Книгите, които четем през август

Седем заглавия, които ще ви оставят без дъх

Най-новата книга на австралийската авторка Моника Джеймс – „Танцът на пеперудата“, е третото заглавие с логото „Анишър“ в портфолиото на „Егмонт“. Романът епична романтична история за метаморфозата на чувствата и разбитото сърце. Мистериозен и динамичен разказ за двама души, готови на всичко, за да се преборят за любовта.

Вече двайсет и пет години изчезването на две малки момичета тормози ченгето Лукас Девънпорт. Навремето цялата полиция е вдигната на крак, но без резултат. Днес, при разрушаване на стари сгради в покрайнините на Минеаполис, телата им случайно са открити. Което го връща към престъплението – и към кошмара, още по-мрачен отпреди. Всичко това може да откриете в „Заровени жертви“.

„Мляко и мед” от Рупи Каур – книга, която всяка жена трябва да прочете. Не стихосбирка, а социално явление – за нараняването, обичането, счупването, изцеляването. Рупи Каур не се притеснява да засегне едни от най-неудобните за XXI век теми и така да нарисува ярък и запомнящ се портрет на съвременната жена в цялата ѝ многоликост.

„Любов и разруха“ е роман, вдъхновен от драматичната съдба на една жена със смели мечти и визия, музата на Хемингуей в годините, когато той става литературна легенда. Той разказва за 28-годишната Марта Гелхорн, която през 1937 г. заминава за Мадрид, за да отразява Гражданската война за американската преса. И там, в Испания, тя се влюбва в Ърнест Хемингуей, който също е военен кореспондент.

След „Убийства с инициали“ и „Затворено ковчеже“ Софи Хана продължава да вдъхва живот на най-известния детектив в света – Еркюл Поаро. Световноизвестната английска писателка, спечелила доверието на наследниците на Агата Кристи, отново създава изключително заплетена мистерия, която съдържа всички елементи на класическите истории на Първата дама на криминалния жанр.

Заплитайки интригуваща криминална история, Исабел Алиенде с проникновение проследява живота на множество персонажи и с присъщата си човечност и виртуозно владеене на съспенса поднася вълнуващ разказ за многоликия съвременен свят. Той е белязан с мъки и страдания, с потресаваща бедност и с безнаказан терор, насилие и престъпност, но в него все пак си проправят път добротата и любовта.

Трилърът на това лято се казва „Известен и мъртъв”. Скандалната история на едно неочаквано убийство, излъчено на живо пред хиляди зрители, е това, което вълнува милиони хора по света. Заподозрените са съквартирантите, които все още не са напуснали къщата на „Любопитния Том” – популярен британски риалити формат. За да разберат кой е психопатът, инспектор Колридж и екипът му имат нелеката задача да наредят пъзела.

В най-лежерния месец от годината имаме нужда от нещо разтърсващо и интригуващо.

Ето защо през август ви предлагаме няколко трилъра, които ще ви държат в неведение до последната страница. Отново ще се срещнем със знаменития детектив Еркюл Поаро и неговите приключения, обвити с мистерия. Исабел Алиенде пък ни поднася изключителен криминален роман, белязан с мъки и страдания. Не сме забравили и романтичните дами, които искат да четат нещо лежерно на плажа. За тях са “Танцът на пеперудата” и “Мляко и мед”. Какво още?

Текст: Ася Иванова

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КНИГИ & ТЕХНОЛОГИИ

Книги & технологии07 ДЕКЕМВРИ 2019

Ненчо Илчев отново се обръща към любовта си към фокусите с първата си книга

Актьорът и фокусник ще представи първата си книга "Забранената книга за фокуси"

Книги & технологии09 НОЕМВРИ 2019

Книгата, която всеки родител трябва да купи на детето си

Хелен Фресвейк разкрива опасностите, които се крият в интернет, и от какво трябва да предпазим децата си

Книги & технологии20 ЮЛИ 2019

Историята, която кара децата да мечтаят

Мартин Вопенка е следващият Джон Уиндъм след новия си роман

Книги & технологии14 ЮЛИ 2019

"Любовта - това е егоизъм на двама"

Вдъхновение от творчеството на Ана Стал