Living : Интериор26 АВГУСТ 2017

Тайните на французойките за стил и уют у дома

9 начина да придадем повече шик и индивидуалност на личното ни пространство

Французойките не са обсебени от това къщата им да е идеално подредена. Все пак, това е дом, а не снимка от каталог за мебели! Разпилените книги и списания, завивките на леглото и разместените декорации са знак, че в къщата всъщност живеят хора.

Малко злато не вреди никому, особено ако става дума за рамки. Металните разнообаразяват традиционните дървени, а освен това придават деликатна доза лукс, без да изглеждат прекалено кичозно.

Не е проблем ако завесите ви са малко по-дълги и ръбът им стига точно до пода или пък се влачат по него. Помнете - мисията не е всичко да е перфектно. По-дългите завеси придават повече драма и романтика на спалнята ви.

Една стая оживява, когато в нея има букет цветя. Колкото по-диви и разнообразни са цветята, толкова повече си личи, че букетът е правен с желание, а не просто купен от цветарския магазин. Можете спокойно да миксирате различни видове вази, използвайки ръчно боядисани буркани и стъклени бутилки.

Миксирането на стилове е типично за французойките. Ако имате една декорация в поп арт стил или бароков стол, позволете им да блеснат сред останалите, по-обикновени мебели. Това важи и за всякакъв тип сувенири, които сте взели със себе си от близки и далечни дестинации.

Мебелите от кадифе са синоним на лукса, без значение колко сте платили за тях. Материята просто изглежда скъпа. Най-голям ефект ще постигнете с цветови решения в тоналностите на скъпоценни камъни: оникс, изумруд, сапфир, рубин.

Пъстрите килими придават толкова живот на помещението, колкото и шарените мебели. Не ги подценявайте! Още по-красиво стоят върху ретро паркет и в сътечание с винтидж мебели.

"Боклукът за едни е съкровище за други" - това твърдение важи с пълна сила за френските домове. Еклектична смесица от стилове и материали може да бъде открита във всякакви магазини втора употреба и битаци. След малко освежаване мебелите ще водят втори живот.

Повечето парижки домове имат миниатюрни балкони, но това не пречи на французойките да релаксират там. Малка масичка и два стола са достатъчни, за да се насладите на сутрешното си кафе или чаша вино след вечеря.

Винаги сме казвали, че няма по-добър пример за стил от френските жени. И това твърдение далеч не приключва с гардероба им. 

Умението им да изглеждат шик, без да се стараят прекалено, се прехвърля и в домовете им. Апартаментите им са обзаведени с вкус, без излишна показност и с внимание към всеки детайл. Не е задължително да разполагате с много средства, за да подредите личното си пространство като французойка. Дори напротив! Ключовата дума тук е винтидж – колкото повече, толкова по-добре.

Освен находките от антикварни магазини, французойките имат още няколко тайни за небрежен стил в личното им пространство. В галерията събрахме няколко съвета, които ще придадат повече индивидуалност и на вашия дом, независимо в какъв стил е обзаведен той!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИНТЕРИОР

Интериор12 СЕПТЕМВРИ 2019

20 начина да оптимизирате малкото външно пространство

С малко въображение може да превърнете дори най-малкия балкон в уютно място за ежедневна почивка

Изборът на редакторите11 СЕПТЕМВРИ 2019

Десетте правила в дома на Емили Шуман

Известната блогърка споделя как поддържа къщата си стилна, но уютна

Интериор07 СЕПТЕМВРИ 2019

Най-важните правила за стилен дом с малко пари

Бюджетният дефицит не пречи да направите апартамента си елегантен!

Интериор20 АВГУСТ 2019

Бохемски максимализъм

Този уникален дом на около два часа път от Мелбърн е пълен с пъстри цветове и винтидж съкровища