Как да третираме акнето във всяка възраст

Ето каква е разликата в грижата за 20-годишната кожа и 40-годишната

На всяка възраст може да ни се появи проблем с акнето и трябва да се преборим с него в зависимост от годините ни.

Акнето е проблем, с който може да се сблъскаме както на 20, така и на 40 и трябва да знаем как да се преборим с него и в двата случая. Ето какво казаха дерматолозите за основните начина за превенция и третиране на досадните пъпки.

За жените на 20+

В този период започваме да се разделяме с тинейджърското акне, с което сме се борили толкова години, но въпреки това често се появяват пъпки, които загрозяват външния ни вид. Но понеже кожата ни е все още силно податлива на третирането, те бързо изчезват и не се изисква много старание да се преборим с раздразненията.

Най-лесният вариант е да използваме специална козметика за пъпки и акне и да третираме само засегнатото място, когато се появи такова. През останалото време е важно да почистваме правилно кожата си и да я хидратираме редовно.

За дамите на 30+

Въпреки че в този период кожата е в най-доброто си състояние, сега е добър момент да започнем да влагаме повече ресурси в козметиката си. Почистването с продукти у дома е задължително, като можем да го вдигнем на ново ниво, ако добавим периодично и химични пилинги, които допълнително да премахнат замърсяванията и мъртвата кожа.

Друг тип козметика, към която да се ориентирате, е тази с антиейдж ефекта, защото на тази възраст започват да се появяват първите следи от времето. Продуктите за подмладяване на кожата имат ефект и върху цялостното й здраве, така че ще ви спести няколко пъпки в бъдеще.

За жените над 40

На тази възраст акнето се появява главно заради промените в хормоните, с които се сблъскваме. За да го предотвратим, трябва да вложим малко повече усилие.

Запасете се с по-скъпи продукти, които съдържат ретинол и имат по-ниско съдържание на масла, защото те вече само ще влошават положението. Препоръчва се периодично да се консултирате с дерматолог, за да знаете какви са нуждите на кожата ви и как коректно да се грижите за нея.

Как да се справяме с торбичките и бръчките около очите

По-изчистена кожа се постига с фастинг… на козметика

Интересни факти за косата

 

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции17 СЕПТЕМВРИ 2019

Подходящите храни за здрави нокти и силна коса

Овесените ядки и чушките имат съществена роля в хранителния режим, който ще ви гарантира здрави нокти и силна коса

Съвети & тенденции16 СЕПТЕМВРИ 2019

Есенно обновяване на бюти рутината за безупречна кожа

С идването на новия сезон трябва да променим няколко детайла в бюти рутината си

Съвети & тенденции07 СЕПТЕМВРИ 2019

По-големи и красиви устни с масаж у дома

Камъкът Гуа Ша помага не само за безупречната кожа, но и за красивите устни

Съвети & тенденции04 СЕПТЕМВРИ 2019

Виктория Бекъм и нейните тайни за подмладяване

Дизайнерката приема добавки за кожата си и е голям почитател на натуралната козметика