Какво червило да носим на 20, 30, 40, 50+ години

Разберете кои цветове са подходящи и защо

Когато избираме червило, се съобразяваме с редица фактори – цвят, цена, марка, състав и т.н. Важно е обаче да вземем предвид и възрастта, която също влияе на избора ни и съответно на това как ще ни стои червилото.

Как да носите тъмно червило?

Освен, че през годините стила ни се променя, цветът на устните също търпи известно изменение. С напредване на възрастта, те стават по-бледи и дори по-сухи, което налага както повече грижа, така и съобразяване с избора на червило.

20-годишните носят… Всичко. На тази възраст може да се експериментира с всички цветове и текстури – от блестящите до матиращите розови, зелени и дори лилави нюанси. Ако все пак търсите по-зряло и професионално излъчване, заложете на наситен цвят с матов ефект.

30-годишните носят… Блестящи и тъмни в цвят бургунди и череша. Тези нюанси отиват на повечето жени и особено на русокосите, тъй като така те подчертават очите си. Разбира се, може да пропуснете блестящия момент и да изберете по-хидратиращо червило в тези цветове.

40-годишните носят… Кремообразни в нежни цветове. Розовите и кораловите нюанси са много подходящи, като акцентът тук пада върху кремообразната текстура, която хидратира и дава блясък на устните.

Червилото не ни прави по-желани… но ни помага да печелим пари

50 & 50+ годишните носят… Червени тонове. В тази възраст е препоръчително да заложите на наситените червени нюанси, които ви правят по-млади. Важно е обаче да избягвате червилата с матов ефект, тъй като така вниманието се насочва към фините и по-видимите бръчици по лицето. Заложете на кремообразни, леко блестящи или дори перлени червила в тези цветове.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции22 АВГУСТ 2019

Маслото от гроздови семки е еликсир за косата

Помага да спрем косопада и има силни хидратиращи свойства

Съвети & тенденции12 АВГУСТ 2019

Минимализъм сред маникюра - модерни са ноктите с една линия върху тях

Елегантността и семплотата е на мода този сезон

Съвети & тенденции10 АВГУСТ 2019

По-изчистена кожа се постига с фастинг... на козметика

Почивката от многото козметика е важен елемент за постигане на по-красива кожа.