Как да си изберем нов парфюм в 3 стъпки

Една от тях е да не вземаме решение в магазина

Всяка от нас има любим аромат, който носи с години. Но и най-любимото нещо омръзва в даден момент и пожелаваме да го сменим.

Дрогериите и козметичните вериги предлагат толкова богат избор от аромати, че понякога е много трудно да се спрем на този, който наистина ни харесва. Освен това, след половин час, прекаран в изпробване на различни парфюми, обнонянието ни тотално се побърква и така изборът става още по-сложен.

Нека не забравяме, че и сезоните имат влияние върху избора ни на парфюм. През по-топлите месеци е нормално да предпочитаме по-свежите и цитрусови аромати, а през студеното време да се спрем на по-тежки парфюми със силни нотки. За да не се изгубите сред облак от хиляди аромати, ние ви предлагаме 3 стъпки с които много бързо и лесно ще се спрете на новия си любим парфюм.

Научете езика на парфюмите

За да сте сигурни, че ще изберете правилния аромат, не е достатъчно да знаете кои са любимите ви ухания. Важно е и да разбирате как се създава един парфюм или с други думи да знаете какво са връхни, средни и основни нотки. Връхните нотки представляват най-силните ухания на парфюма, които се изпаравят след 15 минути. Средните нотки са тялото на парфюма или флоралния аромат, който усещате с часове. Основните нотки са много тежки и наситени ухания като мускус.

Когато избирате нов парфюм, внимателно проучете какво точно съдържа. Ако не харесвате рози, а те са в тялото на парфюма, е много вероятно това да не е вашия аромат. От друга страна, ако не ви допада нещо във връхните нотки, имайте предвид, че това ухание ще се изпари скоро след като се напръскате. В крайна сметка, изборът от аромати е толкова голям, че ако отделите достатъчно време и усилия, със сигурност ще откриете парфюма, който съдържа всичко, което обичате.

Излезте от магазина

Когато избирате нов аромат в парфюмерия или дрогерия, обикновено не сте единствените там и съответно корнерът с парфюми вече е напоен с всякакви различни ухания. Ще ви бъде много трудно да усети именно вашия аромат в това затворено пространство и затова ви препоръчваме да се напръскате и да излезете. Най-добре би било да излезете на чист въздух, но ако нямате възможност, напускането на магазина също е опция. Друга идея е да помиришете кафе, тъй като то буквално “рестартира” обонянието ви и така още по-добре ще усетите аромата.

Тествайте новия аромат

Дори да сте се влюбили в някой парфюм и да сте сигурни, че това е вашият нов аромат, ще ви трябва много повече време, за да се убедите, че сте открили новото си ухание. Една от причините е, че средните и основните нотки ще се отделят на по-късен етап и съответно няма как да ги усетите в магазина. Дори преди това да сте проучили всички нотки на парфюма, не забравяйте, че върху кожата ароматът се променя в следствие на това каква е кожата ви и колко физически активни сте.

Най-добрата идея е да се напръскате с аромата и да прекарате целия ден с него, за да усетите как се променя с времето и дали всъщност ви допада. Все пак, парфюмът на всяка жена е нейната визитна картичка.

Още няколко няколко неща, които трябва да знаете за парфюмите:

Петте грешки, които допускаме с парфюма и как да ги поправим

Парфюмът “живее” само три месеца след отварянето

Как да изберем продходящ парфюм за офиса

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции14 НОЕМВРИ 2019

Новото мнение на дерматолозите - всички имаме един и същ тип кожа

Забравете всичко, което знаете за грижата за красотата. Оказва се, че няма значение какъв е типът на кожата ни.

Съвети & тенденции11 НОЕМВРИ 2019

Детокс за кожата и тялото с един продукт

Бентонитовата глина може да реши както здравословните, така и бюти проблемите ни

Съвети & тенденции05 НОЕМВРИ 2019

За съвършена кожа на тялото на 40

Сменете козметиката си и направете малки, но важни промени в режима си. Това ще запази кожата ви по-дълго еластична и красива

Съвети & тенденции05 НОЕМВРИ 2019

Грешките при пилинг маските, които всички правим

Променете само три неща в бюти рутината си и разликата ще е огромна