Как да се спасим от хиперпигментация това лято

Обичаме лятото, но не искаме да си спомняме за него с тъмните петна след това

Преди слънчевите бани имаме задължителнa подготовка. Едно от най-важните неща, за които да помислим е превенцията на досадната хиперпигментация.

Никой не харесва тъмните линии и петна, които понякога остават в следствие от вредата от слънцето. За да ги избегнем, има няколко задължителни неща, които да правим, преди да се изложим слънце.

Ексфолирайте кожата си

Тъмните петна много често се появяват на местата, където преди сме имали акне, затова един от начините да избегнем хиперпигментация е да направим всичко възможно да опазим кожата си чиста. Ексфолирането помага особено през лятото, когато често се потим и задържаме повече мръсотии.

Използвайте богати на витамини и антиоксиданти продукти

Това прави кожата по-здрава и й помага да се бори с всякакви проблеми – включително акнето и слънчевите петна. Важно е да използваме подобни качествени продукти като превенция, но те биха помогнали и за вече появило се оцветяване.

Ходете по-често на козметик

При първата поява на акне, което ви притеснява, посете козметика си, за да третирате веднага проблема. Специалистът най-добре ще знае как да се справи с него, така че да не останат следи.

Нанасяйте слънцезащита

Разбира се, това е най-лесният начин да се защитим, затова няма как да не го споменем. Лосионите със SPF фактор ще ни предпазят от вредата от слънцето, която води до хиперпигментацията. Освен това може да използвате дрехи, които пропускат по-малко от вредните лъчи, за допълнителна защита.

Ако все пак се случи да ви се образуват неприятните петна, консултирайте се с дерматолог или козметик за подходящи начини за третиране. С правилните продукти и терапии хиперпигментацията ще изчезне много по-бързо.

 

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции20 ЮНИ 2019

Спрете алкохола и тестото и пийте много чай, за да се преборите с акнето

4 начина да облекчим състоянието на кожата си по естествен път

Съвети & тенденции18 ЮНИ 2019

Кожата увисва преждевременно от някои видове гимнастика

Ако искате да запазите лицето си младо за по-дълго, бъдете умерени с кардио упражненията

Съвети & тенденции14 ЮНИ 2019

5 съставки в козметиката, които се разпадат под влиянието на слънцето

Ето кои съставки в козметичните продукти да не използвате в слънчевите дни

Съвети & тенденции10 ЮНИ 2019

Отървете се от пожълтяването на ноктите за пет минути

За целта ви предлагаме много лесна домашна рецепта