Beauty : Съвети & тенденции01 ОКТОМВРИ 2018

Нова Instagram бюти тенденция: тентуринг

Вижте кои са основните правила за новият начин на контуриране на лицето

Тентуринг буквално означава контуриране с тена на кожата.

Това е техника на полуперманентно контуриране на кожата с помощта на автобронзант. Тентурингът позволява да се подчертаят скулите, визуално да се смали носа, да се открои линията на челюстта. И всичко това – без грим!

Основното предимство на тентуринга е, че скулптирането се задържа по-дълго в сравнение с това, постигнато с хайлайтър и бронзант – минимум за две седмици. Най-важното обаче е да се нанася правилно продукта – грешките също се задържат две седмици.

Златните правила за контурирането на кръгло и овално лице

Как се прави тентуринг?

Подготовка на кожата

Отличното ексфолиране и добрата хидратация са задължителни, преди нанасянето на автобронзант – така той ще се задържи по-дълго на кожата и ще изглежда перфектно.

Уроци по контуриране от Сара Сампайо

Изберете зоните

Нанесете автобронзант на точните зони по лицето си – предварително е добре да знаете кои от тях искате да подчертаете. Светлите оттенъци може да нанесете предварително, за да знаете къде да акцентирате.

Ще имате нужда от скосена четка или бюти блендер и много внимателно очертаване и оформяне на скулите, ямките около носа, линията на челюстта – по същия начин, както го правите с хайлайтер и бронзант. Не забравяйте да нанесете автобронзант и на шията.

Изчакайте да попие

Оставете продукта върху лицето си за около час или два – в зависимост от това колко наситен цвят искате да получите. След това внимателно измийте остатъка.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции15 ЯНУАРИ 2020

Пролет 2020: Деликатни и елегантни нови цветове за нокти

Всички харесваме класическия маникюр в ярко червено. Но през новия сезон тенденцията ни изкушава да поемем в нова посока!

Съвети & тенденции13 ЯНУАРИ 2020

Тестването на много нови продукти - вредно за кожата

И още грешки, които могат да ви състарят