Масажирайте тялото със суха четка преди баня

Ритуалът почиства кожата, раздвижва кръвта и намалява целулита

Лятото наближава, а вие искате да изглеждате просто зашеметяващо на плажа? Е, време е да започнете с масажирането със суха четка!

Всички сме чували за какви ли не магични способи, с които да премахнем целулита, но всички те струват доста пари. За сухото четкане обаче няма да са ни необходими големи суми, а само една четка с естествен косъм. Струва си, защото сухото четкане върши чудеса с кожата и перфектно подготвя тялото за антицелулитните лосиони и маслата срещу стрии.

Движението на четката с естествен косъм ефективно премахва мъртвите частици, за да разкрие една по-свежа и сияйна кожа. А с масажа се стимулира лимфната система, която подпомага премахването на токсините и намалява появата на целулит.

Може би ще ви изненадаме, но едни от най-красивите жени в света дължат перфектната си визия на сухото четкане. Миранда Кер, Алесандра Амброзио, Криси Тейген са само част от дамите, които се доверяват на този масаж. А добрата новина е, че всяка една от нас може да направи този масаж и у дома.

Ето как да включите този ритуал в програмата си:

• Стартирайте деня си със сухо четкане на тялото. В случай, че сутрин това ви е невъзможно, не се отказвайте, а го направете точно преди вечерната баня. Изчеткайте тялото си преди да влезете в банята като и кожата, и четката трябва да напълно сухи.

• Започнете от врата, като се движите надолу към ключицата. Това ще активира големите лимфни възли, разположени в района на вашия врат. След това се преместете надолу към областта на гръдната стена, но никога не четкайте в областта на гърдите.

• Насочете се към ръцете си. Първо започнете с четка от лакътя и нагоре към подмишницата. След това четкайте долната част на ръката и накрая – от пръстите чак до подмишницата. Повторете същите движения и с другата ръка.

• След това се насочете в долната част на коремната област, където има много лимфни възли, които водят до дебелото черво. Тук особено важни са посоките на движенията. Запомнете, четкайте коремната област по посока на часовниковата стрелка.

• С краката действайте по същия начин, по който с ръцете. Започнете четкането от бедрото в посока до слабините, а след това обърнете внимание на областта от глезена до коляното. Завършете като минете целите крака.

Какво ще се промени след месец с ежедневно четкане? Кожата ви ще свети, целулитът ще намалее, а лимфната система ще започне есетственото премахване на токсините.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции15 ЯНУАРИ 2020

Пролет 2020: Деликатни и елегантни нови цветове за нокти

Всички харесваме класическия маникюр в ярко червено. Но през новия сезон тенденцията ни изкушава да поемем в нова посока!

Съвети & тенденции13 ЯНУАРИ 2020

Тестването на много нови продукти - вредно за кожата

И още грешки, които могат да ви състарят

Съвети & тенденции12 ЯНУАРИ 2020

По-красива кожа през новата година с тези 5 съставки в козметиката

Мнението на специалистите за съставките, които всички ще използваме през 2020