Рецепти : Десерти13 ДЕКЕМВРИ 2018

Енергийни бомбички с тиква, канела и чиа

Здравословно и вкусно лакомство, което не изисква печене

Независимо дали ще ги наречете бомбички, хапки или сладки – те са вкусни и много полезни, а най-хубавото е, че се приготвят бързо и лесно, без помощта на фурна. Заради комбинацията от семена, овесени ядки и други подправки, тези енергийни бомбички съдържат много фибри, които забързват метаболизма ви.

Какво ви е необходимо?

1 1/4 ч.ч. овесени ядки

1/4 ч.ч. ленено семе

1 с.л. семена чиа

1/2 ч.л. канела

1/2 ч.л. джинджифил

ч/4 ч.л. индийско орехче

1/8 ч.л. карамфил

1 щипка сол

1/2 ч.ч. бадемово масло

1/4 ч.ч. тиква

1/4 ч.ч. мед

1 ч.л. екстракт от ванилия

1/4 ч.ч. шоколадов чипс (chocolate chips) – от черен шоколад и по желание

Easy Pumpkin Energy Balls

Как да си ги приготвите?

В купата на миксер (или такава в която ще влезе ръчен) смесете овесените ядки, лененото семе, семената чиа, канелата, джинджифила, индийското орехче, карамфила и солта. Миксирайте на по-ниска скорост, докато съставките се смесят добре.

Добавете бадемовото масло, тиквата, меда и ванилията. Отново разбъракайте.

По желание, може да добавите и шоколадовия чипс.

След като сместа е готова, оформете малки топчета като за всяко използвате 2 с.л. от сместа.

Подредете енергийните бомбички (топчета) в кутия за храна с капак и ги дръжте в халдилника.

Забележка 1: Ако нямате миксер, може да използвате и дървена бъркалка или шпатула.

Забележка 2: Топчетата имат срок на годност до една седмица, като са най-вкусни след няколко часа или на следващия ден.

Снимки: Pinterest

 

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДЕСЕРТИ

Десерти23 ЯНУАРИ 2019

Кокосови бисквити без глутен и печене

Освен здравословни, са подходящи и за вегетарианци

Десерти23 ДЕКЕМВРИ 2018

Шоколадова лава торта без захар

Същият вкус, но с много по-малко калории

Десерти22 ДЕКЕМВРИ 2018

Коледни мъфини с бял шоколад и боровинки

Леки, вкусни и неустоими за цялото семейство

Десерти09 ДЕКЕМВРИ 2018

Бананова торта с фъстъчено масло

Намерете вкусно приложение на покафенелите банани