Спрете алкохола и тестото и пийте много чай, за да се преборите с акнето

4 начина да облекчим състоянието на кожата си по естествен път

Акнето е проблем, типичен за младата кожа. Но и все по-често срещан при жени в зряла възраст.

Причините са различни и включват хормонални проблеми, прекомерен стрес, замърсена околна среда и не на последно място, неправилна диета. А през лятото, когато е горещо и се потим много по-обилно, състоянието на страдащата от акне кожа често се влошава.

За да ви помогнем, ви предлагаме информация за напълно естествени методи за борба с акнето.

Пречистете диетата си

Добре е да знаете какви храни трябва да избягвате, особено през летните месеци, когато топлината и потта изострят проблема.

  • Ако кожата ви почервенява лесно или често, първоначално стойте настрана от горещи и пикантни храни.
  • Алкохолът е допълнителен утежняващ фактор и дори най-сериозният, затова се уверете, че пиете умерено, ако не можете напълно да се лишите от свежите летни коктейли.
  • Не комбинирайте алкохола с пържени закуски или млечни продукти.
  • Накрая, бялата захар и брашното съдържат вещества, които благоприятстват разпространението на възпаления на кожата.

Решението е да се следва балансирана и здравословна диета, богата на плодове и зеленчуци и да се консумира много вода. Ако се поддадете на изкушението да хапнете сладко, предпочитайте черен шоколад, съдържащ много полезни съставки.

5 естествени начини за справяне с акне

2. Чай, чай, чай

Пийте колкото се може повече чай, но го използвайте и като местен антисептик и успокояващ агент. 2-3 чаши на ден от различни видове чай бързо ще донесат видим ефект върху кожата ви, докато ако си направите компрес за 10 минути с пакетчето от запарения чай, това ще подейства успокояващо и отвън.

  • Лайката помага в борбата със зачервяването на кожата, тя е противовъзпалителна и успокояваща, докато пиенето на чай от лайка помага за намаляване на стреса и добрия сън.
  • Зеленият чай е известен със своите антиоксидантни свойства, предпазва от ултравиолетова радиация и предотвратява разпространението на зачервяване и кожни инфекции.
  • И накрая, червеният чай е идеалният избор за суха кожа, тъй като хидратира и лекува раздразнената, дехидратирана и увредена кожа.

3. Цинкови добавки

Клиничните проучвания показват, че цинкът може да облекчи проблема с акнето, да заздрави увредената кожа и да намали производството на себум.

Говорете с вашия дерматолог или лекар, ако можете да получите цинкови добавки или да опитате овлажняващи кремове, които съдържат цинк като ключова съставка.

5. Масло от вечерна иглика

Той е богат на омега-6 мастни киселини, които действат върху раздразнената кожа. Той намалява зачервяванията и възпаленията, предотвратява образуването на смектит, помага за предотвратяване на запушването на порите. Използва се главно срещу хормонални акне, когато вътрешните пъпки се появяват по брадичката и челюстта.

5 естествени начини за справяне с акне

Забележка: Някои билки и етерични масла се избягват по време на бременност. Посъветвайте се с Вашия лекар, преди да използвате някоя от тях.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции19 СЕПТЕМВРИ 2019

Съвети за чувствителна кожа от Деми Мур

Надникваме във вечерната бюти рутина на Деми Мур

Съвети & тенденции17 СЕПТЕМВРИ 2019

Подходящите храни за здрави нокти и силна коса

Овесените ядки и чушките имат съществена роля в хранителния режим, който ще ви гарантира здрави нокти и силна коса

Съвети & тенденции16 СЕПТЕМВРИ 2019

Есенно обновяване на бюти рутината за безупречна кожа

С идването на новия сезон трябва да променим няколко детайла в бюти рутината си

Съвети & тенденции07 СЕПТЕМВРИ 2019

По-големи и красиви устни с масаж у дома

Камъкът Гуа Ша помага не само за безупречната кожа, но и за красивите устни