Living : Интериор26 АВГУСТ 2017

Тайните на французойките за стил и уют у дома

9 начина да придадем повече шик и индивидуалност на личното ни пространство

Французойките не са обсебени от това къщата им да е идеално подредена. Все пак, това е дом, а не снимка от каталог за мебели! Разпилените книги и списания, завивките на леглото и разместените декорации са знак, че в къщата всъщност живеят хора.

Малко злато не вреди никому, особено ако става дума за рамки. Металните разнообаразяват традиционните дървени, а освен това придават деликатна доза лукс, без да изглеждат прекалено кичозно.

Не е проблем ако завесите ви са малко по-дълги и ръбът им стига точно до пода или пък се влачат по него. Помнете - мисията не е всичко да е перфектно. По-дългите завеси придават повече драма и романтика на спалнята ви.

Една стая оживява, когато в нея има букет цветя. Колкото по-диви и разнообразни са цветята, толкова повече си личи, че букетът е правен с желание, а не просто купен от цветарския магазин. Можете спокойно да миксирате различни видове вази, използвайки ръчно боядисани буркани и стъклени бутилки.

Миксирането на стилове е типично за французойките. Ако имате една декорация в поп арт стил или бароков стол, позволете им да блеснат сред останалите, по-обикновени мебели. Това важи и за всякакъв тип сувенири, които сте взели със себе си от близки и далечни дестинации.

Мебелите от кадифе са синоним на лукса, без значение колко сте платили за тях. Материята просто изглежда скъпа. Най-голям ефект ще постигнете с цветови решения в тоналностите на скъпоценни камъни: оникс, изумруд, сапфир, рубин.

Пъстрите килими придават толкова живот на помещението, колкото и шарените мебели. Не ги подценявайте! Още по-красиво стоят върху ретро паркет и в сътечание с винтидж мебели.

"Боклукът за едни е съкровище за други" - това твърдение важи с пълна сила за френските домове. Еклектична смесица от стилове и материали може да бъде открита във всякакви магазини втора употреба и битаци. След малко освежаване мебелите ще водят втори живот.

Повечето парижки домове имат миниатюрни балкони, но това не пречи на французойките да релаксират там. Малка масичка и два стола са достатъчни, за да се насладите на сутрешното си кафе или чаша вино след вечеря.

Винаги сме казвали, че няма по-добър пример за стил от френските жени. И това твърдение далеч не приключва с гардероба им. 

Умението им да изглеждат шик, без да се стараят прекалено, се прехвърля и в домовете им. Апартаментите им са обзаведени с вкус, без излишна показност и с внимание към всеки детайл. Не е задължително да разполагате с много средства, за да подредите личното си пространство като французойка. Дори напротив! Ключовата дума тук е винтидж – колкото повече, толкова по-добре.

Освен находките от антикварни магазини, французойките имат още няколко тайни за небрежен стил в личното им пространство. В галерията събрахме няколко съвета, които ще придадат повече индивидуалност и на вашия дом, независимо в какъв стил е обзаведен той!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИНТЕРИОР

Интериор18 ФЕВРУАРИ 2020

Заложете на цвят мента, ако имате малка кухня

След дългото царуване на напълно бялата кухня, идва нов тренд

Интериор05 ФЕВРУАРИ 2020

Аранжирай дома си като инфлуенсър

4 стъпки правят домашното пространство по-фотогенично

Интериор02 ЯНУАРИ 2020

Природата ще преобразява домовете през 2020-та година

Естествени материали и много зеленина, това ще бъде модерно през новата година

Интериор14 ДЕКЕМВРИ 2019

Звучи невъзможно, докато не го видиш: Лога се превръщат в къщи

Тези домове с причудливи геометрични дизайни са проектирани така, че да наподобяват логата на известни марки