Как да се спасим от хиперпигментация това лято

Обичаме лятото, но не искаме да си спомняме за него с тъмните петна след това

Преди слънчевите бани имаме задължителнa подготовка. Едно от най-важните неща, за които да помислим е превенцията на досадната хиперпигментация.

Никой не харесва тъмните линии и петна, които понякога остават в следствие от вредата от слънцето. За да ги избегнем, има няколко задължителни неща, които да правим, преди да се изложим слънце.

Ексфолирайте кожата си

Тъмните петна много често се появяват на местата, където преди сме имали акне, затова един от начините да избегнем хиперпигментация е да направим всичко възможно да опазим кожата си чиста. Ексфолирането помага особено през лятото, когато често се потим и задържаме повече мръсотии.

Използвайте богати на витамини и антиоксиданти продукти

Това прави кожата по-здрава и й помага да се бори с всякакви проблеми – включително акнето и слънчевите петна. Важно е да използваме подобни качествени продукти като превенция, но те биха помогнали и за вече появило се оцветяване.

Ходете по-често на козметик

При първата поява на акне, което ви притеснява, посете козметика си, за да третирате веднага проблема. Специалистът най-добре ще знае как да се справи с него, така че да не останат следи.

Нанасяйте слънцезащита

Разбира се, това е най-лесният начин да се защитим, затова няма как да не го споменем. Лосионите със SPF фактор ще ни предпазят от вредата от слънцето, която води до хиперпигментацията. Освен това може да използвате дрехи, които пропускат по-малко от вредните лъчи, за допълнителна защита.

Ако все пак се случи да ви се образуват неприятните петна, консултирайте се с дерматолог или козметик за подходящи начини за третиране. С правилните продукти и терапии хиперпигментацията ще изчезне много по-бързо.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции17 СЕПТЕМВРИ 2019

Подходящите храни за здрави нокти и силна коса

Овесените ядки и чушките имат съществена роля в хранителния режим, който ще ви гарантира здрави нокти и силна коса

Съвети & тенденции16 СЕПТЕМВРИ 2019

Есенно обновяване на бюти рутината за безупречна кожа

С идването на новия сезон трябва да променим няколко детайла в бюти рутината си

Съвети & тенденции07 СЕПТЕМВРИ 2019

По-големи и красиви устни с масаж у дома

Камъкът Гуа Ша помага не само за безупречната кожа, но и за красивите устни

Съвети & тенденции04 СЕПТЕМВРИ 2019

Виктория Бекъм и нейните тайни за подмладяване

Дизайнерката приема добавки за кожата си и е голям почитател на натуралната козметика