Living : Интериор24 АПРИЛ 2020

Нервните хора имат по-подредени домове. Или какво издава интериора вкъщи за характера ви

Знаете ли, че интериорът на дома ви може да издаде много за личността ви?

Как да почистим у дома за 15 минути

Случвало ли ви се е да отидете на гости на някой познат и влизайки в дома му всъщност да си дадете сметка, че не знаете нищо за този човек?

Мебелите, декорациите, книгите и изобщо нещата, които избираме да изложим на показ в дневната или кухнята, могат да кажат много за нас като личности. И тук не става дума само за това какъв тип литература обичаме да четем или колко държим всички да знаят, че сме заклети фенове на “Междузвездни войни”, а и за някои, на пръв поглед доста неочаквани неща, които проличават от обстановката у дома.

В крайна сметка, обзавеждането на личното ни пространство е отражение на това, което ни кара да се чувстваме комфортно, затова не е никак чудно, че домът ни може да издаде черти на характера ни, без да го подозираме.  Ето кои са те:

4608f2108d8cfda78604d62b21a4414a

Дали обичате да сте сред хора

Специалисти в науката за цветовете казват, че може да разберете дали даден човек е интроверт или екстроверт, в зависимост от това в какъв цвят са избрали да бъде входната им врата. Така например нюансите на червеното означават, че сте смела, търсеща приключения личност, обичаща да излиза и да се забавлява. Синьото пък значи, че сте спокойни и обичате да релаксирате вкъщи, а зеленото – че сте традиционалист по душа. Черното пък означава, че сте тихи и не обичате шумните компании.

Колко тежите

Според някои експерти по храненето, жените, които държат кутия със зърнена закуска в кухнята си, тежат с няколко килограма повече от жените, които не пазаруват такава храна. Според учените от Cornell University и тяхното проучване, дало този резултат, това се дължи основно на факта, че готовите и бързи закуски са по-малко здравословни от тези, които бихме си приготвили сами у дома например. От друга страна те установили, че хората, които винаги имат купа с пресни плодове на плота в кухнята си, тежат по-малко от тези, които нямат.

Колко самокритични и конкурентни сте

Колкото и странно да звучи, ако безредието цари в шкафа с бельото и чорапите ви, то със сигурност не властва в други аспекти от живота и работата ви. Според експертите, хората, които са много организирани и са перфекционисти в професията си, не обичат да губят време за малките и незначителни неща.

SONY DSC

Каква е възрастта ви

Ако сте дете 90-те и сте пораснали между две хилядолетия, то вероятно това може да се каже от купищата снимки и селфита, които гордо показвате в рамки в дневната, върху хладилника и в стаята си. Хората от предишни поколения пък намират това за признак на липса на вкус.

Дали харесвате работата си

Една любопитна анкета показва, че хората, които отделят време да оправят леглото си сутрин, се чувстват по-задоволени на работното си място от останалите, които не го правят.

Ако страдате от тревожност

Ако у вас всичко е идеално подредено и дори нещата под леглото ви са внимателно сгънати и прибрани, то е много вероятно да се борите с несигурност. Учените предполагат, че хората, които страдат от тревожност се опитват да поставят под контрол останалите неща в живота си, над които имат власт.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИНТЕРИОР

В цветния нов дом на Джиджи Хадид
Интериор27 ЮЛИ 2020

В цветния нов дом на Джиджи Хадид

Бременният модел показа част от бъдещия си дом

Домашна джунгла - интериорният тренд на лято 2020
Интериор24 ЮЛИ 2020

Домашна джунгла - интериорният тренд на лято 2020

Фото тапет или няколко красиви саксии и любимата ви стая ще заживее нов вълнуващ живот

Плакатите по стените се завръщат в подобрена версия
Интериор29 МАЙ 2020

Плакатите по стените се завръщат в подобрена версия

Нов прочит на популярната мода от тийнейджърските години

Тенденции в интериорния дизайн на кухнята за 2020 година
Интериор21 МАЙ 2020

Тенденции в интериорния дизайн на кухнята за 2020 година

Мрамор, тъмни цветове и стъклени витрини са сред най-разпространените тенденции тази година