Най-подходящият почистващ продукт за всеки тип кожа

Подберете правилния продукт за вашия тип кожа

Пяна, гел, балсам или мицеларна вода – кой е най-добрият почистващ продукт за вашия тип кожа и каквo e nай-важното за всеки от тях? 

Подходящият почивстващ продукт е важна стъпка в грижата за кожата ни. Затова ви съставихме един кратък гайд с особеностите на различните формули на почистващи продукти и върху какъв тип кожа работят най-добре.

Почистващи гелове

Те са създадени за дълбоко почистване на траен, дори водоустойчив грим. Същевременно почистват порите и се справят с бактериите, които предизвикват акне. Най-добре пасват на мазна или комбинирана кожа.

Мицеларна вода

Тя е подходящ вариант, ако не желаете да използвате гел в почистването на кожата си. Създадени са първо във Франция с идеята да премахват омазняването и мръсотията, затова са подходящи за всякакъв тип кожа, включително суха и чувствителна.

Имайте предвид обаче, че продължителната им употреба понякога води до дехидратиране. Някои експерти смятат и че мицеларната вода не е достатъчна за почистване в дълбочина, затова съветват да я комбинираме с препарат с измиване.

Почистваща пяна

Пяната е почти напълно сходна с гела, като единствената им разлика е всъщност в текстурата. Според някои дерматолози пяната е по-подходяща и за чувствителна кожа, защото се измива по-лесно и не трябва да търкаме лицето.

Тайните на Ева Лонгория за перфектна кожа и прическа

Сапун за лице

След като дълги години сапунът е бил единственият вариант за почистване на лицето, с появата на новите продукти той е окончателно изместен. В последните години обаче той се завръща, но в подобрен вариант. Има различни варианти, като най-често сапуните са подходящи за мазната или комбинираната кожа.

Почистващи кърпички и гъби

Те са подходящи по време на пътуване, но малко от тях биха се вписали добре в ежедневната ни рутина. Повечето дерматолози и козметици имат резерви към тези продукти, защото рядко те осигуряват достатъчно дълбоко почистване, а обикновено с тях сме по-агресивни към кожата си и нанасяме допълнително вреда.

Най-необичайните съвети на дерматолозите

Олио за лице

Често се смята, че почистващото олио е лоша идея, защото би създало добра основа за появата на пъпки или запушени пори. Но всъщност повечето продукти на пазара днес дават обратния ефект и предотвратяват акнето, като същевременно нежно почистват кожата. Все пак остават най-подходящи за хората със суха или комбинирана кожа.

Почистващ крем

Те имат доста гъста формула, която помага за почистване след тежък грим или за кожа със склонност към запушване на порите. Кремовете са по-нежни към кожата от геловете, затова най-често се използват от дамите с чувствителна суха кожа.

Масло от чаено дърво против акне? Да, ако знаете как да го използвате правилно

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции08 АПРИЛ 2020

Съвети за борба с акнето от холивудския козметик Ол Хенриксен

Ол се грижи за красотата на жени като Наоми Кембъл, Шер, Шарлийз Терон, Кети Пери, Шакира и още звезди

Съвети & тенденции07 АПРИЛ 2020

7 бюти грешки, които развалят снимките ви

Избегнете ги и няма да ви трябват филтри

Съвети & тенденции02 АПРИЛ 2020

Смути за красота: Миранда Кер и Кандис Суанпоул споделят своите рецепти

Според супермоделите, тайната на сияйната кожа се крие в чаша