Beauty : Съвети & тенденции28 НОЕМВРИ 2018

Не пренебрегвайте мазната кожа през зимата

Дори тя е склонна към дехидратация

Сухата кожа със сигурност е изложена на по-голям риск от дехидратация, но това не означава, че мазната не заслужава грижи и внимание. Дори тя може да стане суха и напукана през студената зима.

Ето и как да се грижите за мазна кожа през идния сезон:

#1 Хидратирайте, но с мярка. През зимата е препоръчително да нанасяте овлажняващ крем за лице, но при две условия: използвайте такъв с лека текстура и нанасяйте много фин и тънък слой от него върху лицето. Заложете на козметика с леки формули, пригодени за мазна кожа.

#2 Лист маските. И по-специално, почистващите лист маски. Те се борят с излишното омазняване и почистват кожата, като я оставят блестяща и сияйна, но без “мазен” ефект.

Мазна кожа? Не изключвайте тези beauty продукти

#3 Добавете олио. Точно така – започнете да използвате олио за лице и то при нощната ви рутина. Колкото и да не ви се вярва, дори вашата кожа може да изсъхне през студените дни, а ако спите на парно/печка, топлината изсмуква влагата в стаята и е възможно да се събудите със суха кожа. Нанесете тънък слой от олиото преди лягане, а сутринта използвайте измиващ продукт.

#4 Вземете си овлажнител за въздуха. Уредът контролира влажността в стаята и така предпазва въздуха от изсушаване, което веднага ще се отрази на косата и кожата ви. Ако често се будите с пресъхнало гърло, овлажнителят ще се справи и с този проблем.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции24 МАЙ 2019

По-стилни по време на ваканция с тези лесни трикове

Как да се подготвим за почивката, така че да изглеждаме много по-стилно

Съвети & тенденции23 МАЙ 2019

Не вярвайте на тези факти за грижата за кожата!

Разкриваме често срещаните спекулации за бялата козметика

Съвети & тенденции21 МАЙ 2019

Почистване и освежаване на лицето с аква пилинг

Тази нова процедура е приятна и неинвазивна. Особено се препоръчва преди специално събитие - като абитуриентския бал например

Съвети & тенденции17 МАЙ 2019

Лятото е в ръцете ни с тези свежи нюанси лакове за нокти

Светли, сладоледено-очарователни и нежни са новите нюанси