Beauty : Съвети & тенденции28 НОЕМВРИ 2018

Не пренебрегвайте мазната кожа през зимата

Дори тя е склонна към дехидратация

Сухата кожа със сигурност е изложена на по-голям риск от дехидратация, но това не означава, че мазната не заслужава грижи и внимание. Дори тя може да стане суха и напукана през студената зима.

Ето и как да се грижите за мазна кожа през идния сезон:

#1 Хидратирайте, но с мярка. През зимата е препоръчително да нанасяте овлажняващ крем за лице, но при две условия: използвайте такъв с лека текстура и нанасяйте много фин и тънък слой от него върху лицето. Заложете на козметика с леки формули, пригодени за мазна кожа.

#2 Лист маските. И по-специално, почистващите лист маски. Те се борят с излишното омазняване и почистват кожата, като я оставят блестяща и сияйна, но без “мазен” ефект.

Мазна кожа? Не изключвайте тези beauty продукти

#3 Добавете олио. Точно така – започнете да използвате олио за лице и то при нощната ви рутина. Колкото и да не ви се вярва, дори вашата кожа може да изсъхне през студените дни, а ако спите на парно/печка, топлината изсмуква влагата в стаята и е възможно да се събудите със суха кожа. Нанесете тънък слой от олиото преди лягане, а сутринта използвайте измиващ продукт.

#4 Вземете си овлажнител за въздуха. Уредът контролира влажността в стаята и така предпазва въздуха от изсушаване, което веднага ще се отрази на косата и кожата ви. Ако често се будите с пресъхнало гърло, овлажнителят ще се справи и с този проблем.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции22 АВГУСТ 2019

Маслото от гроздови семки е еликсир за косата

Помага да спрем косопада и има силни хидратиращи свойства

Съвети & тенденции12 АВГУСТ 2019

Минимализъм сред маникюра - модерни са ноктите с една линия върху тях

Елегантността и семплотата е на мода този сезон

Съвети & тенденции10 АВГУСТ 2019

По-изчистена кожа се постига с фастинг... на козметика

Почивката от многото козметика е важен елемент за постигане на по-красива кожа.