Living : Интериор13 МАРТ 2019

Признанията на един сериен убиец на цветя

След Деня на жената винаги има останали много цветя. Те са красиви, но какво правим, когато не можем да се грижим за тях?

Случва ли ви се често растенията, за които се грижите да увяхват? Това са някои от грешките, които може да правите, също като тези серийни убийци на цветя.

Нека си признаем, отглеждането на цветя вкъщи най-често се оказва по-трудно, от колкото си мислим. Грижата за всяко едно от тях е специфична и повечето пъти не я правим правилно.

Едновременно с това има и някои златни правила, които не трябва да се нарушават, но всъщност ние често го правим. И под ние, разбирайте серийните убийци на цветя.

Ето какви са грешките, които трябва да избягваме:

Водата не винаги е отговорът

Обикновено като видим загиващо растение сякаш имаме инстикта да го полеем още с вода. Това обаче не е винаги най-добрият избор. Всяко цвете има нужда от точната пропорция за него. Ако залеем с еднакво количество вода растение, което се нуждае от повече слънце вместо хидратация, колкото друго с обратните нужди, няма как и двете да оцелеят.

Джунгла в стая

Често всичките ни цветя се озовават в една и съща стая или кътче от дома, просто защото нямаме пространството да ги разпространим навсякъде или нямаме познанията защо е нужно да правим това.

Тайната на уютния интериор в черно и бяло

Но точно това може да се окаже причината растенията да загинат. Некоординирането на различните типове цветя може да ги убие. Някои се нуждаят от по-ниска температура, други от повече слънце, трети от местене през деня, четвърти от стая само за тях. Когато игнорираме всички тези нужди и ги сложим на едно място, няма как да очакваме да запазим всички.

От забравяне до престарание

Може би сте изпадали в ситуацията, когато забравяте да се грижите за някое растение, то стига почти до умиране и тогава изведнъж се сещате за него. Сега от гузна съвест пък правите обратното – грижите се прекалено много за него. Така отново може да се объркат пропорциите, нужни му за растежа и пак да се стигне до увяхване.

Отглеждането на цветя е лесно

Така си казваме всеки път нали? Но често се оказва, че не е така. Не подценявайте какво струва да се грижите за цвете. То има нужда от правилното отношение и познания, които може би нямате в момента. Проучете в интернет, попитайте приятел и разберете точно какво е нужно на растението. Само така ще може да му се радвате здраво и красиво.

Да украсим дома за Великден със свежи цветя

12 начина да промените интериора у дома, без да използвате четка и боя

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИНТЕРИОР

Интериор30 ЮНИ 2019

Цветът теракота вкъщи подобрява настроението

Включете го в дома си за освежаване на дизайна

Интериор16 ЮНИ 2019

Съветите за кухнята от интериорните дизайнери

Ето какво задължително трябва да имаме в кухнята си, според интериорните дизайнери

Интериор12 ЮНИ 2019

Обзавеждайте с корк - полезен е за здравето

Този ефектен материал е водоустойчив и успешно се бори с мухъла

Интериор09 ЮНИ 2019

В този дом "твърде много" е точно колкото трябва

Комфортен и очарователен, той е събрал впечатляващо количество цветна декорация