Living : Интериор07 МАРТ 2020

Тайните на французойките за стил и уют у дома

9 начина да придадем повече шик и индивидуалност на личното ни пространство

Французойките не са обсебени от това къщата им да е идеално подредена. Все пак, това е дом, а не снимка от каталог за мебели! Разпилените книги и списания, завивките на леглото и разместените декорации са знак, че в къщата всъщност живеят хора.

Малко злато не вреди никому, особено ако става дума за рамки. Металните разнообаразяват традиционните дървени, а освен това придават деликатна доза лукс, без да изглеждат прекалено кичозно.

Не е проблем ако завесите ви са малко по-дълги и ръбът им стига точно до пода или пък се влачат по него. Помнете - мисията не е всичко да е перфектно. По-дългите завеси придават повече драма и романтика на спалнята ви.

Една стая оживява, когато в нея има букет цветя. Колкото по-диви и разнообразни са цветята, толкова повече си личи, че букетът е правен с желание, а не просто купен от цветарския магазин. Можете спокойно да миксирате различни видове вази, използвайки ръчно боядисани буркани и стъклени бутилки.

Миксирането на стилове е типично за французойките. Ако имате една декорация в поп арт стил или бароков стол, позволете им да блеснат сред останалите, по-обикновени мебели. Това важи и за всякакъв тип сувенири, които сте взели със себе си от близки и далечни дестинации.

Мебелите от кадифе са синоним на лукса, без значение колко сте платили за тях. Материята просто изглежда скъпа. Най-голям ефект ще постигнете с цветови решения в тоналностите на скъпоценни камъни: оникс, изумруд, сапфир, рубин.

Пъстрите килими придават толкова живот на помещението, колкото и шарените мебели. Не ги подценявайте! Още по-красиво стоят върху ретро паркет и в сътечание с винтидж мебели.

"Боклукът за едни е съкровище за други" - това твърдение важи с пълна сила за френските домове. Еклектична смесица от стилове и материали може да бъде открита във всякакви магазини втора употреба и битаци. След малко освежаване мебелите ще водят втори живот.

Повечето парижки домове имат миниатюрни балкони, но това не пречи на французойките да релаксират там. Малка масичка и два стола са достатъчни, за да се насладите на сутрешното си кафе или чаша вино след вечеря.

Винаги сме казвали, че няма по-добър пример за стил от френските жени. И това твърдение далеч не приключва с гардероба им. 

Умението им да изглеждат шик, без да се стараят прекалено, се прехвърля и в домовете им. Апартаментите им са обзаведени с вкус, без излишна показност и с внимание към всеки детайл. Не е задължително да разполагате с много средства, за да подредите личното си пространство като французойка. Дори напротив! Ключовата дума тук е винтидж – колкото повече, толкова по-добре.

Освен находките от антикварни магазини, французойките имат още няколко тайни за небрежен стил в личното им пространство. В галерията събрахме няколко съвета, които ще придадат повече индивидуалност и на вашия дом.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИНТЕРИОР

Плакатите по стените се завръщат в подобрена версия
Интериор29 МАЙ 2020

Плакатите по стените се завръщат в подобрена версия

Нов прочит на популярната мода от тийнейджърските години

Тенденции в интериорния дизайн на кухнята за 2020 година
Интериор21 МАЙ 2020

Тенденции в интериорния дизайн на кухнята за 2020 година

Мрамор, тъмни цветове и стъклени витрини са сред най-разпространените тенденции тази година

Най-търсените идеи за декорация в Pinterest от началото на карантината
Интериор11 МАЙ 2020

Най-търсените идеи за декорация в Pinterest от началото на карантината

Очевидно всички сме се насочили към създаването на домашен оазис

Как да почистим у дома за 15 минути
Интериор24 АПРИЛ 2020

Нервните хора имат по-подредени домове. Или какво издава интериора вкъщи за характера ви

Знаете ли, че интериорът на дома ви може да издаде много за личността ви?