Приятели за секс? Вижте как!

7 правила за идеалните отношения със секс без ангажименти

Сексуалните отношения без отговорности са прекрасно нещо и наистина, ако няма чувства, сценарият на живота ни би бил чудесен.

За съжаление не на всеки му стигат сили, за да превърнат този сценарий в реалност. Ако все пак желаете да изградите такива отношения, имаме няколко съвета за напътствие.

Не оставайте за през нощта

И не му позволявайте и на него да остава. Отношенията ви трябва да бъдат строго регламентирани – време за секс и толкова. Закуските, киното и филмите със сладолед са за сърцето, не за тялото. В противен случай рискувате да влезете с емоции в тези отношения. Помнете, че отношенията ви са неексклузивни. Възползвайте се от това.

Не контролирайте

Ако в отношенията ви се настанят фрази като „къде си?“ и „ какво правиш?“, които се приемат като проява на загриженост и нежност, то в случая може да се възприемат като опит за улавяне в личната територия. Приятелството със секс не предполага ревност, претенции и какъвто и да е взаимен интерес освен сексуален. Не трябва да се интересувате с кого е днес той, дали е имал други жени, или ще има днес, утре или вдругиден. Не го засипвайте с трогателни съобщения. Това е просто още един начин за манипулация.

Спазвайте границите

Тази точка е следствие на предишната. Помнете винаги, че ви свързва секс, а не любов. Не привързаност. Не общи деца, куче или недвижима собственост. Движи ви изключително физиологията, затова не позволявайте на чувствата да се намесват. Плюсът на този тип отношения, че именно това, че получавате удоволствие без отговорности, неделни пикници, гостувания при роднини и т. нат.

Не забравяйте за любовта

Живеенето без любов е трудно и неинтересно. Само защото на дадения етап от живота си сте решили да се откажете от такив аотношения, предпочитайки редовния секс без обвързаност, не ви прави желязната лейди. Можете да се срещате и с други хора, можете да се влюбвате и да мечтаете за сватба с любимия си човек. Важното е, тези чувства да не са предизвикани от любовника ви.

Не забравяйте за защитата

Секс – това е страхотно, но полово предавани болести и нежелана беменност – не! Хапчета, презервативи, спирала – всичко тябва да обсъдите предварително, а не сляпо да следвате течението. Помнете – отношенията ви не са ексклузивни.

Контролирайте чувствата си

Да се влюбиш в този, с който правиш секс – не е трудно, окситоцинът си върши прекрасно работата. Ако и двамата (ключовата дума) не планирате да превърнете мимолетната си авантюра в дългосрочни отношения със щастлив край, удържайте емоциите и чувствата си. Една погрешна стъпка и сексуалните ви отношения ще забуксуват.

Пазете тайната

Не разказвайте за тези отношения на приятелите и на близките си. Не всички могат да приемат този начин на живот. Ако не ви се обяснява на тема „а какво мислиш за семейство и за деца?“, дръжте си езика зад зъбите.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Доказано: Не е важно да сте красиви, за да правите хубав секс
Връзки & секс06 АПРИЛ 2022

Секс след раздялата - да си го позволим ли?

До какво води "една последна вечер заедно"?

Кой изневерява в Tinder
Връзки & секс25 МАРТ 2022

Кой изневерява в Tinder

Проучванията разкриха кой пол използва приложението по-често във връзка

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна
Връзки & секс18 МАРТ 2022

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна

Щастието във връзката може да се постигне съвсем лесно, ако правите тези три неща

Най-важното качество, което ни прави привлекателни
Връзки & секс12 ФЕВРУАРИ 2022

Романтичните филми могат... да спасят връзката ви

Ако се чудите как да прекарате този Свети Валентин...