Living : Интериор03 ЯНУАРИ 2018

10 тенденции в интериора за 2018, според Pinterest

От най-популярния цвят за стените до интересен начин да преобразите всяка стая, ето какво търсят потребителите

Бани, вдъхновени от СПА центрове, с много ароматни свещи, естествена зеленина и друг тип декорации се превръщат в истински хит сред потребителите. Търсенето на вдъхновение за такъв тип подредба се повишава с 296% в последно време.

В последните години мебелите и декорациите от мед бяха доста популярни, но сега тенденцията е те да се съчетават и с други метали. Злато, сребро, хром се комбинират с блестящи тъкани, рамки за снимки и огледала, свещници, подноси, декоративни вази и т.н.

Забравените подове в стила на 70-те години правят своето неочаквано завръщане, особено що се отнася до решенията за кухнята и коридорите.

Забравете за стената, боядисана в различен от останалите цвят. Тази роля се пада на тавана! Оцветете го в нюанс, различен от този на стените в стаята, за да постигнете неочакван, но запомнящ се ефект.

Майсторски изработени огледала, рамки за картини, маси и скринове се превръщат в ключов елемент от всяка стая.

Зигзагообразната подредба на дъските на пода ни връща няколко десетилетия назад, но според интериорните дизайнери, тя отново ще е модерна. Бонус точки получавате, ако сте запазили този паркет в дома си.

Най-лесният начин да придадете индивидуалност на стаята си (а всъщност и на всяка стая), е да боядисате вратата в ярък цвят. Търсенето на такива идеи се е повишило с 121%!

Нито една къща не е дом без няколко стайни растения, но в през тази година по-популярни са тези, които цъфтят. Заложете на саксийни цветя с приковаващи вниманието цветове, като орхидеите например.

Огромни постери, фототапети и тапети в графични мотиви са възможно най-тренди акцентите, които да поставите в спалнята или хола си. С 637% повишаване на търсенето определено няма да сгрешите с тях.

Ако се чудите кой е най-популярния цвят за стените през 2018, отговорът е градински чай. Този приглушен, сивкав нюанс на зеленото действа успокояващо на сетивата и е най-добрият избор за неутрален нюанс.

Не ни е нужна кристална топка, за да отгатнем какви ще са горещите тенденции в интериора през 2018.

Нужни са ни само данните от търсачката на Pinterest – любимата ни социална мрежа за вдъхновения.

Според екипа на сайта, потребителите му са запазили над 14 милиарда “pin”-a, свързани с интериорни решения, DIY проекти за дома, декорации и какво ли още не. А след кратко проучване на най-популярните в последно време търсения, те отсяват топ 10 на трендовете, очертаващи се като хитови за предстоящата година. Резултатите са доста интересни и след като се запознахме с тях смело можем да заключим, че дните на пастелните цветове официално са преброени! Популярните бледи нюанси са изместени от челните позиции, а на тяхно място идват ярки акценти, постигнати с необичайни решения за тавана, вратите, дори пода.

“Акцент” е и думата, която най-добре описва тенденциите при интериора за 2018 – вижте за какво говорим в галерията! 

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИНТЕРИОР

Интериор05 ФЕВРУАРИ 2020

Аранжирай дома си като инфлуенсър

4 стъпки правят домашното пространство по-фотогенично

Интериор02 ЯНУАРИ 2020

Природата ще преобразява домовете през 2020-та година

Естествени материали и много зеленина, това ще бъде модерно през новата година

Интериор14 ДЕКЕМВРИ 2019

Звучи невъзможно, докато не го видиш: Лога се превръщат в къщи

Тези домове с причудливи геометрични дизайни са проектирани така, че да наподобяват логата на известни марки

Интериор22 НОЕМВРИ 2019

Различната Коледна украса в един дом, близо до Стокхолм

За празнично настроение и интересни идеи за украса, разгледай този прекрасен интериор на шведския дизайнер Илва Шарп