Beauty : Съвети & тенденции11 СЕПТЕМВРИ 2017

Ключът към перфектната кожа не се крие във фон дьо тена

С правилната грижа няма да имате нужда да прикривате несъвършенства

Ключът към перфектната кожа не се крие във фон дьо тена

Макар непрекъснато да сме в издирване на подходящ фон дьо тен, който приляга на кожата ни, не запушва порите и дава задоволителна покривност, няма да крием, че ако можем да пропуснем тази стъпка в сутрешния си ритуал, ще сме повече от доволни.

За тази цел, разбира се, трябва да се събуждаме с чиста и гладка кожа, която да има нужда единствено от серум или хидратиращ крем, действащи като основа на макиажа ни през деня. Beauty експертите са категорични, че търсенето на продукти, които осигуряват натурална кожа с изравнен тен, се е повишило значително, след като грим тенденцията „без грим“ стана толкова популярна, благодарение на знаменитости и блогъри.

Ето защо потърсихме отговор на въпроса как можем да изглеждаме перфектно, макар и без грим?

Използвайте киселина

Когато цветът на кожата изглежда белезникав, без характерната руменина, това обикновено се дължи на натрупване на мъртви клетки. Обикновено смяната на клетките на повърхността на кожата се извършва в 28-дневен цикъл, когато сме млади, но когато остаряваме този период се увеличава, което значи, че трябва да започнем да ги премахваме „ръчно“. Ето защо повечето дерматолози ще ви кажат, че е препоръчително да ползвате ексфолиант, съдържащ киселина, тъй като те имат тенденцията да изглаждат кожата, като още след първото ползване свиват порите и правят фините линии по-незабележими. Търсете продукти, съдържащи млечна, гликолова или плодова киселина, които ще накарат лицето да сияе.

barbara2

Масажирайте лицето си

Ако посещавате козметик, то със сигурност сте запознати с краткия масаж, който действа като натурален лифтинг за кожата. В случай, че нямате време или средства за такива процедури, можете да си правите масаж и у дома, по няколко пъти в седмицата или просто в неделя вечерта. По този начин се подобрява циркулацията на кръвта на повърхността на кожата и веднага ще изглеждате по-освежени, с онзи така желан розов отенък на бузите.

Използвайте маски с ускорено действие

Козметичните компании са наясно с факта, че клиентите им нямат много свободно време, което да отделят на красотата си, докато са вкъщи. Като оставим настрана съботно-неделните маски, които все някак успяваме да сместим в графика си, през останалите пет дни не полагаме особено много грижи за кожата си, ако не броим почистването и овлажняването, разбира се. Ето защо напоследък много популярни станаха маските, които действат за 1 минута. Повечето от тях са с високо съдържание на витамин C, който има свойството да избистря и освежава тена на лицето.

Погрижете се за порите си

Фините частици, които отразяват светлината, правят чудеса за прикриване на фините линии и порите, като по този начин заблуждават окото и карат кожата да изглежда така, сякаш няма никакви недостатъци. Затова поглеждайте етикетите на продукти, предназначени за зоната под очите или BB-кремове и основи за грим, които обещават такъв ефект, благодарение на отразяващи светлината частици. Те са страхотно решение, в случай, че не искате да носите много грим, но в същото време държите кожата ви да изглежда с изравнен тен.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Горещ тренд: как да комбинираме маникюра и бижутата
Съвети & тенденции12 АВГУСТ 2020

Домашни терапии за увредени нокти

Възстановете здравината на плочката с няколко лесни терапии

Интимна хигиена през лятото
Съвети & тенденции06 АВГУСТ 2020

Интимна хигиена през лятото

Някои продукти предизвикват негативен ефект върху областта. Други ни помагат да се справим с проблема

Мисия възможна: Красива кожа в горещините
Съвети & тенденции03 АВГУСТ 2020

Мисия възможна: Красива кожа в горещините

Ключът към безупречен външен вид през лятото се крие в откриването на правилната формула продукти за лице

7-е смъртни гряха в грижата за кожата
Съвети & тенденции01 АВГУСТ 2020

7-е смъртни гряха в грижата за кожата

Повечето от нас сме виновни в много от тях