Какво се случва с кожата ни, когато не изтрием грима си преди лягане

Вие виновни ли сте в това бюти престъпление?

Кожата ни постоянно се задушава от грима, който носим, но когато го оставим върху лицето си по време на сън, вредата се увеличава многократно.

Независимо дали, защото сте били на купон до късно, или просто сте забравили да почистите лицето си снощи, на сутринта се събуждате с грима от предишната вечер. Как се отразява това на кожата?

Професионалният дерматолог, автор на книги за грижа за красотата, Дебора Джалман, разкрива повече за страничните ефекти от вредния навик. Ето ги и тях:

Порите на кожата се запушват

Кожата ни постоянно работи и през цялото време порите отделят минимално количество секреция, която има за цел да овлажнява кожата и да премахва мъртвите клетки. Този процес е още по-засилен през вечерта, когато организмът ни си почива. Когато не изтрием грима си преди лягане, ние пречим на това действие.

Вследствие на това не само се уголемяват порите и стават по-видими, но и цялото състояние на кожата се влошава – предизвикват се преждевременни бръчки, появява се акне и се дехидратира кожата.

Рискуваме очни инфекции

Спиралата и очният грим като цяло може да предизвикат дразнение върху окото и вследствие от това да се получи инфекция. Същевременно се начупват миглите и с времето се разреждат и опадат.

Вредим на цялостното си здраве

Според някои доктори търкането на кожата, покрита с грим, с възглавницата, може да втрие частиците на продукта и да ги разгради до малки частици, които дишаме и абсорбираме в тялото ни. Те са вредни за здравето ни и водят до развиването на алергии.

Тези трикове в грижата за красотата не изискват никакво усилие

Влияем си психически

Това е най-малко известният страничен ефект сред всички. На сутринта се събуждаме, знаейки, че не сме вложили дори само две минути поне да изтрием грима си преди лягане. Макар и това да е много малък детайл, той също има силно влияние върху начина, по който се чувстваме през останалата част на деня.

Бюти тайните, споделени от италианките

“Бюти сандвич” е новата процедура, с която звездите поддържат красотата си

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции11 НОЕМВРИ 2019

Детокс за кожата и тялото с един продукт

Бентонитовата глина може да реши както здравословните, така и бюти проблемите ни

Съвети & тенденции05 НОЕМВРИ 2019

За съвършена кожа на тялото на 40

Сменете козметиката си и направете малки, но важни промени в режима си. Това ще запази кожата ви по-дълго еластична и красива

Съвети & тенденции05 НОЕМВРИ 2019

Грешките при пилинг маските, които всички правим

Променете само три неща в бюти рутината си и разликата ще е огромна

Съвети & тенденции02 НОЕМВРИ 2019

8 трика от маникюристите

Професионални съвети, които всички трябва да знаем