Мъфините винаги са чудесна идея за снак, а когато са пълнозърнести са още по-любими
Есента ухае на ябълка и канела, затова ви предлагаме едни много лесни и още по-вкусни мъфини, които да си направите още днес. Вместо бяло брашно, ви препоръчваме да използвате пълнозърнесто, за да си спестите чувството на вина заради многото калории.
Какво ви е необходимо?
2 ч.ч пълнозърнесто брашно
1 с.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. канела
3/4 ч.ч. обезмаслено прясно мляко
2 белтъка
1/4 ч.ч. олио
1/4 ч.ч. мед
1 ч.ч. нярязани ябълки
Как да ги приготвите?
Загрейте фурната на 190 градуса, а във формата за мъфините поставете малко мазнина, за да не залепват. Хубаво е да използвате и хартиени формички, за още по-добри резултати.
Разбийте белтъците на сняг.
В отделна купа смесете всички сухи съставки.
В друга купа смесете останалите съставки и внимателно и бавно добавете разбитите белтъци. После прибавете и миксираните сухи съставки. Бъркайте докато не се получи еднородна смес.
Напълнете формичките със сместа и печете около 20 минути, докато мъфините получат лек кафяв загар.
Добър апетит!