Тайните на Брус Грейсън, главният гримьор на Оскарите

Номинацията за главна роля отива при… коректорa за зоната под очите

Тайните на Брус Грейсън, главният гримьор на Оскарите

Брус Грейсън е главен гримьор на наградите “Оскар” от 16 години. Той отговаря за екип от 20 професионалисти, които се грижат за това лицата на звездите да изглеждат перфектно.

Нощта на церемонията е дълга, прожектори блестят отвсякъде, а на сцената често се проливат сълзи. На следващата сутрин, всеки милиметър от визиите на актрисите е оглеждан под лупа. И това ако не е изпитание за всеки един гримьор! Грейсън обаче е добре подготвен. Преди да поеме отговорността за Оскарите, той е бил гримьор не къде да е, а в Белия дом.

Най-важният грим продукт в нощта на Оскарите според него е коректорът. За зоната под очите, разбира се. Той трябва да е достатъчно дълготраен, за да издържи на всички емоции, които идват с обявяването на победителите.

Оскари 2018: Гримът и прическите на звездите
Тайните на Брус Грейсън, главният гримьор на Оскарите

“Харесвам коректорите с кремообразна консистенция,” споделя Грейсън. “Те се разнасят по-лесно и естествено”. Обикновено се доверява на Laura Mercier Secret Concealer или Secret Camouflage, както и на MAC Studio Finish.

Тайните на Брус Грейсън, главният гримьор на Оскарите
Лицето трябва да бъде много добре овлажнено. След това, гримьорите нанасят фон дьо тен. Фаворити са Giorgio Armani Luminous Silk Foundation, Power Fabric Longwear High Cover Foundation и Soft Fluid Long Wear Foundation на La Mer.

“В деня на церемонията, в себе си винаги имам коректори, няколко четки и попиващи листчета”. Попиващата хартия е точно толкова важна, колкото е коректорът. Брус Грейсън обяснява, че няма грим, който да издържа вечно и че какъвто и праймър, коректор, фон дьо тен и пудра да използва, след известно време кожата започва да лъщи. Особено под силната светлина на прожекторите. Затова гримът задължително се нуждае от освежаване в хода на вечерта.

Кои коректори за зоната около очите използват нашите редактори?

Тайните на Брус Грейсън, главният гримьор на Оскарите
Споменавайки лъщенето, идва ред да заговорим за хайлайтъра. “Твърде блестящите изглеждат като нещо синтетично върху лицето”, предупреждава топ гримьорът. Добрият хайлайтър е дискретен, придава на кожата по-скоро леко сияние, а не блясък. И е нанесен пестеливо.

“Слагаме нужното количество грим и нито капка повече”. Тежките пластове са забранени, защото е изключително трудно да се поддържат часове наред в първоначалния си вид. По-добре е да наслагвате грима на много леки пластове. Сложете малко, блендирайте хубаво и вижте дали наистина трябва да добавите още.

Кои според Брус Грейсън са звездите, които са винаги с перфектен грим на Оскарите?

Тайните на Брус Грейсън, главният гримьор на Оскарите

Визията на Одри Хепбърн от 1954 г., когато тя печели статуетката за “Римска ваканция”, според него си остава абсолютна класика.

Грейсън харесва още Грейс Кели, Джулия Робъртс и Дженифър Лопес. Но една от любимите му грим икони е и една актриса, която много често се гримира сама за червения килим.

Тайните на Брус Грейсън, главният гримьор на Оскарите

Кейт Хъдсън често сама нанася грима си. И се справя много добре – тя наистина има усет и резултатът е, че изглежда страхотно”, казва Грейсън.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Тренировката за ръце на Виктория Бекъм
Съвети & тенденции26 ОКТОМВРИ 2020

Виктория Бекъм: Красотата е въпрос на дисциплина!

Красотата на Вики е резултат не само от качествената козметика, но и от спорта и диетата

Шарлийз Терон в златен Louis Vuitton под светлината на прожекторите
Съвети & тенденции21 ОКТОМВРИ 2020

Тайни за красота от Шарлийз Терон

"Придържай се към проста рутина“, проповядва актрисата

Какъв е най-харесваният маникюр през есен 2020?
Съвети & тенденции20 ОКТОМВРИ 2020

Какъв е най-харесваният маникюр през есен 2020?

Цвят люляк, светещ лак и изкуствени нокти са сред най-търсените тенденции

Маточината или билката, която ще промени съня ви
Съвети & тенденции08 ОКТОМВРИ 2020

Какво се случва с кожата при недостиг на сън?

Как да се наспиваме по-добре и как да прикрием резултатите от недоспиването върху кожата