Промяната, от която кожата ви се нуждае

Основните разлики в грижата, която полагаме за нея през зимата и пролетта

Всички добре познаваме златното правило на грижата за кожата: по-подхранващи и хидратиращи продукти през зимата, и по-леки, деликатни през лятото.

Но какво правим през междинните сезони, като пролетта, когато температурите и влажността на въздуха започват да се покачват, но все пак не е достатъчно топло, за да се откажем от якетата?

Ето кои са трите основни промени, от които кожата ви се нуждае през този сезон, преди летните горещини да ни завладеят изцяло.

Променете хидратиращия продукт

През зимата влажността на въздуха е малка, а студът и ветровете ни карат да избираме тежки и дълбоко хидратиращи кремове, дори кожата ни да спада към типа мазна или смесена. Със затоплянето на времето и началото на дъждовете, тези продукти вече не са подходящи, тъй като е силно вероятно да запушат порите и да влошат състоянието на кожата. Потърсете овлажнител за лице с гел-крем формула и ниско съдържание на масла, за предпочитане с хиалуронова киселина и глицерин, които извличат влажност от въздуха и я заключват в кожата. Така тя остава хидратирана през целия ден, без да се чувствате сякаш върху нея има поне три пласта крем.

20a8733f2fe0013ec2b7d0559cba8bc6

Вкарайте в играта ексфолиантите

Увеличаването на влажността все пак може да предизвика запушване на порите и то не само на лицето, а и на цялото тяло. И докато през зимата трябва да внимаваме със скрабовете, тъй като можем да раздразним деликатната и по-суха кожа, пролетта е перфектното време да се възползваме от тях. Ако ексфолиантите с частици или захар не са по вкуса ви, изпробвайте продукт със съдържание на салицилова киселина. Те се справят чудесно с премахването на излишното омазняване и отпушването на порите, а освен това не я оставят раздразнена физически, както например се случва със скрабовете.

Почистете я правилно

Точно както с крема за лице, почистващият продукт, който използваме, за да отстраним грима си в края на деня, също трябва да бъде сменен. През зимата подходящите продукти са кремообразни, но през пролетта и лятото на тяхно място идват по-леките гелове, които лесно се справят с остатъците от грим и естественото омазняване, засилено в Т-зоната. Въпреки това, те не я дехидратират и й позволяват да запази баланса на pH нивото си, което е от критично значение за добрия й вид.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции21 ФЕВРУАРИ 2020

Пролет в ръцете ни - маникюрът на новия сезон

Независимо какво е времето навън, тези идеи за маникюра ще стоплят деня ви

Съвети & тенденции16 ФЕВРУАРИ 2020

Магдалена Фраковяк и нейните правила за красива кожа

На 30, тя няма нито една линия по лицето си

Съвети & тенденции13 ФЕВРУАРИ 2020

10 идеи за минималистичен маникюр в духа на Свети Валентин

Ако все още не сте си избрали ефектен маникюр за празника, тези предложения ще ви свършат работа

Съвети & тенденции12 ФЕВРУАРИ 2020

В удълженията за мигли могат да живеят акари и… въшки

Дамите често забравят да ги почистват, ако не се гримират, но липсата на хигиена може да навлече сериозни проблеми