Какво трябва да знаем за епилацията през лятото

Винаги слагайте слънцезащита след това и не влизайте в басейните. Какво още?

Слънцезащитата и обезкосмяването са двете теми, които най-много вълнуват жените през летните месеци. И можете ли да ни вините?

Всички искаме да изглеждаме страхотно по бански, с гладка кожа и с лек и приятен загар. И тъй като вероятно вече знаете кои са най-добрите начини за епилация, как да я направите по-безболезнена и какво да използвате след нея, сега е време да си поговорим за фактите, и по-точно странните факти, свързани с кола маската и обезкосмяването като цяло.

Слънцезащитата след кола маската е задължителна
Защо ли? Ами защото кола маската е вид ексфолиация, която премахва горния слой мъртви клетки и оставя кожата леко чувствителна след това, тя трябва задължително да е защитена от вредните слънчеви лъчи. Затова в никакъв случай не напускайте салона, без да сте нанесли лосион със слънцезащитен фактор. Най-малкото ще се снабдите с пигментни петна, които след това трудно се премахват.

Правилният начин за обезкосмяване зависи от типа на кожата

Плуването не е препоръчително
Избягвайте басейните и дори топлите вани до 24 часа след епилация или кола маска. Чувствителната кожа лесно се поддава на инфекции през това време. Прекалено тесните дрехи и потенето във фитнеса също не са препоръчителни. Оставете време на кожата си да диша и да се възстанови, а след първия ден може да започнете да използвате антибактериален сапун, който предпазва фоликулите на космите от замърсяване.

Избягвайте я, ако приемате лекарства за разреждане на кръвта
Някои от тях могат да накарат тялото ви да кърви по-лесно, което, да си го кажем направо, не е идеален вариант, когато премахвате космите си с помощта на гореща кола маска. Освен това трябва да имате предвид факта, че ако приемате някакво обезболяващо преди епилация, трябва да се придържате към тези, съдържащи основна съставка Ибупрофен, защото аспиринът действа точно като лекарствата за разреждане на кръвта.

Грешките при използване на самобръсначка

Обезкосмяването води до потъмняване на кожата в бикини зоната
Това важи и за използването на самобръсначка в същата зона, но се наблюдава най-вече при топлата кола маска. За щастие, тя може да бъде третирана с натурални средства като женско биле или кремове с коева киселина.

Обезкосмяване в “онзи” период от месеца
Знаехте ли, че повечето дамски превръзки се правят от избелени материали? Ключова дума: избелени. За да предпазите чувствителната кожа в интимната зона след епилиране от химикалите, трябва да се придържате към дамски превръзки от натурални материали или поне преди това да нанасяте успокояващ крем на обезкосмената зона.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции28 ФЕВРУАРИ 2020

Измиване на лицето с мед

Натуралният продукт спокойно може да замени пълните с химикали измиващи гелове

Съвети & тенденции27 ФЕВРУАРИ 2020

Правила за оцеляване на чувствителната кожа в лошото време

Как да се погрижим за нея в този сезон?

Съвети & тенденции26 ФЕВРУАРИ 2020

Домашен балсам за устни

Само за няколко минути можем да приготвим рецептата за по-меки и чувствени устни