Beauty : Съвети & тенденции31 ОКТОМВРИ 2018

Кожата е много по-важна, не робувайте на грима

5 основни правила на Роузи Хънтингтън-Уайтли

Не само топмодел, но вече и експерт по красота. Роузи Хънтингтън-Уайтли създаде собствена козметична марка Rosie Inc. и е готова да сподели правилата си за красота с всички жени.

Красивата съпруга на Джейсън Стейтъм и майка на 17-месечен син има пет важни правила. На какво се доверява в грижата за себе си?

Урок #1: Инвестирайте в  кожата си

“Кожата е на първо място, гримът – на второ” – това е синтезираната философия на Роузи. Споделя, че й е трудно винаги да поддържа кожата си в кондиция, когато пътува и работи, но винаги полага много голямо старание. И съветва да инвестираме “време, знание и пари” в доброто състояние на кожата си.

Урок #2: Не пипайте веждите

Назад във времето се е случвало Роузи да изскубва и изтънява веждите си. “Когато гледам снимки от онова време, се чудя къде ми е бил умът” – казва днес тя. И съветва: “Експериментирайте с грима, не с веждите си”. Най-добрата стратегия според нея е да запазваме естествената им форма и само леко да ги почистваме и евентуално да ги попълваме, където е необходимо.

Урок #3: Не се крийте под пластове грим

Макияжът трябва да подчертава чертите ви, а не да ги изменя. “Подчертайте това, което харесвате в лицето си, и забравете останалото!”, казва топмоделът. Тя е научила това от своята майка, която тайничко наблюдавала като дете, докато се гримира. “Сядах тихичко на леглото и наблюдавах как тя се преобразява от майка в работеща жена или в жена, която излиза вечер”. Роузи е убедена, че у всяка жена има нещо красиво и именно то трябва да бъде акцент във визията и да ни дава самочувствие. Няма никакъв смисъл в това да се опитваме да се прикрием.

Урок #4: Добавете повече свежест

Когато сте уморени, малко специална грижа може да оправи нещата. Най-важното е тенът да изглежда бистър, а кожата да има лек блясък. Един от изпитаните трикове на Роузи за естествен блясък е да нанася на ключови места (например на скулите) преди грима богат, малко по-мазен крем. Weleda Skin Food е отличен избор за целта, според топмодела.

Урок #5: Бъдете търпеливи

След раждането на сина си, Роузи не успява да си върне формата от преди бременността така бързо, както всички около нея очакват. “Отне ми 13 месеца да сваля излишните килограми”, казва тя. И вярва, че е нормално жените да си дават време и да не се оставят нереалистични очаквания да ги смачкват.

“Има дни, когато сякаш можеш да постигнеш всичко. Но има и такива, в които си казваш: ‘Боже, в живота ми е такъв хаос’. Аз самата държа много на реда и на рутината, но когато ти се струпат много отговорности накуп, е трудно да си подредиш приоритетите”. В такива дни е по-добре да не изпадаме в паника относно външния си вид. А просто да бъдем добри със себе си и да си дадем време.

 

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции18 ЮНИ 2019

Кожата увисва преждевременно от някои видове гимнастика

Ако искате да запазите лицето си младо за по-дълго, бъдете умерени с кардио упражненията

Съвети & тенденции14 ЮНИ 2019

5 съставки в козметиката, които се разпадат под влиянието на слънцето

Ето кои съставки в козметичните продукти да не използвате в слънчевите дни

Съвети & тенденции10 ЮНИ 2019

Отървете се от пожълтяването на ноктите за пет минути

За целта ви предлагаме много лесна домашна рецепта

Съвети & тенденции07 ЮНИ 2019

Терапиите със сребро са ключът към перфектната кожа

Чували сме за процедури за красота със злато, но може би отговорът е в среброто