Книгите, които четем през август

Седем заглавия, които ще ви оставят без дъх

Най-новата книга на австралийската авторка Моника Джеймс – „Танцът на пеперудата“, е третото заглавие с логото „Анишър“ в портфолиото на „Егмонт“. Романът епична романтична история за метаморфозата на чувствата и разбитото сърце. Мистериозен и динамичен разказ за двама души, готови на всичко, за да се преборят за любовта.

Вече двайсет и пет години изчезването на две малки момичета тормози ченгето Лукас Девънпорт. Навремето цялата полиция е вдигната на крак, но без резултат. Днес, при разрушаване на стари сгради в покрайнините на Минеаполис, телата им случайно са открити. Което го връща към престъплението – и към кошмара, още по-мрачен отпреди. Всичко това може да откриете в „Заровени жертви“.

„Мляко и мед” от Рупи Каур – книга, която всяка жена трябва да прочете. Не стихосбирка, а социално явление – за нараняването, обичането, счупването, изцеляването. Рупи Каур не се притеснява да засегне едни от най-неудобните за XXI век теми и така да нарисува ярък и запомнящ се портрет на съвременната жена в цялата ѝ многоликост.

„Любов и разруха“ е роман, вдъхновен от драматичната съдба на една жена със смели мечти и визия, музата на Хемингуей в годините, когато той става литературна легенда. Той разказва за 28-годишната Марта Гелхорн, която през 1937 г. заминава за Мадрид, за да отразява Гражданската война за американската преса. И там, в Испания, тя се влюбва в Ърнест Хемингуей, който също е военен кореспондент.

След „Убийства с инициали“ и „Затворено ковчеже“ Софи Хана продължава да вдъхва живот на най-известния детектив в света – Еркюл Поаро. Световноизвестната английска писателка, спечелила доверието на наследниците на Агата Кристи, отново създава изключително заплетена мистерия, която съдържа всички елементи на класическите истории на Първата дама на криминалния жанр.

Заплитайки интригуваща криминална история, Исабел Алиенде с проникновение проследява живота на множество персонажи и с присъщата си човечност и виртуозно владеене на съспенса поднася вълнуващ разказ за многоликия съвременен свят. Той е белязан с мъки и страдания, с потресаваща бедност и с безнаказан терор, насилие и престъпност, но в него все пак си проправят път добротата и любовта.

Трилърът на това лято се казва „Известен и мъртъв”. Скандалната история на едно неочаквано убийство, излъчено на живо пред хиляди зрители, е това, което вълнува милиони хора по света. Заподозрените са съквартирантите, които все още не са напуснали къщата на „Любопитния Том” – популярен британски риалити формат. За да разберат кой е психопатът, инспектор Колридж и екипът му имат нелеката задача да наредят пъзела.

В най-лежерния месец от годината имаме нужда от нещо разтърсващо и интригуващо.

Ето защо през август ви предлагаме няколко трилъра, които ще ви държат в неведение до последната страница. Отново ще се срещнем със знаменития детектив Еркюл Поаро и неговите приключения, обвити с мистерия. Исабел Алиенде пък ни поднася изключителен криминален роман, белязан с мъки и страдания. Не сме забравили и романтичните дами, които искат да четат нещо лежерно на плажа. За тях са “Танцът на пеперудата” и “Мляко и мед”. Какво още?

Текст: Ася Иванова

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КНИГИ & ТЕХНОЛОГИИ

Книги & технологии20 ДЕКЕМВРИ 2018

Снимки, които оживяват и разказват истории

Социалните мрежи обичат синемаграфиите - а с Motorola магията се случва по-лесно отвсякога

Книги & технологии16 НОЕМВРИ 2018

Най-добрите безплатни приложения за отслабване

Топ 10 на апликациите, които ще ви вкарат във форма за нула време

Книги & технологии18 СЕПТЕМВРИ 2018

9 грешки в Instagram

Може би не знаете, че ги допускате, а може и да сте забравили за тях

Книги & технологии11 СЕПТЕМВРИ 2018

Книгите, които избрахме през септември

Биография, крими и... незаменимият Валери Петров