роля в сериала изпълнява брилянтният Кевин Спейси – е по-безскрупулен, но и по-уязвим от всякога. Но и неговите избиратели вече са уморени от дългия му престои във властта – съвсем скоро той ще стане най-дълго управлявалият през XX век премиер…

Признаваме си – не сме планирали списъкът ни с книги този месец да е толкова романтичен, колкото се получи! 

Но накрая се оказа, че една голяма част от заглавията, които сме избрали, разказват любовни истории. Не всяка от тях е щастлива и далеч не всяка от тях е тривиална, но общото между тях е, че си струва да бъдат прочетени.

А кога, ако не през лятото, е времето да се отдадем на такива книги? Към плажните четива прибавяме и няколко трилъра, разкази, вдъхновени от картините на Едуард Хопър и един футуристичен поглед към Ню Йорк в не толкова далечното бъдеще.

Вижте какво чете екипът на Miss Bloom през юли!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КНИГИ & ТЕХНОЛОГИИ

Сбогуваме се с Петър Караангов с някои от най-добрите му творби
Книги & технологии17 НОЕМВРИ 2020

Сбогуваме се с Петър Караангов с някои от най-добрите му творби

Авторът на текста по песните "Топъл дъжд" и "Любовта е море" и някои от най-добрите му творби

"Рана на сърцето е рана на мисълта" и още от най-красивите цитати на Луиз Глюк
Книги & технологии09 ОКТОМВРИ 2020

"Рана на сърцето е рана на мисълта" и още от най-красивите цитати на Луиз Глюк

77-годишната поетеса стана новата носителка на Нобеловата награда за литература

Новолуние в Скорпион носи животопроменящи събития
Книги & технологии19 АВГУСТ 2020

"Почти невъзможно е да гледаш залеза, без да мечтаеш"

10 от най-запомнящите се цитати на Бърн Уилямс

15 любими цитати от български писатели
Книги & технологии24 МАЙ 2020

15 любими цитати от български писатели

Събрахме мислите от някои български автори, които оставиха част от себе си в историята