Стъпка по стъпка за идеална грижа за кожата

Какви са етапите в сутрешния ритуал по разкрасяване

Стъпка по стъпка за идеална грижа за кожата

За да ви помогнем да се погрижите за кожата по възможно най-добрия начин, събрахме в гайд правилните стъпки в сутрешния ритуал по разкрасяване.

При толкова много продукти на пазара, които обещават да постигнат страхотен ефект в грижата за кожата ни, вероятно ви се случва да нанесете крем или серум, чиито момент на използване не е съвсем точен.
Споделяме с вас кое след кое следва по време на сутрешната грижа, а в следващата статия ще ви покажем и стъпки при вечерната.

Стъпка 1 Измийте добре лицето

За да имат ефект хидратантите, лифтинг и избелващите продукти, трябва да отстраните всичко, което може да се намира върху лицето ви. Дори най-добрият продукт няма да работи, ако кожата е замърсена или мазна. Измиващото средство е задължително за дамите с мазна кожа, а тези със суха е добре да подготвят кожата като използват вода или тоник.

Стъпка 2 Третиране

След като кожата ви е добре почистена, нанесете медицински продукти, ако имате предписани такива, например за лекуване на акне или срещу бръчки. Молекулите на продуктите с рецепта трябва да се абсорбират добре, за да проникнат дълбоко в кожата.

Стъпка 3 Хидратирайте със серум

Мислете за серума като допълнително подхранване за кожата. Серумите доставят концентрирани дози хидратация и антиоксиданти, които овлажнителите не успяват. Търсете серуми с глицерин, алое вера или растителни екстракти. Тези съставки насищат кожата с влага.

Стъпка 4 Заключете влагата с масло

За да “заключите” влагата, използвайте масла върху хидратиращия серум. Изберете леки масла като арганово или масло от семена на шипка, които имат и антибактериални свойства за намаляване на възпаления. Тежките масла, които са в твърдо състояние на стайна температура, като кокосовото, ще останат на повърхността на кожата и е възможно да запушат порите. Ако все пак използвате такова, нека бъде последно.

Стъпка 5 Овлажняване и защита срещу слънцето

Денят изисква лек лосион, комбинация от овлажнител и слънцезащита. Свойствата, които блокират UV лъчите, могат да действат като бариера за другите съставки да достигнат кожата, така че слънцезащитният продукт винаги трябва да е нанасян последно. Активните съставки в екраните са създадени да не се абсорбират. Затова ако използвате отделно овлажнител и защита, нанесете първо овлажняващия крем, а отгоре слънцезащитния.


Видео урок: секси опушен грим в бронзово

Как да носим ярките сенки: уроци от звездите!
5+1 катастрофални грешки в грима
5 рецепти с кафе в грижата за красотата

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Безплатни трикове за красота с минимални усилия
Съвети & тенденции02 ЮЛИ 2020

Безплатни трикове за красота с минимални усилия

За тези от вас, които искат да се грижат за красотата си, но искат да е с минимум усилие

Къде бъркаме в хидратирането на кожата си?
Съвети & тенденции26 ЮНИ 2020

Къде бъркаме в хидратирането на кожата си?

Четири възможни фактора, които ни държат далеч от сияйната кожа

Капаните на натуралната козметика
Съвети & тенденции25 ЮНИ 2020

Капаните на натуралната козметика

Ето с какво да внимаваме при натуралната козметика.

Една жена на 48: Перфектната форма на Наоми Кембъл
Съвети & тенденции16 ЮНИ 2020

10-минутната разкрасяваща рутина на Наоми Кембъл

Трик от Наоми - започвайте всяка визия с впръскване на спрей с цинк