Living : Интериор03 ЯНУАРИ 2018

10 тенденции в интериора за 2018, според Pinterest

От най-популярния цвят за стените до интересен начин да преобразите всяка стая, ето какво търсят потребителите

Бани, вдъхновени от СПА центрове, с много ароматни свещи, естествена зеленина и друг тип декорации се превръщат в истински хит сред потребителите. Търсенето на вдъхновение за такъв тип подредба се повишава с 296% в последно време.

В последните години мебелите и декорациите от мед бяха доста популярни, но сега тенденцията е те да се съчетават и с други метали. Злато, сребро, хром се комбинират с блестящи тъкани, рамки за снимки и огледала, свещници, подноси, декоративни вази и т.н.

Забравените подове в стила на 70-те години правят своето неочаквано завръщане, особено що се отнася до решенията за кухнята и коридорите.

Забравете за стената, боядисана в различен от останалите цвят. Тази роля се пада на тавана! Оцветете го в нюанс, различен от този на стените в стаята, за да постигнете неочакван, но запомнящ се ефект.

Майсторски изработени огледала, рамки за картини, маси и скринове се превръщат в ключов елемент от всяка стая.

Зигзагообразната подредба на дъските на пода ни връща няколко десетилетия назад, но според интериорните дизайнери, тя отново ще е модерна. Бонус точки получавате, ако сте запазили този паркет в дома си.

Най-лесният начин да придадете индивидуалност на стаята си (а всъщност и на всяка стая), е да боядисате вратата в ярък цвят. Търсенето на такива идеи се е повишило с 121%!

Нито една къща не е дом без няколко стайни растения, но в през тази година по-популярни са тези, които цъфтят. Заложете на саксийни цветя с приковаващи вниманието цветове, като орхидеите например.

Огромни постери, фототапети и тапети в графични мотиви са възможно най-тренди акцентите, които да поставите в спалнята или хола си. С 637% повишаване на търсенето определено няма да сгрешите с тях.

Ако се чудите кой е най-популярния цвят за стените през 2018, отговорът е градински чай. Този приглушен, сивкав нюанс на зеленото действа успокояващо на сетивата и е най-добрият избор за неутрален нюанс.

Не ни е нужна кристална топка, за да отгатнем какви ще са горещите тенденции в интериора през 2018.

Нужни са ни само данните от търсачката на Pinterest – любимата ни социална мрежа за вдъхновения.

Според екипа на сайта, потребителите му са запазили над 14 милиарда “pin”-a, свързани с интериорни решения, DIY проекти за дома, декорации и какво ли още не. А след кратко проучване на най-популярните в последно време търсения, те отсяват топ 10 на трендовете, очертаващи се като хитови за предстоящата година. Резултатите са доста интересни и след като се запознахме с тях смело можем да заключим, че дните на пастелните цветове официално са преброени! Популярните бледи нюанси са изместени от челните позиции, а на тяхно място идват ярки акценти, постигнати с необичайни решения за тавана, вратите, дори пода.

“Акцент” е и думата, която най-добре описва тенденциите при интериора за 2018 – вижте за какво говорим в галерията! 

 

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИНТЕРИОР

Интериор16 МАЙ 2019

Това ли си представяхте, когато чуете розов интериор?

Мисълта, която пазим само за детските стаи на момиченца, може да бъде изискана реалност

Интериор13 МАРТ 2019

Признанията на един сериен убиец на цветя

След Деня на жената винаги има останали много цветя. Те са красиви, но какво правим, когато не можем да се грижим за тях?

Интериор03 МАРТ 2019

Да живееш уютно в гараж е възможно

Тази двойка от Тексас успява да превърне гаража си в малък, но комфортен дом

Интериор10 ФЕВРУАРИ 2019

Тайната на уютния интериор в черно и бяло

Ако изберете тази класическа комбинация за дома си, добавете елементи, които ще отнемат от строгостта й