По-изчистена кожа се постига с фастинг… на козметика

Почивката от многото козметика е важен елемент за постигане на по-красива кожа.

В днешно време използваме огромно количество продукти за красота, до такава степен, че всъщност понякога с това си вредим. Затова козметиците съветват да правим фастинг.

Ако следвате съветите на козметиците съвестно, вероятно всеки ден използвате по два почистващи продукта, един скраб за кожа, два-три вида хидратиращи продукта, тоник, терапия за кожа и още какво ли не. Бялата козметика ни предлага решение на толкова много проблеми, но всъщност създава още толкова усложнения. За да се измъкнем от омагьосания кръг, според новата теория на козметиците и дерматолозите, трябва да си правим фастинг за кожа от време на време.

Какво представлява това?

Фастингът като термин е взаимстван от диетите и представлява лишаване за даден период от нещо – в случая от продукти за кожата. Идеята е да сведем бюти рутината си до две единствени стъпки – почистване с един продукт и хидратиране с друг. Ако прекараме известно време с тази система, ще дадем почивка на кожата си от прекомерната употреба на козметика.

В началото на фастинга може да има известно раздразнение и да се появи акне, защото може би сме премахнали дадена съставка, която ни е помагала. Не се притеснявайте, ако това се случи и с вас. Козметиците обещават, че веднъж изчисти ли се кожата, по-нататък ще се появява значително по-малко акне.

Най-модерната прическа за лятото и как да я постигнем за всеки тип коса

След като прекарате известно време с тази рутина и вече продължително време виждате как кожата ви се подобрява, можете отново да започнете да използвате повече продукти. Добавяйте ги един по един, за да може организмът ви да свикне с тях отново.

Ако изпълнявате този метод веднъж годишно, трайно ще подобрите здравето на кожата си, смятат козметиците и дерматолозите.

Основни бойни единици на натуралната козметика

Не правете това вкъщи! Забранените DIY бюти трикове

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции18 ОКТОМВРИ 2019

Кървава очна линия - лесна и креативна идея за Хелоуин

Хитро, креативно, но лесно за постигане 

Съвети & тенденции18 ОКТОМВРИ 2019

Забравяме за акнето с масло от гроздови семки

Още един хит в натуралната козметика

Съвети & тенденции17 ОКТОМВРИ 2019

Френските тайни, с които всяка жена може да бъде красива

Френската концепция за красота е вдъхновяващо простичка. И пленява с това, че ни окуражава да бъдем себе си

Съвети & тенденции16 ОКТОМВРИ 2019

Черен френски маникюр - хит за октомври

Хелоуин настроението е вече тук