Living : Идеи за дома26 НОЕМВРИ 2019

Празнична украса за дома на базата на фън шуй

Коледно успокояване на душата с помощта на древното китайско изкуство

Възползвайте се от древната практика, система на естетиката и хармонията, за да успокоите душата си по празниците и да внесете ред в живота си.

Дойде времето от годината, в което изваждаме украшенията от шкафовете и декорираме домовете си, за да създадем онова любимо чувство за уют и топлина у дома. Само че често в желанието си да сътворим красив резултат, можем да прекалим и да претрупаме декорацията с ненужни орнаменти.

Това вероятно не ви се струва като нещо толкова страшно на пръв поглед, но на подсъзнателно ниво претрупаната атмосфера у дома натоварва мисълта ни и предизвиква излишен стрес.

Коледна украса от 50-те и 60-те години

Затова ви предлагаме да подходите по по-различен начин тази година и да се възползвате от древното изкуство фън шуй. То използва китайската астрономия, за да изчисли най-правилния начин за декориране и позициониране на дома.

С негова помощ можем да донесем хармония в душата си и да променим живота си. Ето как да направите това тази Коледа.

Изчистете коридора си

Какво искате да бъде първото нещо, което виждате, когато влезете в един дом?  Затрупан с ненужни вещи коридор или подредена и красива атмосфера? Обзалагаме се, че е второто.

Изчистете всякакви ненужни предмети около вратата си и освободете място за малки празнични елементи, които да внесат настроение. Изтривалка в коледен дух, няколко закачени гирлянди или венец за вратата, но нищо повече.

Различната Коледна украса в един дом, близо до Стокхолм

Тук е подходящо да заложите на син цвят за украсата, защото според практиката на фън шуй входната врата се асоциира с водата и ако има нещо, което да ни напомня за това, то ще донесе успокоение за душата.

Избягвайте червеното и синьото в кухнята

Два от често използваните цветове за коледната украса са неподходящи за кухнята, посочват експертите по фън шуй. Там е добра идея да заложим на жълти или зелени орнаменти, символи на природата, които да хармонизират със символите за водата и огъня, който обикновено виждаме в кухнята – а именно мивката и печката.

Друг подходящ начин да внесете спокойствие в пространството за хранене е да сложите купа с портокали и канелени пръчки. Портокалите стимулират мисълта и подобряват настроението, а канелата носи баланс.

Направете центъра на празника дневната стая

Там по начало е душата на дома и според фън шуй практиката точно в дневната се сбъдват желанията. Затова е добра идея да сложим елхата там и да прекараме празничните моменти със семейство на дивана, радвайки се на украсата.

В спалнята всичко трябва да е по две

Обикновено тук декорацията е сведена до минимум, за да не се натрапва и да не нарушава качеството но съня. Но ако има някакви орнаменти, те винаги трябва да са по две – два коледни свещника, два симетрично разположени гирлянда и тн. Така украсата ще символизира единственото на мъжа и жената в дома.

19 неща за прекрасно коледно настроение у дома

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИДЕИ ЗА ДОМА

Идеи за дома14 МАРТ 2020

Как да почистим дома си правилно - съветите на микробиолога

Повечето от нас използваме продуктите за почистване грешно

Идеи за дома13 МАРТ 2020

И банята може да изглежда секси

Даваме ви козове как да си я направите по-готина

Идеи за дома14 ФЕВРУАРИ 2020

Достъпно и красиво освежаване на дома? Да, с детайли от ратан

Инстаграм се произнесе, че това ще бъде една от топ тенденциите на пролетта

Идеи за дома15 ЯНУАРИ 2020

Да почистим дома си без опасни химикали

Тези ароманти натурални средства правят чистенето по-безвредно и определено по-приятно