Beauty : Съвети & тенденции28 НОЕМВРИ 2018

Не пренебрегвайте мазната кожа през зимата

Дори тя е склонна към дехидратация

Сухата кожа със сигурност е изложена на по-голям риск от дехидратация, но това не означава, че мазната не заслужава грижи и внимание. Дори тя може да стане суха и напукана през студената зима.

Ето и как да се грижите за мазна кожа през идния сезон:

#1 Хидратирайте, но с мярка. През зимата е препоръчително да нанасяте овлажняващ крем за лице, но при две условия: използвайте такъв с лека текстура и нанасяйте много фин и тънък слой от него върху лицето. Заложете на козметика с леки формули, пригодени за мазна кожа.

#2 Лист маските. И по-специално, почистващите лист маски. Те се борят с излишното омазняване и почистват кожата, като я оставят блестяща и сияйна, но без “мазен” ефект.

Мазна кожа? Не изключвайте тези beauty продукти

#3 Добавете олио. Точно така – започнете да използвате олио за лице и то при нощната ви рутина. Колкото и да не ви се вярва, дори вашата кожа може да изсъхне през студените дни, а ако спите на парно/печка, топлината изсмуква влагата в стаята и е възможно да се събудите със суха кожа. Нанесете тънък слой от олиото преди лягане, а сутринта използвайте измиващ продукт.

#4 Вземете си овлажнител за въздуха. Уредът контролира влажността в стаята и така предпазва въздуха от изсушаване, което веднага ще се отрази на косата и кожата ви. Ако често се будите с пресъхнало гърло, овлажнителят ще се справи и с този проблем.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции15 ЯНУАРИ 2020

Пролет 2020: Деликатни и елегантни нови цветове за нокти

Всички харесваме класическия маникюр в ярко червено. Но през новия сезон тенденцията ни изкушава да поемем в нова посока!

Съвети & тенденции13 ЯНУАРИ 2020

Тестването на много нови продукти - вредно за кожата

И още грешки, които могат да ви състарят