Beauty : Съвети & тенденции20 ФЕВРУАРИ 2017

Mani Monday: 7 тенденции от седмицата на модата в Ню Йорк

Тези красиви нокти можем да носим и в ежедневието си!

През годините сме изпробвали какви ли не вариации на този тип лак, но ноктите на моделите на Tanya Taylor отново ни накараха да се влюбим в него. Малко по-дълбокото и по-заоблено нанасяне, плюс контрастния цвят, придават на този стил доста по-младежко и по-модерно излъчване.

Друга вариация на комбинирането на два цвята, която се постига лесно, е тази, при която границата е рязка и минава точно през средата на нокътя. Такива бяха ноктите при Prabal Gurung, решени в пастелни цветове, които притъпяват рязката граница.

И тази година ще виждаме блестящите златисти, сребристи и бронзови нюанси навсякъде. Ръцете на момичетата на Monse бяха украсени с такъв акцент, деликатно контрастиращ с класическия черен лак.

Геометричните форми върху ноктите далеч не са нещо ново, но при Jenny Packham диагоналите бяха изпълнени с цветове, които се допълват. Бежово и кафяво беше изборът на маникюристите, но вкъщи и особено за предстоящата пролет, можем да го пресъздадем с всякакви по-ярки нюанси.

При Michael Costello отново откриваме красива интерпретация на металика и вероятно най-лесната за пресъздаване у дома. Единственото, което ви трябва, е класически лак за основа и широка четка, с която да нанесете металика с едно-единствено движение.

Ноктите при Christian Siriano са далеч от перфектното изпълнение, но именно там се крие техния чар. За тях ще ви трябват три контрастни нюанса лак и тънка четка. Използвайте тъмния цвят за основа, а след това с четката нарисувайте вълни първо с единия, а след това с другия цвят.

Използвайте прозрачна (или много светла, бежово-розова) основа, за да постигнете нокти, като тези при Ulla Johnson. След това нанесете брокатени частици върху светлия полумесец в основата на нокътя. Не забравяйте топ лака, тъй като брокатът има свойството да се изронва бързо.

Докато дизайнерските дрехи и екстравагантни прически, които често виждаме на дефилетата, са на практика неприложими в реалния живот, същото не можем да твърдим за ноктите. 

При тях експериментите винаги са позволени и дори най-ефектните предложения от модните ревюта могат лесно да бъдат пресъздадени в най-близкия козметичен салон или дори у дома.

В галерията по-долу ще ви дадем няколко такива вдъхновения, които открихме по време на седмицата на модата в Ню Йорк. Грабвайте лаковете, четките и броката, защото повечето от тях можете да постигнете и сами!

(снимки: Essie)

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Маникюр с мраморен ефект у дома
Съвети & тенденции22 МАЙ 2020

Маникюр с мраморен ефект у дома

Този тренд сред маникюра е много ефектен, а можем да го пресъздадем и у дома

Ежедневна бюти рутина с Константина Живова
Съвети & тенденции21 МАЙ 2020

Ежедневна бюти рутина с Константина Живова

Във видеото с грим рутината на Константина ще откриете малки тайни, които всяка жена трябва да знае

Сутрешната и вечерната рутина на Камила Коелю
Съвети & тенденции13 МАЙ 2020

Сутрешната и вечерната рутина на Камила Коелю

Бюти и модната блогърка разкрива първите и последните неща, които прави в деня си