Тайните на Брус Грейсън, главният гримьор на Оскарите

Номинацията за главна роля отива при… коректорa за зоната под очите

Брус Грейсън е главен гримьор на наградите “Оскар” от 16 години. Той отговаря за екип от 20 професионалисти, които се грижат за това лицата на звездите да изглеждат перфектно.

Нощта на церемонията е дълга, прожектори блестят отвсякъде, а на сцената често се проливат сълзи. На следващата сутрин, всеки милиметър от визиите на актрисите е оглеждан под лупа. И това ако не е изпитание за всеки един гримьор! Грейсън обаче е добре подготвен. Преди да поеме отговорността за Оскарите, той е бил гримьор не къде да е, а в Белия дом.

Най-важният грим продукт в нощта на Оскарите според него е коректорът. За зоната под очите, разбира се. Той трябва да е достатъчно дълготраен, за да издържи на всички емоции, които идват с обявяването на победителите.

Оскари 2018: Гримът и прическите на звездите

“Харесвам коректорите с кремообразна консистенция,” споделя Грейсън. “Те се разнасят по-лесно и естествено”. Обикновено се доверява на Laura Mercier Secret Concealer или Secret Camouflage, както и на MAC Studio Finish.


Лицето трябва да бъде много добре овлажнено. След това, гримьорите нанасят фон дьо тен. Фаворити са Giorgio Armani Luminous Silk Foundation, Power Fabric Longwear High Cover Foundation и Soft Fluid Long Wear Foundation на La Mer.

“В деня на церемонията, в себе си винаги имам коректори, няколко четки и попиващи листчета”. Попиващата хартия е точно толкова важна, колкото е коректорът. Брус Грейсън обяснява, че няма грим, който да издържа вечно и че какъвто и праймър, коректор, фон дьо тен и пудра да използва, след известно време кожата започва да лъщи. Особено под силната светлина на прожекторите. Затова гримът задължително се нуждае от освежаване в хода на вечерта.

Кои коректори за зоната около очите използват нашите редактори?


Споменавайки лъщенето, идва ред да заговорим за хайлайтъра. “Твърде блестящите изглеждат като нещо синтетично върху лицето”, предупреждава топ гримьорът. Добрият хайлайтър е дискретен, придава на кожата по-скоро леко сияние, а не блясък. И е нанесен пестеливо.

“Слагаме нужното количество грим и нито капка повече”. Тежките пластове са забранени, защото е изключително трудно да се поддържат часове наред в първоначалния си вид. По-добре е да наслагвате грима на много леки пластове. Сложете малко, блендирайте хубаво и вижте дали наистина трябва да добавите още.

Кои според Брус Грейсън са звездите, които са винаги с перфектен грим на Оскарите?

Визията на Одри Хепбърн от 1954 г., когато тя печели статуетката за “Римска ваканция”, според него си остава абсолютна класика.

Грейсън харесва още Грейс Кели, Джулия Робъртс и Дженифър Лопес. Но една от любимите му грим икони е и една актриса, която много често се гримира сама за червения килим.

Кейт Хъдсън често сама нанася грима си. И се справя много добре – тя наистина има усет и резултатът е, че изглежда страхотно”, казва Грейсън.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции16 ЮЛИ 2019

Трябва да носим слънцезащита и вкъщи

Това ни съветва козметикът на Джесика Алба

Съвети & тенденции15 ЮЛИ 2019

8 натурални съставки, които избелват кожата

И предпазват от вредните слънчеви лъчи

Съвети & тенденции12 ЮЛИ 2019

Вана с овесени ядки - египетска грижа за красотата

Можем да си правим процедурата и у дома

Съвети & тенденции11 ЮЛИ 2019

Домати и диня за красива кожа

Погрижете се за кожата, като я подхраните отвътре