Living : Интериор13 МАРТ 2019

Признанията на един сериен убиец на цветя

След Деня на жената винаги има останали много цветя. Те са красиви, но какво правим, когато не можем да се грижим за тях?

Случва ли ви се често растенията, за които се грижите да увяхват? Това са някои от грешките, които може да правите, също като тези серийни убийци на цветя.

Нека си признаем, отглеждането на цветя вкъщи най-често се оказва по-трудно, от колкото си мислим. Грижата за всяко едно от тях е специфична и повечето пъти не я правим правилно.

Едновременно с това има и някои златни правила, които не трябва да се нарушават, но всъщност ние често го правим. И под ние, разбирайте серийните убийци на цветя.

Ето какви са грешките, които трябва да избягваме:

Водата не винаги е отговорът

Обикновено като видим загиващо растение сякаш имаме инстикта да го полеем още с вода. Това обаче не е винаги най-добрият избор. Всяко цвете има нужда от точната пропорция за него. Ако залеем с еднакво количество вода растение, което се нуждае от повече слънце вместо хидратация, колкото друго с обратните нужди, няма как и двете да оцелеят.

Джунгла в стая

Често всичките ни цветя се озовават в една и съща стая или кътче от дома, просто защото нямаме пространството да ги разпространим навсякъде или нямаме познанията защо е нужно да правим това.

Тайната на уютния интериор в черно и бяло

Но точно това може да се окаже причината растенията да загинат. Некоординирането на различните типове цветя може да ги убие. Някои се нуждаят от по-ниска температура, други от повече слънце, трети от местене през деня, четвърти от стая само за тях. Когато игнорираме всички тези нужди и ги сложим на едно място, няма как да очакваме да запазим всички.

От забравяне до престарание

Може би сте изпадали в ситуацията, когато забравяте да се грижите за някое растение, то стига почти до умиране и тогава изведнъж се сещате за него. Сега от гузна съвест пък правите обратното – грижите се прекалено много за него. Така отново може да се объркат пропорциите, нужни му за растежа и пак да се стигне до увяхване.

Отглеждането на цветя е лесно

Така си казваме всеки път нали? Но често се оказва, че не е така. Не подценявайте какво струва да се грижите за цвете. То има нужда от правилното отношение и познания, които може би нямате в момента. Проучете в интернет, попитайте приятел и разберете точно какво е нужно на растението. Само така ще може да му се радвате здраво и красиво.

Да украсим дома за Великден със свежи цветя

12 начина да промените интериора у дома, без да използвате четка и боя

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИНТЕРИОР

Интериор12 СЕПТЕМВРИ 2019

20 начина да оптимизирате малкото външно пространство

С малко въображение може да превърнете дори най-малкия балкон в уютно място за ежедневна почивка

Изборът на редакторите11 СЕПТЕМВРИ 2019

Десетте правила в дома на Емили Шуман

Известната блогърка споделя как поддържа къщата си стилна, но уютна

Интериор07 СЕПТЕМВРИ 2019

Най-важните правила за стилен дом с малко пари

Бюджетният дефицит не пречи да направите апартамента си елегантен!

Интериор20 АВГУСТ 2019

Бохемски максимализъм

Този уникален дом на около два часа път от Мелбърн е пълен с пъстри цветове и винтидж съкровища