Beauty : Съвети & тенденции01 ДЕКЕМВРИ 2020

SOS за кожата в празничния сезон

Заложете на повече вода и спорт в дните преди и след празниците

SOS за кожата в празничния сезон

Как да минимализираме щетите?

Истината е, че въпреки пандемията, празничното настроение е факт. Предвид ситуацията, всички ценим много повече времето, прекарано с близки и приятели, когато това е възможно. А в празничния сезон поводите са немалко и ще си казваме “наздраве“ често, макар и на някои да им се налага да правят това през Zoom.

Това, което трябва да знаем обаче, че по-честият прием на алкохол може да създаде проблеми с кожата или пък да влоши вече съществуващи такива. Ако сте предразположени към акне, имате някакъв вид възпаления и зачервявания, то всичко това може да ескалира и да ви остави неприятен спомен от празничните дни.

Какво се случва по празниците с кожата ни?

За никого не е тайна, че алкохолът ускорява стареенето, води до подпухване и суха кожа. Затова на сутринта след консумацията на големи количества алкохол, не сме в най-добрата си форма. Ето как можем да минимализираме щетите по време на празничните вечери, както и след тях:

Нейно Величество водата

Решението на повечето гореизброени проблеми се крие в едно простичко правило – пийте много вода. Ако сте решили тази вечер да пийнете от любимото си вино, постарайте се да пиете по една чаша вода на всяка чаша от алкохолната напитка.

Когато консумирате достатъчно вода заедно с алкохола, на сутринта не се чувствате зле. Кожата ви ще остане хидратирана – нещо много важно – тъй като алкохолът дехидратира тялото. А една от основните причини за измъчения вид на кожата и появата на пъпки е именно дехидратацията. Затова ви съветваме на сутринта да пропуснете кафето и да се освежите със затоплена вода с малко лимон. Старайте се да оставате хидратирани всеки ден. Приемът на достатъчно вода ежедневно трябва да бъде задължителна част от грижата за здравето и кожата ви.

SOS за кожата в празничния сезон

Спорт и анти-стрес дейности

Кожата е едно от първите места, по които стресът оставя своите видими щети. В момента се намираме в много особена ситуация, в която състоянието на стрес не е необичайно. Трябва обаче да намираме начин да изпускаме парата. Една анти-стрес терапия за вас може да означава да останете сами с мислите си с любима книга, слушайки хубава музика с чаша чай. За други това е медитация, за трети – йога. Важно е да си обръщате внимание.

Спортът е изключително добър начин за да преборите стреса, както и да освободите токсините от тялото си – а след вечер, в която сте консумирали алкохол, има много какво да пречиствате. Така че след празничните изживявания, е добре да се отдадете на спортни занимания.

Споменавайки токсините…

Детоксикацията възстановява кожата, така че по време на празниците си отделяйте време за това редовно. Правете си парни бани, които отпушват и пречистват порите. Това е и златен трик след безсънна нощ и много коктейли.

Заспиването с грим е за-бра-не-но!

Да, вероятно след семейните сбирки, снимките с роднини и многото емоции, вероятно се чувствате изтощени. Но колкото и да сте уморени и виното да ви е успало, не забравяйте да почистите правилно лицето си преди да си легнете. Използвайте мицеларна вода – тя почиства в дълбочина. След това задължително хидратирайте с дълбоко подхранващ крем или серум.

Освежете кожата с маска

Нека си признаем – празничният сезон означава много цигарен дим, алкохолни напитки и безсънни нощи. Така че след подобна вечер, независимо дали сте пили малко, просто си направете освежаваща маска. Спрете се на такава, която хидратира, но и детоксикира. За по-добър ефект, преди да я нанесете върху кожата, я оставете за десет минути в хладилника. Хладният продукт ще намали отоците и ще помогне за тъмните кръгове под очите.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Най-модерният маникюр за пролетта е... едноцветният
Съвети & тенденции16 ЯНУАРИ 2021

Най-модерният маникюр за пролетта е... едноцветният

Максимален минимализъм, максимален сексапил

Масаж на лимфните възли премахва торбичките под очите
Съвети & тенденции04 ЯНУАРИ 2021

Масаж на лимфните възли премахва торбичките под очите

Кой да знае, че за да се погрижим за зоната около очите, не трябва да се съсредоточаваме в тази област.

Какво се случва с кожата ни, когато не изтрием грима си преди лягане
Съвети & тенденции31 ДЕКЕМВРИ 2020

Какво се случва с кожата ни, когато не изтрием грима си преди лягане

Вие виновни ли сте в това бюти престъпление?

З домашни маски за лице за след празника
Съвети & тенденции26 ДЕКЕМВРИ 2020

З домашни маски за лице за след празника

Борим се със следите от преяждането и алкохола