Living : Интериор08 ОКТОМВРИ 2017

Когато Пабло вече го няма

Едно от ексцентричните имения на Ескобар в Мексико бе превърнато в луксозен хотел за ценители на изкуството и бонвивани

Историческите стени на град Тулум на мексиканския полуостров Юкатан са популярна дестинация за приключенците тръгнали по следите на маите, но определено не са мястото, където очакваш да видиш скулптура на KAWS.

Оказа се, че са! След като нюйоркският дилър на изкуство Lio Malca превръща имение, което някога било собственост на Пабло Ескобар, в луксозно пространство, изпълнено с артикули от колекцията му.

Casa Malca не е обикновена вила. Имотът е бил изоставен след Ескобар – най-влиятелният нарко бос на всички времена, който построява и обитава много имоти из цяла Америка и умира през 1993 година. Вилата е върната на първоначалните си собственици през 2003 г., но през 2012 г. Malca открива, придобива, реновира и превръща имението в петзвезден бутиков хотел.

След кратко преминат по пешеходна пътека с палми, гостите пристигат в предверието. Двойка гигантски врати, скрити в огромна стена, покрита с дървесна кора, формират основния вход. В лобито, картини, скулптури и мебели, дело на някои от най-почитаните съвременни артисти и дизайнери са изложени на бели стени и полирани бетонни подове. Произведенията на изкуството в хотела периодично сменят местата си, за да могат завръщащите се отново гости да се наслаждават на различни творби всеки път.

Другите помещения на приземния етаж във вилата включват бар, облицован с графичен черно-бял тапет. Спираловидно стълбище осигуряващо достъп до другият бар, този на покрива, предлагащ гледка към буйната тропическа природа.

Освен настаняването в основната къща, покрай морския бряг скоро са построени поредица от малки двуетажни вили в същия архитектурен стил. Огромните френски прозорци се плъзгат директно върху пясъка, а високите стаи са украсени с ярка палитра, подобна на основното имение. Червени кадифени завеси, килими и други меки мебели добавят цвят на пространствата.

В края на редицата от вили има по-голяма сграда, в която се помещава фантастичен ресторант. Масите са разположени на верандата, с директен изглед към плажа и голямемия син плувен басейн. В Casa Malca има и скрита подземна парна стая, осветена в различни цветове подобно на инсталация на James Turrell, водеща директно до басейна.

Десислава Йосифова

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИНТЕРИОР

Интериор14 АПРИЛ 2018

На гости на звездите в Холивуд

Дневните на Дженифър Анистън, Джордж Клуни, Джесика Частейн и още

Интериор07 АПРИЛ 2018

Ефектни решения за малката тераса

Цветни акценти, растения и масичка със столове ще преобразят това място

Интериор18 МАРТ 2018

15 неща, които всяко момиче на 30 трябва да има у дома

И защо са толкова важни матракът, библиотеката и съдовете?

Интериор10 МАРТ 2018

Обзавеждайте с корк - полезен е за здравето

Този ефектен материал е водоустойчив и успешно се бори с мухъла