По-изчистена кожа се постига с фастинг… на козметика

Почивката от многото козметика е важен елемент за постигане на по-красива кожа.

В днешно време използваме огромно количество продукти за красота, до такава степен, че всъщност понякога с това си вредим. Затова козметиците съветват да правим фастинг.

Ако следвате съветите на козметиците съвестно, вероятно всеки ден използвате по два почистващи продукта, един скраб за кожа, два-три вида хидратиращи продукта, тоник, терапия за кожа и още какво ли не. Бялата козметика ни предлага решение на толкова много проблеми, но всъщност създава още толкова усложнения. За да се измъкнем от омагьосания кръг, според новата теория на козметиците и дерматолозите, трябва да си правим фастинг за кожа от време на време.

Какво представлява това?

Фастингът като термин е взаимстван от диетите и представлява лишаване за даден период от нещо – в случая от продукти за кожата. Идеята е да сведем бюти рутината си до две единствени стъпки – почистване с един продукт и хидратиране с друг. Ако прекараме известно време с тази система, ще дадем почивка на кожата си от прекомерната употреба на козметика.

В началото на фастинга може да има известно раздразнение и да се появи акне, защото може би сме премахнали дадена съставка, която ни е помагала. Не се притеснявайте, ако това се случи и с вас. Козметиците обещават, че веднъж изчисти ли се кожата, по-нататък ще се появява значително по-малко акне.

Най-модерната прическа за лятото и как да я постигнем за всеки тип коса

След като прекарате известно време с тази рутина и вече продължително време виждате как кожата ви се подобрява, можете отново да започнете да използвате повече продукти. Добавяйте ги един по един, за да може организмът ви да свикне с тях отново.

Ако изпълнявате този метод веднъж годишно, трайно ще подобрите здравето на кожата си, смятат козметиците и дерматолозите.

Основни бойни единици на натуралната козметика

Не правете това вкъщи! Забранените DIY бюти трикове

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции26 АВГУСТ 2019

За бръснене с по-дълготраен ефект

Следването на тези правила ни гарантира гладка кожа за малко повече време

Съвети & тенденции22 АВГУСТ 2019

Маслото от гроздови семки е еликсир за косата

Помага да спрем косопада и има силни хидратиращи свойства

Съвети & тенденции12 АВГУСТ 2019

Минимализъм сред маникюра - модерни са ноктите с една линия върху тях

Елегантността и семплотата е на мода този сезон