Молив, сенки или гел: Какво да използваме за перфектни вежди?

Това са най-добрите трикове за оформяне на вашите арки

Науката е категорична, че веждите са една от най-важните точки от лицето ни, която определя нашата красота. Затова трябва правилно да акцентираме на тях.

В момента на пазара има голямо разнообразие от продукти, с които да запълните и оформите своите вежди. Но как да не сгрешите и да изберете най-подходящия за вашите вежди?

Молив
За какво да използвате: За запълване на дупчиците и финализиране

Можете да използвате различни продукти, за да запълните вашите вежди с цвят, но малцина предлагат точността на молива – независимо от естествената форма на веждите. “Опитвала съм всички продукти за вежди, които се предлагат на пазара и това, което ги запълва най-естествено е мек молив”, казва Кайрин Бхари, която се грижи за визията на актрисата Джесика Паре.

Методът: Имайте предвид, че тайната се крие в точността, с която ще изрисувате веждата. Правете го с леки и коси движения, имитирайки малките косъмчета. Ако искате по-интензивен цвят, бъдете търпеливи и продължете със запълването. Използвайте четчицата в другия край на молива, за да се слее цвета с косъмчетата на веждата и да постигнете най-добър ефект.

vejdi

Сенки
За какво да използвате: За да запълните празнините и за светли вежди

“С помощта на сенките се създава сянка под косъмчетата, която кара веждите да изглеждат по-плътни”, казва гримьорката Кайрин Бхари.

Методът: На първо място трябва да изберете правилния за вас цвят. С помощта на четчицата нанесете малко количество под самите косъмчета и разнасяйте, колкото е необходимо докато получите желаната форма и цвят. „Най-доброто при сенките за вежди е, че се използват много лесно, защото може да контролирате количеството, което слагате и лесно може да коригирате там, където сте сгрешили“, казва Даниел Мартин, която си партнира с Кейт Босуърт и Клое Севини.

Гел
За какво да използвате: Да „укротите“ косъмчетата и да подчертаете

“Гелът за вежди действа на принципа на лака за коса”, обяснява Бхати и добавя, че той е много подходящ за дамите с по-гъсти вежди, тъй като ги “укротява” и ги държи в една позиция през целия ден. Той може да се използва и като финален шрих и след като сте изпозлвали всички останали продукти. “Може ли да придадете обем на вашите вежди, без да премахнете молива”.

Метод:
Това средство е доста удобно. Просто срешете веждите във формата, която искате. Специалистите съветват с четката да нарешите веждите първо нагоре и след това навън, докато постигнете естествената им форма.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Beauty09 ОКТОМВРИ 2019

Новият тренд в грима – сапунени вежди

Жените се отказват от професионалните си продукти за вежди и ги заменят със сапун

Съвети & тенденции09 ОКТОМВРИ 2019

Най-важните съставки в козметиката според възрастта

Специалисти препоръчват да използваме различни съставки през различни части от живота си

Съвети & тенденции08 ОКТОМВРИ 2019

Витамин C е незаменим в битката с възрастта

Продуктите с него защитават кожата от преждевременни бръчки и възстановяват здравия й вид

Съвети & тенденции08 ОКТОМВРИ 2019

Миранда Кер показва как се грижи за красотата си по време на бременността

Как се справя с предизвикателствата по време на бременността и как продължава да поддържа самочувствието си тя?